Politieberichten van zaterdag 27 oktober

Camper gestolen

NOARDBURGUM – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een camper. Sinds zondag 21 oktober stond de camper van een 57-jarige man uit Lutjegast geparkeerd op een zijweggetje van de Rijksstraatweg. Toen de eigenaar donderdagmiddag 25 oktober terugkwam stond de camper er niet meer. Het gaat om een witte camper Christall Carotel met het kenteken 88-ST-GD. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Wie herkent deze boot?

BURGWERD – De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de herkomst van het blauwe bootje op de bijgaande foto. In de nacht van woensdag op donderdag werd de politie gealarmeerd nadat twee mannen in dit bootje een ander bootje met buitenboordmotor, dat nabij plan Eekwerd in Bolsward lag afgemeerd, weg sleepten. Dit duo voer in het getoonde bootje weg in de richting van Burgwerd. Het betreft een blauw ijzeren bootje, vletmodel, met een witte binnenzijde met 6 PK Mariner buitenboordmotor.

[img]http://www.politie.nl/Friesland/Images/internet_tcm7-838602.JPG[/img]

Enige tijd later zag de politie in Burgwerd het blauwe bootje varen met daarin de twee mannen en een buitenboordmotor. De beide mannen wisten te ontkomen en verdwenen via de genoemde vaart in de richting Wommels. Kort daarop werd het blauwe bootje en de gestolen buitenboordmotor aangetroffen verderop in de Bolswardertrekvaart. Ondanks een zoekactie werden de opvarenden niet meer aangetroffen. Het bootje waarachter de buitenboord was weggenomen, werd later, los drijvend, in de Bolswardervaart teruggevonden.
Heeft u meer informatie over dit blauwe bootje of over de opvarenden? Dan kunt u contact opnemen met de politie op 0900 – 8844. Wenst u dit anoniem te doen, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000. De politie is een onderzoek gestart.

Gewapende overval supermarkt

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een overval die vrijdagochtend omstreeks 10.00 uur plaatsvond aan de Wilgenstraat. Een onbekende man bedreigde met vermoedelijk een vuurwapen een caissière van een supermarkt, waarna hij met een klein geldbedrag de supermarkt verliet. Direct nadat de overvaller was vertrokken werd de politie via 1-1-2 gealarmeerd. De Meldkamer Noord-Nederland zette een Burgernetactie op om het signalement aan de ruim 1300 Burgernetdeelnemers door te geven. Het ging om een 20 tot 25 jarige man die een lange zwarte jas en een petje droeg. Tegelijkertijd kwamen meerdere politie-eenheden ter plaatse om de omgeving door te zoeken. Ook een hondengeleider kwam ter plaatse om eventueel op sporen van de dader verder te zoeken. Er werd niemand aangetroffen. Op de website [url]www.dadergezocht.nl[/url] zijn foto’s geplaatst van de betreffende overvaller. Heeft u iets gezien of gehoord dat te maken heeft met deze overval? Dan kunt u uw informatie doorgeven aan de politie op telefoonnummer 0900 – 8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000. Namens de winkel heeft een 41-jarige Leeuwarder aangifte gedaan.

