Zaterdag 29 september

Politieberichten van zaterdag 29 september

Snelheidscontrole

DOKKUM – De politie heeft donderdag tussen 12.50 uur en 22.00 uur op locaties in de gemeente Dantumadiel en Dongeradiel snelheidscontrole gehouden. Op de Voorweg in Wouterswoude passeerden 326 de controle. 20 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij te hard reden. Op de Rondweg Noord in Dokkum passeerden 1741 de radar. Hier reden 169 bestuurders sneller dan de 50 kilometer per uur die hier toe is gestaan. Op de Strobosserweg in Dokkum passeerden 347 bestuurders de controle. Hier reden 46 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 kilometer.

Aangehouden na bedreigen toezichthouder

LEEUWARDEN – Op de Uniabuurt in Leeuwarden hield de politie vrijdagmiddag een 52-jarige man uit Finkum aan. De man zat in een auto die geparkeerd stond op een plaats waar een parkeerverbod geldt. Een gemeentelijk toezichthouder wees de man daar op en verzocht hem de auto te verplaatsen. Dit weigerde de man. De toezichthouder schreef een bekeuring uit. De automobilist werd kwaad en bedreigde de toezichthouder verbaal en fysiek. De gewaarschuwde politie hield de man aan. De toezichthouder deed aangifte en de politie maakt proces-verbaal op.

Fietster gewond

SURHUISTERVEEN – Bij een aanrijding op de kruising van de Lauwersweg met de Rooilijn in Surhuisterveen raakte vrijdagmiddag een 58-jarige fietster uit die plaats gewond. Een 41-jarige automobilist uit Surhuisterveen verleende de vrouw geen voorrang. De vrouw raakte licht gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Munten botsauto’s gestolen – politie zoekt getuigen

SURHUISTERVEEN – In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een oplegger van de botsautoattractie op de kermis op het Torenplein in Surhuisterveen. Uit de oplegger is een grote hoeveelheid munten voor de botsauto’s gestolen. De eigenaar van de attractie, een 39-jarige inwoner van Burgum, ontdekte donderdag de inbraak. Omdat hij vermoedde dat de jeugd hier debet aan was sprak hij een groep jongeren op de kermis hier op aan. Zijn vermoeden bleek juist want korte tijd later meldde zich een jongen die in het bezit was van een grote hoeveelheid munten. De eigenaar mist echter nog meer dan 1000 munten. De man deed aangifte. De inbraak en de opstelling van de jeugd was voor hem aanleiding zijn attractie af te breken en te vertrekken. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak en waar de overige munten zijn gebleven. De politie vermoedt dat er mensen zijn die getuige zijn geweest van de inbraak en/of mogelijk weten waar de rest van de munten is. Getuigen kunnen zich melden bij de wijkagent van Surhuisterveen of telefonisch via 0900-8844.

Politie vordert rijbewijs is

SNEEK – Vrijdagavond vorderde de politie het rijbewijs in van een 61-jarige automobilist uit Sneek. De man reed met een alcoholgehalte van 845 ugl over de Ubbo Emmiusstraat in Sneek.

Aangehouden op verdenking inbraak

LEEUWARDEN – Na een melding van een getuige trof de politie vrijdagavond in een woning aan de Bote van Bolswertstraat in Leeuwarden twee mannen aan die daar niet thuis hoorden. De twee, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden en een 53-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en beiden bekenden van de politie, konden geen aannemelijke verklaring geven voor hun aanwezigheid. Bovendien was een ruit van de toegangsdeur vernield. De bewoner was niet thuis. De twee mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Brand in oud pakhuis

ST JACOBIPAROCHIE – In de nacht van vrijdag op zaterdag woedde er brand in een oud pakhuis aan het Zuideinde in St. Jacobiparochie. Ondanks de hevige rookontwikkeling had de brandweer het vuur snel controle. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Gewelddadige man aangehouden

LEEUWARDEN – De politie hield zaterdagavond een 38-jarige man uit Leeuwarden aan op verdenking van mishandeling. Twee portiers van de Stadsschouwburg kregen het om nog onduidelijke reden, aan de stok met de 38-jarige Leeuwarder. De verdachte mishandelde daarbij een beveiliger. Deze 45-jarige man uit Sneek raakte daarbij licht gewond. Hij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Hij deed aangifte. De amokmaker is aangehouden en ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Rappe beschonken bromfietsster op de bon

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige bromfietsster uit Drachten op de bon geslingerd. Agenten zagen de vrouw met hoge snelheid over de Folgeren in Drachten rijden. Haar snelheid werd geklokt op ruim 50 km/per uur. De agenten lieten de bestuurster stoppen. Bij het uitschrijven van een bekeuring roken de dienders dat zij alcohol had gedronken. Op het politiebureau resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 535 ugl. De vrouw is na verhoor met een rijverbod van 7 uur heengezonden. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Beschonken bromfietser aangehouden

SNEEK – De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige man uit Woudsend aan in verband met het rijden onder invloed van alcohol. De man reed op zijn brommer door de Marktstraat in Sneek. Bij een controle bleek dat de man gedronken had. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van 785 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Met een rijverbod mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Dronken zwerver zorgt voor overlast

SNEEK – De politie hield zaterdagmorgen een 24-jarige man, zonder vaste woonplaats, aan voor openbare dronkenschap. Agenten zagen dat een man in de Marktstraat in Sneek laveloos zijn roes lag uit te slapen. Toen de agenten hem aanspraken reageerde hij direct agressief. Hij wilde zich niet legitimeren. Toen hij mee moest naar het politiebureau verzette hij zich bij zijn aanhouding. De agenten moesten gepast geweld gebruiken om de dronkenman in de boeien te kunnen slaan. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Als hij zijn roes heeft uitgeslapen kan de verdachte drie fikse boetes tegemoet zien.

Poging straatroof

LEEUWARDEN – Een 32-jarige vrouw uit Leeuwarden is zaterdagmorgen belaagd door nog een onbekende man. De vrouw fietste omstreeks 04.00 uur op de Johan Winklerwei in Leeuwarden. De onbekende man sprak het fietsende slachtoffer aan en drukte haar omver. Hij eiste haar geld. Het slachtoffer gaf aan geen geld bij zich te hebben. Het lukte haar zich los rukken en hard weg te fietsen. De vrouw bleef ongedeerd. Daarop nam de dader zonder buit de benen. De vrouw deed aangifte. De politie heeft van de straatrover het volgende signalement: Blanke man, ongeveer 40 jaar oud, 1.80-1.90 meter lang met een stevig postuur. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan