Politieberichten van zaterdag 28 januari

Politie zoekt getuigen zware mishandeling

WOLVEGA – De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van een zware mishandeling. Op maandag 12 december 2011 werd een 22-jarige inwoner van Wolvega bij de sportzaal aan de Paulus Potterstraat zwaar mishandeld. Tijdens een ruzie werd de 22-jarige diverse keren hard tegen zijn hoofd geschopt en geslagen. Hierdoor was hij bewusteloos geraakt. Naar aanleiding van de zware mishandeling werd op zondag 1 januari een 22-jarige inwoner van Wolvega en op dinsdag 3 januari een 19-jarige inwoner van Wolvega aangehouden. Inmiddels is de 19-jarige op last van de Officier van Justitie in vrijheid gesteld. De 22-jarige is op woensdag voor de Raadkamer geleid en voor hem is de gevangenhouding ingegaan.
De politie wil graag in contact komen met mensen die op maandag 12 december tussen 19.30 uur en 21.30 uur getuige zijn geweest van de mishandeling of die in de omgeving van de sportzaal aan de Paulus Potterstraat iets opvallends hebben gezien.
Uit de politie onderzoek is vast komen te staan dat er in Wolvega mensen zijn die informatie hebben over deze zware mishandeling. De politie wil deze mensen dan ook graag spreken.
De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000. U kunt naar natuurlijk ook even naar het politiebureau gaan.

Aanhouding na straatroof

DRACHTEN – De politie heeft woensdag een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor diefstal met geweld. De 27-jarige wordt er van verdacht dat hij maandagavond 23 januari een 27-jarige inwoner van Drachten van zijn portemonnee heeft beroofd. De politie kwam de verdachte op het spoor omdat een getuige het kenteken van een Opel Corsa waarmee de man wegvluchtte, doorgaf aan de politie. Uit het politie onderzoek werd duidelijk dat het door het slachtoffer en getuigen opgegeven signalement overeen kwam met degene die de Opel Corsa gebruikte. De 27-jarige is in zijn woning aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Weedkwekerij

HEERENVEEN – De politie heeft vrijdag rond het middaguur in een woning aan de Herenwal een kleine weedkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van een tip waren agenten naar de woning gegaan en troffen een 51-jarige bewoner aan. In de woning bleek een kwekerij aanwezig te zijn. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 31 aanwezige weedplanten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen.

Dode bij verkeersongeval

OFFINGAWIER – Bij een ernstig verkeersongeval is vrijdag rond 16.00 uur een 81-jarige inwoner van Sneek overleden. Een 72-jarige inwoner van Earnewald reed met zijn auto vanuit Jirnsum naar Sneek. Op de kruising Fiifgeawei met de Paviljoenwei, botste de 72-jarige tegen het 81-jarige slachtoffer die hier samen met zijn vrouw op de fiets reed. Het mobiel medisch team is met de trauma helikopter op de plaats van de aanrijding geweest en heeft de eerste hulp verleend. Helaas is het slachtoffer overleden. Zijn vrouw raakte niet gewond. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding.

Invordering rijbewijs

GOUTUM – De politie heeft vrijdag rond 22.00 uur op de N 31 het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige inwoner van Leeuwarden. Tijdens een snelheidscontrole met de laser zagen de agenten dat de 23-jarige, een beginnend bestuurder, 131 kilometer reed waar 70 kilometer toe is gestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak

ROODKERK – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die plaats vond in een woning aan de Tsjerkewei. Tussen vrijdag 20.00 uur en zaterdag 02.00 uur werd hier ingebroken. De dader(s) is/zijn binnengekomen door een raam open te breken. De woning is doorzocht en als buit is geld meegenomen.

Invordering rijbewijs

GROU – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige inwoner van Grou. Getuigen zagen de 24-jarige met zijn auto slingerend over de A-32 in de richting van Heerenveen rijden. Agenten gaven de bestuurder een stopteken maar de 24-jarige trok zich hier niets van aan en reed door. Met behulp van meerdere politieauto’s is het gelukt om de Grouster het parkeerterrein De Dorpsrellen (bij Wolvega) op te krijgen. Hier reed de 24-jarige laverend tussen de geparkeerde vrachtauto’s door totdat een politie auto hem de doorgang versperde. De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Van de verdachte is een bloedproef afgenomen.

Bromfietser onder invloed

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige inwoner van Leeuwarden. Agenten hielden de 49-jarige bromfietser op de Sint Jacobsstraat staande voor een controle. Aangezien het vermoeden bestond dat de bestuurder alcohol had gebruikt, is hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de 49-jarige 685 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder weggelopen naar aanrijding

AKKRUM – De politie stelt een onderzoek naar een eenzijdig ongeval wat vrijdag rond 22.30 uur plaats vond op de A 32 bij de afslag naar Akkrum. Hier was een auto eerst tegen een betonnen wand gereden om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen. Getuigen zagen dat de bestuurder weg was gelopen. Door de politie is gezocht naar de bestuurder maar deze werd niet meer aangetroffen. De auto is in beslaggenomen en overgebracht naar het politiebureau.

Opvallend rijgedrag

DRACHTEN – De politie heeft vrijdag rond 21.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige inwoner van Drogeham. De 19-jarige haalde op de Olierolenstraat een politieauto met hoge snelheid in. Bij een rotonde gaf te bestuurder te veel gas waardoor de wielen doordraaiden op het wegdek en naar de auto naar rechts uitbrak. De 19-jarige vervolgde zijn weg met hoge snelheid en probeerde bij de politieauto weg te rijden. De agenten schatten de rij richting van de 19-jarige in en besloten een kortere route rijden om hem op deze manier staande te kunnen houden. Hun inschatting was goed geweest want op de Omloop kwamen ze de auto tegen. De bestuurder reed met gedoofde lichten en hoge snelheid het terrein van een bedrijf op en stopte achter een loods. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt. Hier werd hij zo boos over dat hij een paar deuken in zijn eigen auto schopte.

Auto rijdt weg na ongeval

DRACHTEN – De politie heeft vrijdag rond 21.30 uur twee 19-jarige inwoners van Marum aangehouden voor doorrijden na een aanrijding. Op de Reidingweg werd een scooter aangereden door een auto die geen verlichting aan had. De twee personen op de scooter raakte gewond. De auto reed na de aanrijding door. Attente getuigen noteerden het kenteken van de auto en gaven dit door aan de politie. Door de Meldkamer Noord Nederland is een burgernet actie opgestart. Aan de hand hiervan zag een getuige de auto rijden op de Ureterperverlaat. Met meerdere politie eenheden is er naar de auto gezocht die aan werd getroffen op de A-7. De twee personen in de auto zijn aangehouden en de auto is in beslaggenomen. De bestuurder bleek een militair te zijn en het onderzoek is overgedragen aan de Koninklijke marechaussee.

Vrouw loopt brandwonden op

LEMMER – De politie heeft vrijdag rond 19.00 uur assistentie verleend bij de afhandeling van een ernstig ongeval. Een 18-jarige inwoonster van Lemmer vulde sfeer verlichting bij met een brandbare stof. Hierdoor was een ontploffing ontstaan en de Lemster liep brandwonden in haar gezicht op. Door omstanders werd eerste hulp verleend en de hulp van het mobiel medisch team is ingeroepen die met de trauma helikopter naar Lemmer zijn gevlogen. Het 18-jarige slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen

112Fryslan