Fryslân, 03-01-2009 • Politieberichten van vrijdag 2 januari 07.00 uur tot zaterdag 3 januari 11.00 uur

Oosterwolde: inbraak in woning
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Lijnakker. Vrijdag tussen 09:50 en 12:15 is men hier vermoedelijk door de voordeur binnengekomen, waarna twee laptops en contant geld werden weggenomen. Een 48-jarige bewoonster deed aangifte.

Boornzwaag: auto uit de bocht, bestuurder gewond
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een ongeval afgehandeld op de Houtvaartweg. Een 32-jarige man uit Langweer reed hier in de richting van de Boarnsweachsterdyk toen hij te laat remde voor een bocht in de weg en in de sloot belandde. De bestuurder kon zelf uit zijn auto komen en is door de ambulance met letsel aan zijn hoofd en rug naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd.

Leeuwarden: overval op pizzakoerier
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de overval op een pizzakoerier op de Smidsbuurt. Vrijdagavond werd een bestelling voor pizza’s doorgebeld welke op de Smidsbuurt bezorgd moesten worden. Rond half negen kwam een 16-jarige bezorger uit Leeuwarden hier de pizza’s afleveren. Toen hij van zijn brommer afstapte kwamen twee mannen op hem af en duwden hem een mes op zijn buik. Hierna werd in gebrekkig Nederlands om geld en de pizza’s gevraagd. De pizzakoerier overhandigde de mannen zijn opbrengst en de pizza’s die in de bak van zijn bromfiets zaten, waarna de mannen er vandoor gingen. Het signalement van de daders is als volgt: twee licht getinte mannen van ongeveer 18 jaar en 1.70 / 1.75 meter lang. Beide mannen droegen een zwarte sweater met grote steekzak aan de voorzijde en voorzien van capuchon en zwarte handschoenen. Een van de mannen droeg hierbij een lichte, gevlekte spijkerbroek en een stoppelbaardje. De politie komt graag in contact met mensen die informatie hebben over deze overval en/of de daders. U kunt contact met de politie opnemen via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Kootstertille: gewonde bij botsing scooter en personenauto
De politie heeft vrijdagavond een aanrijding op de Rykswei afgehandeld waarbij een 17-jarige vrouw uit Burgum gewond raakte. De vrouw reed hier op haar scooter op de parallelweg in de richting van Noardburgum toen op de kruising met de Kooiweg een 19-jarige automobilist uit Twijzel haar geen voorrang verleende. De vrouw botste met haar scooter tegen de voorzijde van de auto en is met letsel aan haar been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Fryslân: alcohol in het verkeer
De politie heeft vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag weer op diverse plekken in de provincie bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol, waaronder op diverse locaties in Leeuwarden waarbij 350 bestuurders werden gecontroleerd. Dit resulteerde in negen processenverbalen en rijverboden. In twee gevallen was de bestuurder ook niet in het bezit van een rijbewijs. In een geval was zoveel gedronken, dat ook het rijbewijs werd ingevorderd. Dat betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte, uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):

[ul][li]03:44 uur, Spanjaardslaan in Leeuwarden, 33-jarige man uit Leeuwarden, 240 ug/l en niet in het bezit van een rijbewijs[/li][/ul]
[ul][li]02:25 uur, Spanjaardslaan in Leeuwarden, 23-jarige man uit Leeuwarden, 375 ug/l en niet in het bezit van een rijbewijs[/li][/ul]
[ul][li]02:19 uur, Spanjaardslaan in Leeuwarden, 23-jarige beginnend bestuurder uit Leeuwarden, 390 ug/l[/li][/ul]

112Fryslan

})