Zaterdag 25 augustus

Politieberichten van zaterdag 25 augustus

Man gewond na val van paard

HOORNSTERZWAAG- De politie heeft donderdagmorgen rond 09.50 uur bij een boerderij aan de Schoterlandseweg het ambulance personeel geassisteerd. Door nog onbekende oorzaak viel een 56-jarige inwoner van Fochteloo van zijn paard en kwam in het zand van de paardenbak terecht. Hij liep daarbij rugletsel op waarna hij per traumahelikopter werd overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Beenbreuk na mishandeling

SNEEK- De politie zoekt getuigen in een onderzoek naar een geval van mishandeling. Het misdrijf vond vrijdagmorgen rond 10.30 uur plaats op het voetpad van de Buitenroede aan de noordzijde van de Waterzuivering en de Geeuw. Daarbij raakte een 79-jarige inwoner van Sneek zodanig gewond dat hij zijn been brak en per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis. De man fietste op het voetpad toen hij een wandelaar met een aangelijnde hond wilde inhalen. Nadat het slachtoffer de voetganger en de hond was gepasseerd, kwam de man achter de bejaarde fietser aan. Vervolgens werd het slachtoffer geslagen waardoor hij ten val kwam en daarbij zijn been brak. De dader is vervolgens weggelopen en liet zijn slachtoffer hulpeloos achter.

Signalement:

*Man
*Leeftijd 40-45 jaar
*Blouse met grijze broek
*Donker blond haar ( 4 cm),
*Lengte 1,85 m
*In bezit van grote hond, wit-achtig van kleur, mogelijk net geschoren en gelijkend op een Labradoodle.

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie over de ruzie en mishandeling hebben. Zij kunnen de politie bellen via het telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

10x proces-verbaal rijden zonder rijbewijs

LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagavond rond 23.30 uur een 29-jarige inwoner van Leeuwarden voor de 10x betrapt voor het rijden zonder rijbewijs waarvan 4x onder invloed van alcohol. De verdachte liep tegen de lamp toen hij tijdens een snelheidscontrole op de Anne Vondelingweg 115 kilometer per uur reed daar waar 70 kilometer per uur is toegestaan. Bij het aanspreken, herkenden de agenten de man en wisten dat hij geen rijbewijs had. De auto waarin hij reed werd in beslag genomen en tegen de verdachte is opnieuw proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond bij aanrijding

KLOOSTERLIDLUM- De politie heeft vrijdagavond rond 18.30 uur een aanrijding met letsel afgehandeld waarbij een 18-jarige inwoner van Leeuwarden gewond raakte. De jongeman stak zonder goed uit te kijken de T-kruising van de Hegesylsterwei met de Muntsjewei over. Daar werd hij aangereden door een auto die bestuurd werd door een 45-jarige inwoner van Minnertsga die de fietser niet meer kon ontwijken. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Gewond na val van balkon

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 05.00 uur in de Invasiestraat het ambulance personeel geassisteerd. Een 25-jarige inwoner van Leeuwarden was de sleutel van zijn flat vergeten en probeerde via het balkon op de eerste verdieping naar binnen te komen. Toen hij over het hekwerk van zijn balkon wilde klimmen, gleed hij uit en viel naar beneden. Hij werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Drie gewonden bij aanrijding

JOURE- De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.30 uur op de A7 ter hoogte van het verkeersplein een aanrijding met letsel afgehandeld. Daarbij raakten een 20-jarige inwoonster van Burgum, een 23-jarige inwoner van Sneek en een 15-jarige inwoonster van Winschoten gewond. De aanrijding vond plaats op het weggedeelte Heerenveen-Joure. Door de drukte moesten automobilisten plotseling afremmen. Omdat men onderling onvoldoende afstand van elkaar had gehouden in combinatie met een te hoge snelheid, kon een kop-staart aanrijding niet worden voorkomen. Bij de aanrijding waren meerdere auto’s betrokken. Alle drie gewonden werden met nek –en buikklachten per ambulance overgebracht naar ziekenhuizen in Sneek, Heerenveen en Leeuwarden.

Man aangehouden voor bedreigingen

SNEEK- De politie heeft vrijdagmiddag rond 14.00 uur een 53-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van bedreiging. Man bedreigde medewerkers van opvanggelegenheid aan de 2e Woudstraat en dreigde het pand in brand te steken. In overleg met officier van justitie werd besloten de man buiten heterdaad aan te houden. Hij werd door de wijkagent telefonisch op de hoogte gebracht van de op handen zijnde aanhouding en dat hij zich bij het politiebureau moest melden. Even later meldde de verdachte zich waarna hij werd aangehouden en werd daar ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Een medewerkster van de opvang deed aangifte.

Aangehouden voor openlijke geweldpleging

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.30 uur op de Emmakade een 32 en een 53-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De beide mannen worden ervan ramen te hebben vernield van een woning aan de Gysbert Japicxstraat. Oplettende getuigen wisten de agenten zodanig informatie te verstrekken, dat de beide mannen even later konden worden aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. De eigenaar van de woning doet aangifte.

Fietsen dief aangehouden

LEEUWARDEN- De oplettende agent heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.30 uur, in zijn vrije tijd in de van Swietenstraat, een 46-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De agent zag de man zich verdacht bij fietsen in de Baljestraat en van Swietenstraat ophouden. Toen deze een fiets pakte en daarop deze weg wilde fietsen, werd hij door de agent aangehouden. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De fiets werd in beslag genomen.

Drie aanhoudingen voor hennepteelt

BURGUM- De politie heeft vrijdagmiddag een 31-jarige inwoner van Drachten, een 31-jarige inwoner van Burgum en een 41-jarige inwoner van Leeuwarden op de Pastoriekamp aangehouden. De mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij hennepteelt. De agenten kwamen de verdachten op het spoor via getuigen. Deze zagen dat de mannen de hele dag bezig waren de reeds gerooide hennepkwekerij op te ruimen en waarschuwden de politie. De kwekerij, die ruimte bood aan ongeveer duizend plantjes, was gevestigd in een woning van een appartementencomplex aan de Pastoriekamp. Vermoedelijk hebben de henneptelers maanden lang hun gang kunnen gaan in het luxe appartement midden in het winkelcentrum van Burgum. De aangehouden verdachten werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten. De bestelbus waarin het hennepafval werd vervoerd, is in beslag genomen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

WOLVEGA- De politie heeft vrijdagavond op de Steenwijkerweg het rijbewijs van een 41-jarige inwoner van De Blesse ingevorderd. Agenten zagen de man met hoge snelheid in zijn auto over de weg rijden en besloten hem te controleren. Zij registreerden een snelheid van 135 kilometer per uur daar waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij mocht niet verder rijden.

Goudvissen en koikarpers gestolen uit vernielde vijver

APPELSCHA- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van 20 goudvissen, drie oranje koikarpers en vier blauwe windes. De vissen werden in de periode van 18 augustus 16.00 uur en 24-augustus gestolen uit een vijver bij een woning aan de Maadsingel. Daarnaast werd de waterpomp vernield en werd met keistenen door het net gegooid. Een 45-jarige inwoonster van Appelscha deed aangifte.

Fryslân: alcohol in het verkeer

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag weer op diverse plekken in de provincie bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Dit resulteerde in vier proces-verbaal en rijverboden. In twee gevallen was zoveel gedronken, dat ook het rijbewijs werd ingevorderd. Dat betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte, uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):
*Vrijdag 16.10 uur, Murmerwoudsterweg in Dokkum, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, hij blies 270 ug/l en was niet in het bezit van een rijbewijs;
*Vrijdag 16.40 uur, Hooizolder in Drachten, een 35-jarige inwoner van Drachten, hij weigerde een blaastest en reed met een ingevorderd rijbewijs. De auto werd in beslag genomen;
*Vrijdag 23.30 uur, Seewei in Moddergat, een 54-jarige automobilist uit Moddergat, hij blies 1265 ug/l en kreeg een rijverbod van 17 uur. De man reed onverzekerd en had geen rijbewijs;
*Zaterdag 00:40 uur, Voorstreek in Leeuwarden, een 23-jarige beginnend bestuurder uit Feanwalden, 550 ug/l. Deze verdachte had net twee maanden zijn rijbewijs. Hij wordt aangemeld voor het alcoholslot-programma. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 8 uur.

Vrouw mishandeld

VLIELAND- De politie stelt een onderzoek naar de mishandeling van een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden. De vrouw werd in een horecagelegenheid aan de Dorpstraat met een bierflesje tegen haar hoofd geslagen waardoor zij een bloeduitstorting en een wondje onder haar oog opliep. In de discotheek en even later daar buiten, ontstonden naar aanleiding van deze mishandeling enkele opstootjes. De politie kon beide partijen scheiden waarna alle betrokkenen naar de camping vertrokken. De politie heeft nog geen aanhouding(e)n kunnen verrichten omdat er nog meerdere getuigen moeten worden gehoord en nog camerabeelden moeten worden bekeken. De vrouw deed aangifte.

Aangehouden voor niet voldoen aan bevel en vordering

LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagmiddag op het Oldehoofsekerkhof een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. De agenten zagen de vrouw in het risicoveiligheidsgebied lopen waarvoor zij een verbod had. Toen zij de verdachte aanspraken, werden zij door vrouw beledigd en bedreigd waarna zij werd aangehouden. Zij is ingesloten in het politiebureau en tegen haar werd proces-verbaal op gemaakt.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan