Zaterdag 4 augustus

Politieberichten van zaterdag 4 augustus

Gekantelde vrachtwagen zorgt voor veel vertraging

OOSTERZEE – Vrijdagmiddag is op de A6 een vrachtauto op de kant gegaan, door nog onbekende oorzaak. De bestuurder, van wie nadere gegevens nog ontbreken, raakte licht gewond. Door het ongeval is de A6 tot in de avond gedeeltelijk afgesloten geweest, waardoor het verkeer veel hinder heeft ondervonden.

Mannen aangehouden na belediging en geweld tegen politie en beveiligers

NES – Vrijdagavond heeft de politie een 32-jarige man uit Wanswert aangehouden nadat hij op de Marten Janszenstraat agenten had beledigd. Bij de aanhouding verzette hij zich hevig en sloeg een agent in zijn gezicht. Ook een beveiliger liep klappen op. Uiteindelijk is de man aangehouden en ingesloten.

Enkele uren later werd op dezelfde plek een 20-jarige man uit Blije aangehouden nadat hij agenten had uitgescholden. Ook hij verzette zich bij zich bij zijn aanhouding, maar werd tenslotte toch geboeid en afgevoerd.

Een 35-jarige man uit Blije, die de aanhouding probeerde te voorkomen, is ook aangehouden en ingesloten.

Bromfietser onder invloed alcohol

WITMARSUM – Vrijdagnacht kreeg een 38-jarige man uit Arum op de Arumerweg een stopteken bij een alcoholcontrole. Hij reed op zijn bromfiets en keerde en ging er vandoor. Na een korte achtervolging met een politieauto gaf de man de strijd op en stopte. Hij had gedronken en scoorde 600 bij de blaastest. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inlevertruc werkt niet

BOLSWARD – Vrijdagmiddag heeft de politie een 44-jarige man uit Hindeloopen aangehouden die in een supermarkt aan de Snekerstraat twee pakken koffie probeerde in te leveren. Hij had ze kort daarvoor gestolen en probeerde ze weer ‘terug te brengen’ naar de winkel en het geld terug te krijgen. De truc was echter doorzien door winkelpersoneel en de man is overgedragen aan de politie.

Man aangehouden wegens drugshandel

DRACHTEN – Vrijdagnacht heeft de politie in een woning aan de Melkkelder een 21-jarige man aangehouden in verband met vermoedelijke handel in harddrugs. Er was informatie binnengekomen dat bezoekers van het betreffende pand zichtbaar onder invloed de woning verlieten. Daarop is besloten om direct een onderzoek in de woning te doen. Daarbij is de genoemde bewoner aangehouden. Hij had meerdere soorten drugs bij zich. Deze zijn in beslag genomen en worden nader onderzocht. Hetzelfde geldt voor een aantal zakjes met vermoedelijk drugs die in de woning zijn aangetroffen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Man aangehouden wegens mishandeling

FRANEKER – Vrijdagnacht heeft de politie in de Vijverstraat een 17-jarige jongen uit Beetgum aangehouden. Hij zou in een café in deze straat een 22-jarige man uit Franeker een kopstoot hebben gegeven.

Boete van 300 Euro voor belediging

SNEEK – Vrijdagnacht heeft de politie een 28-jarige man uit Sneek aangehouden na belediging. Hij schold de agenten uit en kreeg een boete van 300 Euro, die direct werd betaald.

Jongeman betrapt met gestolen fiets

JOURE – Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding dat een 17-jarige jongen uit Joure was betrapt met een gestolen fiets. De fiets was twee dagen eerder gestolen bij de supermarkt, en eigendom van een medewerker van de betreffende winkel. Deze zag nu de jongen op de fiets komen aanrijden bij de supermarkt en seinde de politie in. De fiets was inmiddels in een andere kleur gespoten en het slot was doorgezaagd. De eigenaar heeft zijn fiets terug en de schade wordt op de jeugdige fietsendief verhaald. En er wordt natuurlijk proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden met drugs

SNEEK – Vrijdagnacht heeft de politie een 42-jarige man uit Harlingen aangehouden op de Kruizebroederstraat. Hij werd gecontroleerd in verband met het vermoeden van drugshandel, en bleek in het bezit van diverse soorten drugs als cocaïne, GHB en pillen. Alles is in beslag genomen en zal worden onderzocht. De verdachte is ingesloten.

Aanhouding na huiselijk geweld

ACHTKARSPELEN – Vrijdagnacht heeft de politie in een woning in deze gemeente een 28-jarige man aangehouden in verband met huiselijk geweld. Hij ging door het lint, vernielde spullen in de woning, en moest met behulp van pepperspray worden aangehouden. De man is ingesloten.

Aanhouding wegens openbare dronkenschap

SNEEK – Vrijdagnacht troffen agenten in de Kleine Kerkstraat een 27-jarige man uit Woudsend die amper op zijn benen kon staan. Hij veroorzaakte overlast door de boel bij elkaar te schreeuwen en werd uiteindelijk aangehouden en afgevoerd. Na verhoor zal hij met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap weer in vrijheid worden gesteld.

Drie gewonden bij verkeersongeval A7

HEERENVEEN – Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A7 bij de afslag Heerenveen-West raakten vrijdagavond drie mensen gewond. Een 21-jarige man uit Zoetermeer en een 24-jarige man uit Nootdorp reden in hun auto op de snelweg in de richting van Joure. Ter hoogte van de afslag Heerenveen-West zagen zij een zwarte auto invoegen vanaf de oprit. Volgens de Zuid-Hollanders werden zij door de bestuurder van deze auto gesneden. De identiteit van de bestuurder van deze auto is vooralsnog onbekend gebleven. De Zoetermeerder moest hierdoor uitwijken naar links. Hij kwam via de linkerberm terecht. Na een stuurcorrectie caramboleerde de jongeman via de rechtervangrail de rijbaan van de A7 op. Daar kwam de auto tot stilstand. Beide inzittenden stapten uit de auto, waarna zij zichzelf in veiligheid brachten. Een achteropkomende auto met daarin een echtpaar uit Amsterdam (man van 70 en vrouw van 56) en hun 22-jarige dochter botsten vervolgens tegen de auto van de Zoetermeerder. Alle drie inzittenden moesten met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

SNEEK – De politie hield vrijdagnacht in het centrum van Sneek drie mannen aan voor openlijke geweldpleging. Het trio, een 20-jarige man uit Burgum, een 19-jarige man uit Oisterwijk en een 21-jarige man (woonplaats onbekend), werd vlak na het incident op heterdaad aangehouden. De mannen worden ervan verdacht dat zij twee mannen uit Bolsward, beiden 23 jaar, hebben mishandeld. Het drietal werd in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. Eén van de slachtoffers heeft vermoedelijk een gebroken hand opgelopen door het geweld. Beide mannen doen aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Trio aangehouden voor vernieling

AMELAND – De politie heeft vrijdagavond in de Schoolstraat in Nes op Ameland drie jongemannen aangehouden voor vernieling op een bouwplaats. Daar werd glas, een deur en een wand vernield. Het drietal, twee jongemannen uit Leeuwarden (18 en 19) en een 19-jarige jongeman uit Ballum, werd vlak na de vernielingen aangehouden. De verdachten werden gehoord over hun betrokkenheid. Zij mochten na het afleggen van een verklaring weer van hun vrijheid genieten. De politie maakt proces-verbaal op. De uitvoerder heeft aangifte gedaan en de schade zal worden verhaald.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan