Zaterdag 24 december

Politieberichten van zaterdag 24 december

Op de 1e kerstdag worden GEEN politieberichten gepubliceerd. De eerstvolgende publicatie is op 2e kersdag 26 december om 11.00 uur.

Man zwaar gewond na val uit mast

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt de val van een 23-jarige inwoner van Sint Annaparochie uit een elektriciteitsmast aan de Kanaalweg. Rond 08.15 uur zagen getuigen een man de mast inklimmen en vervolgens naar beneden vallen. Vermoedelijk is man met de elektriciteitskabel in aanraking gekomen en vervolgens geëlektrocuteerd waarna hij naar beneden viel. De man werd zwaar gewond door omstanders aangetroffen die direct via 1-1-2 de politie en ambulance belden. Het slachtoffer is met brandwonden en in zorgwekkende toestand per trauma helikopter overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. De getuigen kregen slachtofferhulp aangeboden.

Man aangehouden voor inbraak

LEEUWARDEN- De politie heeft een 44-jarige inwoner van Oostrum aangehouden op verdenking van een inbraak die donderdagavond plaatsvond bij een bedrijf aan de Celciusweg. Uit het bedrijf werden een GMC bestelbus voorzien van zwart met rode vlammen en met het kenteken VJ-PV-22 weggenomen. Daarnaast werden 40 wedstrijdbokalen en gereedschapskisten weggenomen. De dader kwam het pand via het dak binnen. Tijdens het onderzoek en via getuigenverklaringen kwam men de verdachte op het spoor. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De 54 –jarige eigenaar deed aangifte.

Elf verdachten aangehouden in drugsonderzoek

BOLSWARD- De politie heeft na een twee en een halve maand durend drugsonderzoek op 16 december vier verdachten weten aan te houden op verdenking van handel en gebruik van harddrugs (lijst 1 Opiumwet. In de dagen daarna werden nog zeven verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid hierbij. In de maanden van voorbereiding werd er door de agenten in het teamgebied Iselmarkust en het teamgebied Sneek en Wymbritserdeel zoveel informatie verzameld dat de 11 verdachten in beeld kwamen. In overleg met de officier van justitie werd besloten de verdachten aan te houden.

Bij een doorzoeking in een woning Blauwhuis werd speed, cocaïne, XTC-pillen, Crystal Meth, Hasj en een hoeveelheid contant geld, sieraden, een hennepkwekerij en hennep aangetroffen en in beslaggenomen . In de woning werd een 27-jarige inwoner van Wirdum en de 47-jarige hoofdbewoonster aangehouden. Daarnaast werd nog een 24-jarige inwoner van Wirdum aangehouden. Hij had in zijn auto speed en XTC. Ook een 33-jarige Makkumer en een 20-jarige inwoner van Bolsward werden in het onderzoek aangehouden op verdenking van handel in drugs. De vier verdachten met uitzondering van de 47-jarige vrouw werden door de Rechter-commissaris in bewaring gesteld en zitten nog vast.

Naast de vier verdachten werden eerder genoemde zeven verdachten, zijnde een 28-jarige inwoner van Terwispel, een 33-jarige inwoner van Creil, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, een 32-jarige inwoner van Witmarsum, een 17-jarige inwoner van Sneek en een 30-jarige inwoner van Boslward aangehouden. De verdachten werden op het politiebureau uitgebreid verhoord en na het verhoor heengezonden. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Inbraak in bedrijfsauto

EE- De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfsauto die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvond aan de Achterwei. Door een deur van het voertuig te forceren werden er gereedschappen uit de auto weggenomen. De eigenaar deed aangifte.

Auto gestolen

HALLUM- De politie onderzoekt de diefstal van een zwarte personenauto van het merk Opel, type Corsa X1.5 voorzien van het kenteken XG-ND-81. De auto stond te koop aangeboden bij een autobedrijf aan de Ljouwerterdyk. Om 15.45 uur kwam een manspersoon bij het bedrijf met het verzoek om een proefrit te maken. Omdat er in plaats van handelaars kentekenplaten gewone kentekenplaten op de auto zaten werd er afgesproken dat de man een proefrit op het terrein mocht maken. Toen de eigenaar hem de sleutel van de auto gaf, ging hij er met de auto er vandoor. De eigenaar, een 60 -jarige inwoner van Hallum deed aangifte. Signalement verdachte:

*Blanke man
*Ongeveer 40 jaar
*Slecht gebit
*Sluik blond haar
*Junkachtig type
Bij het aantreffen van de auto verzoeken wij u direct via 1-1-2 de politie te bellen.

Inbraak in kelderbox

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een kelderbox die tussen donderdagmiddag 13.30 uur en vrijdagmiddag 13.30 uur moet zijn gepleegd. De dader kwam de kelderbox binnen door een deur te forceren. Uit de kelderbox werd een fiets en een stereo-installatie weggenomen. De eigenaar, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Dode en gewonden bij verkeersongeval

DRACHTEN- De politie stelt een onderzoek in naar een ernstig verkeersongeval welke vrijdagavond rond 20.15 uur plaatsvond op de A7. Daarbij kwam een 39-jarige inwoner van Kudelstaart om het leven. Door nog onbekende oorzaak botsten twee auto’s op elkaar waarbij 4 personen gewond raakten. De auto waarin het slachtoffer zat, kon de aanrijding die net voor hem plaatsvond ontwijken en raakte vervolgens door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste frontaal tegen een boom. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Een van de inzittenden van de eerste aanrijding raakte ernstig gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De drie andere inzittenden van beide auto’s raakten door de botsing licht gewond en zijn door het ambulance personeel onderzocht. Zij mochten na behandeling huiswaarts keren. De A7 werd tot 23.00 uur afgesloten.

1000-1500 kg vuurwerk aangetroffen

HAULERWIJK- De politie heeft vrijdagavond in een strafrechtelijk onderzoek vier verdachten aangehouden op verdenking van handel in illegaal vuurwerk. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie. Het gaat om een 55 en een 47-jarige inwoner van Waskemeer en een 38 en een 57-jarige inwoner van Haulerwijk. In Haulerwijk en Waskemeer werden onder leiding van een rechter-commissaris huiszoekingen gedaan omdat er een vermoeden was dat daar illegaal vuurwerk aanwezig was. In een schuur achter een woning in Waskemeer trof de politie ongeveer 1500 kilogram illegaal vuurwerk aan. Het betreft voornamelijk siervuurwerk. Het illegale vuurwerk werd vervolgens in beslag genomen. Zulke grote hoeveelheden vuurwerk in aanwezigheid van een woning zijn zeer gevaarlijk en ook omdat het gaat om niet goedgekeurd consumenten vuurwerk. Daarom pakken politie en het Openbaar Ministerie dit soort zaken aan. De vier verdachten werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Geld gestolen bij inbraak

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvond in een woning aan de Voorstreek. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een deur te forceren en doorzochten de gehele woning. Uit de woning werd geld weggenomen. De 48-jarige eigenaar deed aangifte.

Beschonken man rijdt met auto water in

SNEEK- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol en voor de plaats verlaten van een ongeval. De man was met zijn auto vanaf de Prinsegracht het water in gereden. Een getuige die het ongeval zag gebeuren, haalde het slachtoffer uit de auto waarna de bestuurder het op een lopen zette. Omdat er onduidelijkheid bestond over het aantal inzittenden van de inmiddels gezonken auto, werd de een duikteam van de brandweer gewaarschuwd. In de auto troffen de duikers niemand meer aan. Agenten die een onderzoek in de omgeving uitvoerden besloten naar de woning van de kentekenhouder te gaan. Daar troffen zij de verdachte aan die zich net had gedoucht. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en voor een ademanalyse. Daar blies hij 670 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. Naast een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, kreeg hij ook nog proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Politie zoek getuigen mishandeling

LEEUWARDEN- De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling en bedreiging die op zondagmiddag 18 december plaatsvond op de Nieuwestad ter hoogte van de bioscoop en een Bentexwinkel. Daar werd een 23-jarige inwoonster van Dronrijp door haar ex-vriend mishandeld in het bijzijn van hun 2,5 jaar jong zoontje. De mishandeling werd gade geslagen door een groot aantal mensen. Door omstanders zijn ook filmpjes met hun mobiele telefoon gemaakt. De politie zou ook graag in contact willen komen met de eigenaren van deze filmpjes en getuigen. Getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze mishandeling kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Man aangehouden voor belediging en verzet

SNEEK- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Leeuwenburg een 19-jarige inwoner van Sneek aangehouden voor belediging en verzet. De man die deel uitmaakte van een groepje jeugd waren nogal luidruchtig aanwezig en onder invloed van alcohol. Toen de agenten de mannen naar hun identiteitsbewijzen vroegen werd de verdachte vervelend. Nadat de agent de zijn gegevens had genoteerd bleef de verdachte zich vervelend gedragen. De agent vorderde vervolgens de man om te vertrekken waaraan hij niet voldeed. Daarna werd de agent voor rotte vis uitgemaakt. De verdachte werd aangehouden waarbij hij zich hevig verzette. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Slapende “inbreker” aangehouden

TERHERNE- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige inwoner van Bolsward in een woning aan de Gravinnewei aangehouden. Toen een 42-jarige bewoner thuiskwam zag hij dat de achterdeur van zijn woning was opengebroken. Op de bank in de kamer trof hij de slapende verdachte aan en belde direct via 1-1-2 de politie. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs

ECHTENERBRUG- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige inwoner van Joure proces-verbaal gegeven omdat hij zonder rijbewijs en daarnaast onder invloed van alcohol reed. Agenten zagen de man in zijn auto op de Hoofdweg rijden en besloten de bestuurder te controleren. Toen bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken en dat hij geen rijbewijs had. De verdachte werd overgebracht voor een ademanalyse waar hij 110 ug/l blies. Tegen de jonge automobilist werd proces-verbaal opgemaakt en kreeg hij een rijverbod.

Bromfiets gestolen bij inbraak

KOLLUMERZWAAG- De politie stelt een onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Pieter Postmastrjitte die vrijdagavond rond 23.00 uur plaatsvond. Getuigen zagen twee mannen in de woning en belden direct via 1-1-2 de politie. Eenmaal ter plaatse bleek een raam te zijn geforceerd en waren de inbrekers al verdwenen. Uit een berging werd een bromfiets van het PEUGEOT, type Fox, kleur blauw voorzien van het kenteken 37-DGH-7 weggenomen.

Vrouw aangehouden

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35-jarige inwoonster van Leeuwarden op de Weaze aangehouden voor het overtreden van het gebiedsverbod. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen haar werd opgemaakt.


Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan