Fryslân, 29-08-2009 • Politieberichten van vrijdag 28 augustus 07:00 tot zaterdag 29 augustus 11:00 uur

Hindeloopen: politie houdt verdachte aan voor bedreiging
De politie heeft donderdagavond in een woning in het stadje een 34-jarige inwoner van Hindeloopen aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had ’s middags iemand aan de deur gehad en deze vervolgens met een op vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd. De politie besloot om de 34-jarige man aan te houden en hem om uitlevering van het vuurwapen te vragen. Het arrestatieteam verzorgde de aanhouding. Op aanwijzing van de verdachte vond het team in de woning een semi-automatisch wapen. Het vuurwapen werd in beslag genomen. De 34-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Oudehaske: controle fietsers
De politie heeft vrijdagmorgen op de Jousterweg fietser gecontroleerd. De controle richtte zich op het met z’n drieën naast elkaar fietsen. Een tegenligger kan dan niet of nauwelijks passeren. De agenten deelden op de Jousterweg vele waarschuwingen uit. Vervolgens gingen de agenten naar de Trekschuit in Heerenveen. Dezelfde groepen fietsers kwamen voorbij. Bij drie groepjes fietsers was de waarschuwing waarschijnlijk niet goed aangekomen. Ze fietsten namelijk nog steeds met z’n drieën naast elkaar. De agenten schreven hiervoor dan ook een bekeuring uit.

Grou: politie onderzoekt inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Allingawier. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werd een klein geldbedrag weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 50-jarige inwoner van Grou aangifte. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Heerenveen: politie onderzoekt diefstal airbags
De politie onderzoekt de diefstal van airbags uit twee geparkeerde auto’s in de Geert van der Zwaagweg. In de nacht van donderdag op vrijdag werden de airbags uit de twee auto’s van het merk Opel gehaald. De eigenaren hebben aangifte gedaan.

Langezwaag: eenzijdig ongeval
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag geassisteerd bij de afhandeling van een eenzijdig ongeval op de Hegedyk. Een 29-jarige automobilist uit Lippenhuizen was daar door nog onbekende oorzaak tegen een boom gereden. De man werd met vermoedelijk gebroken ribben per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Ouwsterhaule: woningbrand
De politie heeft de brandweer vrijdagavond terzijde gestaan bij een brand in een loods behorende bij een woning aan de Jetze Veldstraweg. De bewoner was in de loods bezig met laswerkzaamheden aan een auto toen deze vlam vatte. Hij belde daarop de brandweer. Deze was snel ter plaatse, maar het vuur had zich inmiddels uitgebreid naar andere delen van de loods. Na ca. drie kwartier had men de brand onder controle. De loods kan als verloren worden beschouwd.

Sneek: ongeval met bromscooter
De politie onderzoekt een ongeval op de Singel waarbij vrijdagavond een 19-jarige inwoner van Sneek gewond raakte. De man was door nog onbekende oorzaak met zijn bromscooter gevallen en buiten westen geraakt. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht. Omdat het vermoeden bestaat dat de bestuurder gedronken had, werd hem daar een bloedproef afgenomen.

Terwispel: aanrijding met letsel
De politie heeft vrijdagmiddag geassisteerd bij een ongeval op de A7. Een 20-jarige automobilist uit Zaandam had te laat gezien dat een auto voor hem afremde, waarop een aanrijding volgede. De beide inzittenden van het voorste voertuig, een 30-jarige man en een 28-jarige vrouw uit Sneek, werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Leeuwarden: aanhouding wegens wapen- en drugsbezit
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Weaze een 27-jarige Leeuwarder aangehouden. Bij een controle bleek de verdachte in het bezit van een mes. Tevens werden bij zijn fouillering 70 bolletjes met vermoedelijk heroïne en cocaïne aangetroffen. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Vlieland: fietsster ten val
De politie heeft vrijdagavond geassisteerd bij een ongeval op het Vuurboetsplein. Een 56-jarige fietsster uit Heerenveen was daar met haar fiets ten val gekomen nadat de voorvork van haar rijwiel was dubbelgeklapt. Ze werd met vermoedelijk een zware hersenschudding per SAR-heli overgevlogen naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Drachten: aanhouding
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Noordkade een nog onbekende man aangehouden. Surveillerende SVS-medewerkers zagen hoe de verdachte voor een horecagelegenheid ineens een aantal omstanders begon te slaan. De SVS-medewerkers wisten de man met moeite in bedwang te krijgen, waarna ze hem aan inmiddels gearriveerde politieagenten konden overdragen. Deze brachten de verdachte, die zich weigerde te identificeren, naar het politiebureau. Daar werd hij ingesloten.

Leeuwarden: inbreker overlopen
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Dennenstraat, waarbij de dader werd overlopen. De 24-jarige bewoner kwam omstreeks 01.15 uur bij zijn woning toen hij via het raam aan de achterzijde een onbekende man in zijn woning zag. De bewoner bonsde tegen de achterdeur, waarna de onbekende man door een raam naar buiten sprong, de bewoner een klap tegen zijn hoofd gaf en vervolgens wegvluchtte. De bewoner mist onder andere een laptop en een Mp3-speler. De dader was de woning binnengekomen door een raampje te forceren.

Leeuwarden: Burgernetactie
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een Burgenetactie opgestart nadat een melding was binnengekomen over een vermiste man. Deze 67-jarige Leeuwarder was vanuit de Goudenregenstraat lopend naar huis gegaan, maar na ruim twee uur nog niet bij zijn woning gearriveerd. Zijn ongeruste echtgenote belde daarop de politie die een zoekactie startte. Twee deelnemers aan Burgernet meenden de man te hebben gezien, maar uiteindelijk troffen agenten hem aan op Groeneweg. De man, die psychisch niet helemaal in orde is, werd door de agenten thuis afgeleverd.

Wijnjewoude: poging overval
De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke poging tot een overval op een tankstation aan de Opper Haudmare. De medewerker van het tankstation zag zaterdagochtend even na acht uur ineens drie gemaskerde mannen voor de deur van de winkel bij het station staan. Op het moment dat de schuifdeur open ging, maakten de drie zich echter ineens uit de voeten. Het trio rende achter de pomp naar een weiland om vervolgens achter de aldaar aangelegde aarden wal te verdwijnen. De politie heeft na de melding de omgeving nog afgezocht maar niemand meer aangetroffen. De zaak is in onderzoek.

112Fryslan

})