Bus ramt geparkeerde auto’s

HEERENVEEN – De politie heeft vrijdagmiddag een verkeersongeval op de Beugel afgehandeld. Een 70-jarige buschauffeur had omstreeks 14.40 uur zijn bus gestart waarna het voertuig vanzelf ging rijden. De chauffeur merkte op dat het gaspedaal ingedrukt stond. In de bocht in de richting van het parkeerterrein lukte het niet om de bus te stoppen. Daarbij werd een 21-jarige man uit Amsterdam die op zijn fiets stond te wachten naast een verkeersbord, aan de kant geduwd. De paal met het verkeersbord werd omvergereden. De bus kwam daarna langs een andere wachtende bus en reed de spiegel er af. De drie passagiers in deze bus kwamen met de schrik vrij. Voor deze bus stond een buschauffeur te wachten. Hij moest wegspringen om niet door de bus geraakt te worden. Hij hield hieraan geen letsel over. Daarna ramde de bus 6 geparkeerde auto’s die op het parkeerterrein achter het NS-station stonden en kwam vervolgens tot stilstand. Alle auto’s zijn afgesleept. De betreffende bus is door de Verkeersongevalsanalyse meegenomen voor onderzoek. De buschauffeur heeft zijn verklaring op het politiebureau afgegeven en moest daar bijkomen van de grote schrik. Aan de andere buschauffeur, de fietser en de buspassagiers is slachtofferhulp aangeboden.Invordering rijbewijzen na snelheidscontrole bij wegwerkzaamheden
A32 WIRDUM – De politie heeft vrijdagmiddag drie rijbewijzen ingevorderd na een snelheidscontrole ter hoogte van Wirdum. In verband met wegwerkzaamheden geldt op deze locatie momenteel een toegestane maximum snelheid van 70 kilometer per uur. Een 35-jarige automobilist uit Hyppolytushoef passeerde de controle met 126 kilometer per uur en een 39-jarige automobilist uit Leeuwarden reed hier 133 kilometer per uur. Daarnaast was de snelheid van een 44-jarige motorrijder uit Leeuwarden 138 kilometer per uur. Naast de invorderingen werd proces-verbaal opgemaakt. Ook donderdag vond hier een controle plaats en werden eveneens drie rijbewijzen ingevorderd vanwege forse snelheidsoverschrijdingen.

Achteruitrijdende bestelbus raakt fietsster

IJLST – De politie heeft vrijdagavond een verkeersongeval op de Galamagracht afgehandeld. Een 67-jarige vrouw uit IJlst wilde de Galamagracht op rijden. Op dat moment reed een bestelbus, bestuurd door een 36-jarige man uit Joure, achteruit en raakte de fietsster. Zij kwam hierdoor ten val. Met hoofdletsel is zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Woninginbraak

OPPENHUIZEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Eastwei. Vrijdagavond kwam(en) de dader(s) de woning binnen na het forceren van een deur. De buit bestond uit twee gokkasten, een fotocamera, sieraden en een geldbedrag. De 32-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Fietser aangereden

LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagavond een verkeersongeval op de Groningerstraatweg ter hoogte van de rotonde met de Arendstuin afgehandeld. Daarbij verleende een 35-jarige automobiliste uit Leeuwarden geen voorrang aan een 17-jarige fietser uit Leeuwarden. De vrouw probeerde nog af te remmen maar kon niet voorkomen dat zij de fietser raakte. Met rugletsel is de jongen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Gewapende overval winkel

LEMMER – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een overval, die vrijdagavond plaatsvond in een winkel aan het Burgemeester Krijgerplein. Even voor sluitingstijd kwam een man met wapen dat leek op een vuurwapen de winkel binnen. De overvaller trok een tas uit zijn kleding, vermoedelijk met de bedoeling om daar iets uit de winkel in te doen. De 36-jarige medewerkerster uit Lemmer trok deze tas uit de handen van de verdachte. Deze ging vervolgens zonder buit de winkel uit. Direct werd de politie via 1-1-2 gealarmeerd. Door de Meldkamer Noord-Nederland werd Burgernet in werking gezet. Aan 642 Burgernetdeelnemers werd het signalement van de overvaller doorgegeven. Tegelijkertijd kwamen meerdere politie-eenheden ter plaatse om de omgeving door te zoeken. Ook een hondengeleider kwam ter plaatse om eventueel op sporen van de dader verder te zoeken. Er werd niemand aangetroffen. Heeft u iets gezien of gehoord dat te maken heeft met deze overval? Dan kunt u uw informatie doorgeven aan de politie op telefoonnummer 0900 – 8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000. De 36-jarige vrouw heeft namens de winkel aangifte gedaan.

Rijden onder invloed

SNEEK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige automobiliste ut Sneek. Op de Lorentzstraat werd bij deze beginnend bestuurder een blaastest afgenomen. Op het politiebureau volgde een ademanalyse met 1015 ug/l als resultaat. Goed voor een rijverbod van 15 uren. Naast de invordering werd proces-verbaal opgemaakt.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan