Zaterdag 3 november

Politieberichten van zaterdag 3 november


Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding

JOURE – De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs van een 52-jarige automobilist uit Heerenveen ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde in de bebouwde kom van Scharsterbrug een politieauto met hoge snelheid. Reden voor de agent om de bestuurder te volgen. Daarbij werd een snelheid gemeten van 63 kilometer per uur, terwijl 30 is toegestaan. Ook buiten de bebouwde kom reed de 52-jarige automobilist stevig door. De man reed hier met 110 kilometer per uur, terwijl 50 is toegestaan. Op de Prinses Margrietstraat in Joure kreeg de bestuurder een stopteken. Vervolgens werd zijn rijbewijs ingevorderd en tevens werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning

GYTSJERK – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan deFedde Schurerstrjitte. Vrijdagavond ontdekten de bewoners, dat er was ingebroken. De gehele woning was doorzocht. Daarbij waren onder andere een tablet, sieraden, geld en een laptop buit gemaakt. De 55-jarige bewoner deed aangifte.

Man aangehouden voor straatroof

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 33-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking een straatroof. De man had op de Weaze een 23-jarige stadsgenoot met geweld beroofd. Agenten wisten de dader te achterhalen en hem aan te houden. De 33-jarige werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor vernieling

SNEEK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag en 41-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van vernieling. Twee surveillerende agenten op mountainbikes reden over dePrins Hendrikkade een doffe klap hoorden. Het bleek te gaan om iemand die tegen de spiegels van geparkeerde auto’s trapte. De 41-jarige Sneker werd aangesproken en vervolgens aangehouden voor vernieling. In ieder geval één eigenaar deed aangifte. Mogelijk volgen er meer. De verdachte werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs van een 31-jarige automobilist uit Leeuwarden ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder viel op omdat hij met hoge snelheid reed en daarbij nauwelijks de controle had over zijn voertuig. Toen de man parkeerde op het Beursplein besloten agenten om hem aan te spreken. Daarbij hadden ze direct het sterke vermoeden dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. De Leeuwarder werd dan ook voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 670 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

ANJUM – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs van een 22-jarige beginnende bestuurder uit Nes, gemeente Dongeradeel, ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder viel op omdat hij met zijn auto in de berm van deSkanserweivast zat. Reden voor de agenten om de bestuurder aan te spreken. De beginnende bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol en werd daarom voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 640 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan