Zaterdag 29 oktober

Politieberichten van zaterdag 29 oktober


Verkeersongeval met letsel

RYPTSJERK – De politie heeft vrijdagochtend rond 09.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een aanrijding op de Westerdyk. Twee auto’s waren hier door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen. De bestuurders, een 61-jarige inwoner uit Burdaad en een 23-jarige inwoonster uit Veenwouden, raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Naar de toedracht van de aanrijding wordt nog onderzoek gedaan. De Westerdyk werd voor het verkeer afgesloten en tot 11.00 uur werd het verkeer omgeleid.

Valse naam

LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdag rond 14.30 uur de auto van een 46-jarige inwoner van Leeuwarden in beslag genomen en hem aangehouden. Agenten hielden de 46-jarige voor een controle staande op de Emmakade. De auto bleek niet verzekerd te zijn en ook was de APK-keuring verlopen. De bestuurder gaf zijn personalia op aan de agenten. Die hadden hier twijfels bij en vroegen de man naar zijn leeftijd. Toen hij die niet wist, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bekende de Leeuwarder dat hij gelogen had over zijn naam. Uit onderzoek bleek dat de verdachte de afgelopen vijf jaar al tien keer betrapt was voor het rijden zonder rijbewijs. Ook nu weer werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Belediging na fietsen zonder licht

DOKKUM – De politie heeft vrijdagavond omstreeks 20.45 uur op de Hiausterdyk een 46-jarige inwoner van de gemeente Dongeradeel aangehouden op verdenking van belediging. Surveillerende agenten schrokken van een fietser die hen tegemoet kwam rijden zonder verlichting. Ze spraken de man vervolgens hier op aan, gezien het feit dat het een weg betrof zonder straatverlichting. De 46-jarige was het hier niet mee eens en vond dat hij door het dragen van een reflecterend hesje voldoende maatregelen had getroffen. Om zijn identiteit vast te stellen vroegen de agenten de man naar zijn identiteitsbewijs. Dit kon hij niet tonen waarop hij verzocht werd mee te gaan naar het politiebureau om dit na te trekken. In de politieauto beledigde de man de agent waarna hij werd aangehouden. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Vier gewonden bij aanrijding

MARSSUM – De politie heeft vrijdagavond omstreeks 21.30 uur een aanrijding op de A31 afgehandeld waarbij vier personen gewond raakten. Een 28-jarige automobiliste uit Reduzum reed samen met een 67-jarige inwoonster van Reduzum en werd van achteren aangereden door een 24-jarige bestuurster uit Leeuwarden. In deze auto zat tevens een 6-jarig meisje. De bestuurster uit Reduzum verklaarde dat zij vanwege de mist langzamer reed dan de toegestane snelheid. De bestuurster uit Leeuwarden gaf aan dat ze plotseling een auto voor zich zag rijden en deze niet meer kon uitwijken. Na de botsing raakte de vrouw uit Leeuwarden de macht over het stuur kwijt en kwam uiteindelijk tegen de middenvangrail tot stilstand. Alle betrokkenen werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Belediging na geluidsoverlast

SNEEK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.00 uur op de Boterbloem een 47-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van belediging. Agenten kregen de melding dat de man in zijn woning geluidsoverlast veroorzaakte voor omwonenden. Ter plaatse gekomen hoorden de agenten luide muziek en spraken de Sneker hierop aan. Hem werd een bekeuring aangezegd waar hij het niet mee eens was, waarna hij één van de agenten beledigde. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Belediging na wildplassen

HARLINGEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.50 uur op de Noorderhaven een 44-jarige inwoner van Wergea aangehouden op verdenking van belediging. Surveillerende agenten zagen dat twee mannen tegen een gevel aan het urineren waren. Toen de agenten de beide mannen hiervoor een bekeuring gaven, beledigde de man meerdere malen één van de agenten. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Spaanse graffiti spuiter aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur op de Snekertrekweg een 22-jarige inwoner van Valencia (Spanje) aangehouden op verdenking van vernieling. Getuigen zagen dat vier mannen graffiti aan het spuiten waren op een trein. Toen ze deze mannen aanspraken renden ze weg, maar het lukte om één van hen vast te houden. Hierop belden de getuigen de politie die vervolgens de Spanjaard aanhield. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Ongeval na rijden onder invloed

SNEEK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.45 uur op de Steenhouwersstraat een 19-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol en drugs en verlaten plaats ongeval. Agenten kregen de melding van een getuige dat op de Stadsrondweg Zuid een auto over de kop was geslagen waarna twee personen waren weggelopen. Hierop stelden de agenten een onderzoek en zagen een auto op de kop liggenop de naast gelegen parallelweg de Oude Hemdijk. Op aanwijzing van de getuige troffen de agenten de 19-jarige samen met een 28-jarige inwoner van Sneek aan. De 19-jarige bleek de bestuurder te zijn geweest waarna hij werd aangehouden. Vanwege het vermoeden dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde werd hij aan het bureau onderworpen aan een ademanalyse. Hier blies hij 630 ug/l, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens bleek de Sneker in het bezit van twee wikkels vermoedelijk speed. Deze drugs werd in beslag genomen. Tijdens het verhoor klaagde de 19-jarige over pijn aan zijn nek waarna hij per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 28-jarige moest in verband met letsel aan zijn hand naar het ziekenhuis. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan