Politieberichten van zaterdag 23 juni

Rijbewijs kwijt na snelheidovertreding

AKKRUM- De politie heeft vrijdagmorgen rond 09.40 uur op de A-32 het rijbewijs van een 22-jarige inwoner van Oudeschoot ingevorderd. Agenten zagen de man met hoge snelheid in zijn auto over de A-32 rijden. De 22-jarige reed 172 kilometer per uur waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Tegen de man werd proces- verbaal opgemaakt en hij mocht niet verder rijden.

Zeilboot en trailer gestolen

LEMMER- De politie onderzoekt de diefstal van een zeilboot van het merk Esfix, geel van kleur, 6 meter lang voorzien van de naam “Arend”. De boot en trailer werden in de nacht van donderdag op vrijdag gestolen vanaf een parkeerterrein van de ijsbaan aan de Villa Novalaan. Een 25-jarige inwoner van Oldeberkoop deed aangifte.

Inbraak op bouwplaats

AKKRUM- De politie onderzoekt een inbraak in bouwketen aan de Stringen die in de nacht van donderdag op vrijdag heeft plaatsgevonden. Om op de bouwplaats te komen werd een hek wat rond de bouwplaats was geplaatst, kapot gemaakt. De inbreker(s) zijn het terrein opgegaan en hebben vier bouwketen opengebroken waarna er geld en 7 pakken koffie werden weggenomen. Een 44-jarige inwoner van Bolsward deed namens het bouwbedrijf aangifte.

Aangehouden voor niet voldoen aan bevel

LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagmiddag op het Herenwaltje een 18-jarige inwoner van Wijtgaard aangehouden. De man voldeed niet aan een bevel of vordering omdat hij een ontzegging voor dat risicogebied had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling

HARLINGEN- De politie heeft vrijdagmiddag een 23-jarige inwoner van Harlingen aangehouden op verdenking van mishandeling en huiselijk geweld. Een getuige zag dat de verdachte zijn 19-jarige vriendin een woning binnen trok waarbij zij door de verdachte werd geslagen en geschopt. Direct waarschuwde de getuige de politie. Toen de agenten bij de woning aankwamen, zagen zij het slachtoffer op blote voeten op straat lopen. Het slachtoffer werd door de agenten opgevangen en meegenomen naar het politiebureau. De vrouw bleek diverse medische klachten te hebben waarna een ambulance werd gewaarschuwd. Zij werd ter controle overgebracht naar een ziekenhuis. De verdachte werd op dat moment niet thuis aangetroffen. Om 13.30 uur gingen de agenten nogmaals naar de woning van de verdachte en troffen hem daar aan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Man gewond bij ongeval

STROOBOS- De politie heeft vrijdagmiddag in de Hellingstraat een ongeval afgehandeld waarbij een 53-jarige inwoner van Nieuw-Weerdinge gewond raakte. De man wilde een visje kopen en parkeerde zijn auto achter de viswagen. Nadat hij was uitgestapt en naar de viswagen toeliep, kreeg hij in de gaten dat hij zijn auto niet op de handrem had gezet want de auto reed langzaam weg. Hij probeerde de auto tegen te houden maar dit lukte niet. De 53-jarige kwam tussen beide voertuigen terecht waarbij hij zijn beek brak. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekhuis Nij-Smellinghe in Drachten.

Problemen door harde wind

FRYSLAN- Bij de politie kwamen vrijdagmiddagrond 18.00 uur enkele meldingen van stormschade binnen. Ook waren een paar boten op de Friese meren door de harde in problemen gekomen. Op de N-381 waaide een verkeersbord op de weg waardoor het verkeer hinder ondervond. Op de Wielewaal in Surhuisterveen waaide een boom om en versperde de rijbaan. Een boot met daarop twee personen raakte op het water bij Gaastmeer door de harde wind in de problemen. De boot werd onbestuurbaar en kwam vast te liggen. Dit zelfde overkwam ook vier inzittenden van een boot op de Langweerder Wielen. Ook deze boot raakte door de harde wind onbestuurbaar. Beide boten konden vlot worden getrokken. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Aangehouden voor niet voldoen aan bevel

LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagavond op de Zuidergrachtswal een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. De vrouw voldeed niet aan een bevel of vordering omdat zij ontzegging voor dit risicogebied had. Agenten troffen de vrouw dronken aan op een bankje. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen haar werd opgemaakt.

Aangehouden voor openlijke geweldpleging

BOORNZWAAG- De politie heeft vrijdagavond rond 20.00 uur een 20-jarige inwoner van Den Haag en een 24-jarige inwoner van Wildervank aangehouden. De beide mannen worden ervan verdacht op de A-7, ter hoogte van Boornzwaag, een 38-jarige inwoner van Joure te hebben mishandeld. Getuigen zagen de auto van het slachtoffer en een auto van de verdachten op de vluchtstrook staan. Zij zagen dat het slachtoffer door het tweetal in zijn auto werd mishandeld. Na hun daad vertrokken de beide verdachten in hun auto. Getuigen noteerden het kenteken van de auto en waarschuwden via 1-1-2 de politie. Het slachtoffer werd door getuigen opgevangen. Hij bleek zodanig gewond te zijn dat hij met een ambulance over werd gebracht naar het ziekenhuis. De beide verdachten konden door de oplettende agenten op de A7 bij Drachten worden aangehouden. In de auto vonden de agenten een hoeveelheid van 200 gram softdrugs en twee wikkels met vermoedelijk amfetamine. De beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. De drugs werden jn inbeslaggenomen. De reden van de mishandeling is nog niet duidelijk. Van het slachtoffer werd nog een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden bestaat dat hij onder invloed van alcohol in zijn auto heeft gereden.

Aangehouden voor koperdiefstal

HEERENVEEN- De politie heeft rond 18.30 uur in de Rozenstraat een 44-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden. De man wordt ervan verdacht koper te hebben gestolen uit sloopwoningen aan de Rozenstraat. Getuigen zagen dat de man zich verdacht ophield bij de woningen en waarschuwden de politie. Agenten zagen de man in één van de woningen lopen. Hij bleek in het bezit te zijn van een hoeveelheid koper die hij mee wilde nemen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het koper werd inbeslaggenomen en tegen de verdachte proces-verbaal opgemaakt.

Auto gestolen

JOURE- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een personenauto van het merk Volkswagen TDI, type 4, blauw van kleur. De auto die afgesloten was, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag vanaf de Sinnebuorren gestolen. De eigenaar, een 22-jarige inwoner van Joure, deed aangifte.

Aangehouden voor bezit boksbeugel

LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.50 uur in een school aan de Wilaarderbuorren, een 20-jarige inwoner van Buitenpost aangehouden voor overtreding van de Wapenwetgeving. De verdachte had zijn jas in de garderobe laten hangen. Toen medewerkers van de school de zakken van de jas doorzochten om er zo achter te komen van wie de jas was, troffen zij een boksbeugel aan. De verdachte, die op dat moment zijn jas op wilde halen, werd door de medewerkers van de school aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hier is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De boksbeugel werd inbeslaggenomen

Proces-verbaal voor belediging

DOKKUM- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen een 23-jarige inwoner van Anjum proces-verbaal opgemaakt. De man beledigde op de Markt zonder enige aanleiding agenten. Hij kan boete verwachten van 500 euro.

Vrouw vermist

TERHERNE- De politie onderzoekt de vermissing van een 36-jarige inwoonster van Sexbierum die sinds vrijdagavond 21.00 uur wordt vermist. De vrouw vertrok in verwarde toestand vanaf een camping aan de Jongebuorren in onbekende richting. Van de vrouw ontbreekt sindsdien ieder spoor.

Inmiddels is een zoekactie rondom de camping en het Snekermeer opgestart. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de KLPD die Sonar apparatuur inzet. Daarnaast wordt het gebied met speurhonden afgezocht en werd een helikopter ingezet. Ook werd Burgernet [url]www.burgernet.nl[/url] ingezet waarbij 1839 deelnemers werden benaderd om naar de vrouw uit te kijken

Signalement vrouw:

*Lengte 1.70 m.
*Lang blond stijl haar
*Leeftijd 36 jaar
*Mager postuur
*Donker blauwe jas
*Blauw shirt
*Zwarte broek
*Sandalen

Mocht u informatie hebben over de verblijfplaats van de vrouw, dan kunt u de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844

Vernielingen

NES (Ameland)- De politie stelt een onderzoek in naar diverse vernielingen die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvonden in de Van der Stratenweg. Hier werden bloembakken en een hek vernield. Ook een auto moest het ontgelden en werd omgegooid. De politie heeft nog gezocht naar de daders maar die werden helaas niet aangetroffen.

Aangehouden voor belediging

SNEEK- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen een 21-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van belediging. De man beledigde in de Kruizebroederstraat zonder enige aanleiding agenten. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. Hij kan boete verwachten van 500 euro.

Aangehouden voor poging zware mishandeling

DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Noordkade een 22-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden. De man wordt ervan verdacht een fles naar een portier van een horecagelegenheid te hebben gegooid. De portier hield de man aan een waarschuwde de politie. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De portier deed aangifte.

Aangehouden voor roekeloos rijgedrag

MARUM- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige inwoner van Nieuwehorne aangehouden. Hij wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol zijn auto te hebben bestuurd. Getuigen zagen de man in zijn auto slingerend over de N 381 in de richting van Wijnjewoude rijden. Daarbij remde hij voortdurend af en vervolgens maakte hij snelheid en vloog bijna uit een bocht. De getuigen bleven op afstand van de auto rijden en belden via 1-1-2 de politie. Op de A7 ter hoogte van Marum zagen de agenten de auto rijden waarna de verdachte werd staande gehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Daarnaast was de auto waarin hij reed niet verzekerd en niet APK gekeurd. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 485 ug/l. De 23-jarige is voor nader onderzoek ingesloten. De auto werd inbeslaggenomen en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Langewyk, tegen een 27-jarige inwoner van Rottevalle proces-verbaal opgemaakt. De man reed onder invloed van alcohol, zonder helm en zonder verlichting op de openbare weg. Toen hij de agenten zag, verdween hij op zijn bromfiets via steegjes achter woningen. Direct daarna troffen de agenten de man in de omgeving aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor ademanalyse waar hij 820 ug/l blies. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur.

Valse naam opgegeven

SNEEK- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Wijde Noorderhorne, tegen een 22-jarige inwoner van Nijmegen proces-verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam. De Nijmegenaar stond op straat te urineren toen hij door de agenten werd betrapt. Hij kreeg hiervoor een bekeuring en gaf zijn personalia op. Politieonderzoek wees uit dat dit niet zijn echte naam was waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij heengezonden.

Man verdronken

STAVOREN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in een jachthaven aan de Middenweg een te water geraakte 72-jarige inwoner van Meerbusch (Dld) uit het water gehaald. De man was samen met vrienden naar een horecagelegenheid geweest om daar een voetbalwedstrijd te volgen. Toen de mannen naar hun boot terug liepen, viel het slachtoffer in het water en verdween onder water. Direct werden de hulpdiensten gealarmeerd. Een agent die snel ter plaatse was sprong in het water en trof het slachtoffer even later aan. Nadat de bewusteloze man op het droge was gehaald, werd direct met reanimatie gestart. De 72-jarige man is met een ambulance overgebracht naar het MCL in Leeuwarden waar hij later die nacht overleed.

Aangehouden voor huiselijk geweld

HEERENVEEN- De politie heeft vrijdagavond een 47-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw diverse keren hebben mishandeld. Een 10-jarige dochter van het echtpaar deed via 1-1-2 een melding dat haar moeder door haar vader werd mishandeld. Eenmaal ter plaatse werd de verdachte in de woning aangetroffen waarna hij werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal buitenboordmotor

DE WILGEN- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een buitenboordmotor die tussen dinsdag en donderdag werd gepleegd. De buitenboordmotor, van het merk Honda Fourstroke, type langstaart, werd van een boot weggenomen die aangemeerd lag in het water aan de Biskopswei. De eigenaar, een 57-jarige inwoner van Drachten deed aangifte

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan