Politieberichten van zaterdag 3 juli.

Getuige meldt zich
Naar aanleiding van een ernstig verkeersongeval op de Groningerstraatweg waarbij op donderdag 1 juli een 13-jarig meisje uit Leeuwarden om het leven is gekomen, is er door de politie via de media een getuigen oproep gedaan om in contact te komen met de bestuurder of bestuurster van een VW Caddy die een belangrijke getuige zou kunnen zijn van dit ongeval. Op vrijdag heeft deze getuige, een 45-jarige inwoonster uit Burgum, zich bij de politie gemeld.

Straatroof
LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de straatroof op de Rengerslaan. Rengerslaan. Vrijdag rond 14:00 uur liep een 68-jarige inwoonster van Leeuwarden hier met haar rollator. Ze had haar handtas voorop in het mandje gelegd. Een fietser die haar tegemoet kwam stopte bij haar en pakte de handtas. Het slachtoffer hield de tas vast maar werd meegetrokken door de vrouw die haar tas wilde stelen. Toen de dief een ferme ruk aan de tas gaf kwam het slachtoffer ten val en raakte gewond. De dader fietste vervolgens hard weg in de richting van de Spanjaardslaan. Een getuige is achter de dader aangefietst maar kon haar niet achterhalen. Wel vond hij de tas van het slachtoffer terug waar alles nog in zat.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van deze diefstal hebben gezien of die weten wie hier bij betrokken zijn. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven bel dan met de Stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het telefoonnummer 0800-7000.

Signalement dader:
[bullets]Vrouw
Getint uiterlijk
Sprak Nederlands
Onverzorgd type
Lengte rond de 1.75 meter
Gekleed in een zwarte lange broek en een witte blouse
Pokdalig gezicht
Reed op een damesfiets[/bullets]

Man wil niet van dak
AKKRUM – De politie heeft vrijdag in de Suster v.d. Vegtstraat een 35-jarige inwoner uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. Rond 16.30 uur werd er bij de politie aangifte gedaan van mishandeling van een 38-jatrige inwoonster Akkrum. De vermoedelijke dader bevond zich in een woning aan de Suster van de Vegtstraat. Terplaatse gekomen agenten troffen in eerste instantie niemand in de woning aan maar op een gegeven moment hoorden zij gestommel op de zolder en zagen de Leeuwarder het dak op klimmen. De man wilde niet van het dak af komen en gooide dakpannen naar de agenten. Met behulp van de aanhoudingseenheid van de politie Fryslân is het uiteindelijk gelukt om de verdachte aan te houden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Bij de aanhouding is assistentie verleend door hulpdiensten waaronder de brandweer die met een ladderwagen ter plaatste kwam.

Schietincident Leeuwarden
LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een schietincident dat plaats heeft gevonden op de Bleeklaan. Vrijdag rond 19.30 uur werd via 1-1-2 een melding ontvangen dat er geschoten zou zijn op de Bleeklaan. De vermoedelijke daders waren weggereden in een BMW. Op de Egelantierstraat werd de auto door surveillerende agenten gesignaleerd en staande gehouden. De inzittenden, twee 30-jarige inwoners van Leeuwarden, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Technische Recherche heeft op de Bleeklaan een lege huls aangetroffen. De recherche doet onderzoek naar de toedracht het schietincident. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Massale vechtpartij feesttent
DONKERBROEK – De politie heeft bij een massale vechtpartij in- en rond de feesttent twee inwoners van Jubbega van 20- en 21 jaar aangehouden. In de nacht van vrijdag 2 juli op zaterdag 3 juli rond 01.00 uur werd de hulp van de politie ingeroepen door de beveiligingsmedewerkers van een feest wat werd gehouden in een tent aan de Geert Wolter Smitweg. In de tent waren een grote groep jongeren bestaande uit tientallen personen uit verschillende dorpen met elkaar op de vuist gegaan. Met veel moeite lukte het de agenten om de jongeren, die behoorlijk onder invloed van alcohol waren, uit de tent te krijgen en de rust te herstellen. Dit was helaas van korte duur want op het parkeerterrein ging men elkaar weer te lijf. Met diverse politie-eenheden waaronder een hondengeleider met de politiehond zijn de partijen uit elkaar gehaald en weggestuurd. De Jubbegaasters zijn diverse keren gesommeerd om weg te gaan maar zij bleven recalcitrant waarna ze zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bomen omgedrukt met kraan
BEETGUMERMOLEN – De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van vier grote bomen die opzettelijk met een kraan zijn vernield. In de nacht van vrijdag 2 juli op zaterdag 3 juli rond 01.00 uur werd bij de politie een melding ontvangen van een fietser dat er op het fietspad van It Bosk tussen Beetgumermolen en Beetgum bomen lagen. Ter plaatse gekomen agenten zagen dat er vier grote bomen ‘omgedrukt’ waren. Om dit te realiseren is door onbeken(den) met behulp van een valse sleutel een kraan gestart en zijn de bomen omgedrukt. De kraan stond hier geparkeerd omdat er weg werkzaamheden worden verricht op It Bosk. Door medewerkers van de gemeente en de eigenaar van de kraan zijn de bomen van het fietspad verwijderd. Volgens de eigenaar van de kraan moet(en) de dader(s) ervaring met een dergelijke machine hebben gehad om het apparaat te starten en te bedienen. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van de vernieling hebben gezien of die weten wie hier bij betrokken zijn. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven bel dan met de Stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het telefoonnummer 0800-7000.

Aanhouding voor bedreiging
NOORDWOLDE – De politie heeft een 41-jarige man en een 41-jarige vrouw, beiden inwoners van Wolvega, aangehouden voor bedreiging. In de nacht van vrijdag 2 juli op zaterdag 3 juli werd rond 02.30 uur de hulp ingeroepen van de politie door de bewoners van een woning aan de Haenepolle. Deze bewoners hadden een conflict met mensen uit Wolvega en die waren nu onderweg naar hen toe om ‘verhaal’ te halen. Terplaatse gekomen agenten zagen bij aankomst dat er een bestelauto arriveerde en dat een man met een honkbal knuppel uit de auto stapte. De man hief de knuppel boven zijn hoofd en uitte dreigende taal. De verdachte is door de agenten, met behulp van peperspray, onder controle gebracht en aangehouden. Een 41-jarige vrouw, die ook in de bestel auto zat, bedreigde de bewoners van de woning aan Haenepolle. Ook zij is ook aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. In de bestelauto stonden enkele houten stokken klaar voor gebruik en deze zijn in beslaggenomen.

Alcohol in het verkeer.
Ook dit weekend heeft de politie in de gehele provincie, steekproefsgewijs, bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.

[bullets]Veenwouden; vrijdag 23.30 uur, Kukhernewei, een 39-jarige inwoner van Veenwouden botste hier met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Deze bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken en blies 620 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.
Dokkum; zaterdag 04.15 uur, Strobosserweg, een 31-jarige inwoner van Stiens reed hier in zijn auto met een kapot achterlicht. De bestuurder had alcohol gedronken en blies 635 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.[/bullets]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan