Zaterdag 21 juli

Politieberichten van zaterdag 21 juli

Alcoholcontrole bij ‘No-school-party’

DRACHTEN – De politie heeft woensdagavond en -nacht samen met Nuchtere Fries, Verslavingszorg Noord Nederland (VNN), uitgaanscentrum Feu en de gemeente Smallingerland een uitgebreide alcoholcontrole rond de ‘no-school-party’ in uitgaanscentrum Feu gehouden. Doel van deze actie was inzicht te krijgen in het gebruik van alcohol bij jongeren onder de 16 jaar. Iedereen onder de 16 in het bezit van aangebroken verpakkingen alcoholhoudende drank en/of zichtbaar onder invloed van alcohol moest meewerken aan een blaastest. Vanuit alle organisaties, de jeugd en ook de ouders werd er gesproken van een geslaagde controle. Mogelijk krijgt een dergelijke controle een jaarlijks vervolg.

Bekeuringen

In totaal werden vijf jongeren met alcohol op straat aangetroffen. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor een gesprek met hun ouders en VNN over de gevolgen van alcohol en het belang van het stellen van regels. Daarnaast hebben zij een bekeuring gekregen. Twee jongeren kregen een bekeuring voor het valselijk gebruik maken van een ID-kaart. Hierna zijn zij op het politiebureau overgedragen aan hun ouders/begeleiders. Tijdens de controle werd een jongen met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Door de combinatie van drank en de medicijnen die hij gebruikt werd hij onwel.

Man aangehouden na neerschieten buizerd

OUDEHORNE – De politie heeft maandag 16 juli een 23-jarige man uit Oudehorne aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit en het doden van een beschermde diersoort. Na een tip dat de man zonder jachtakte in het bezit zou zijn van een buks en een buizerd neergeschoten zou hebben, brachten agenten maandag een bezoekje aan de man. In zijn woning werd een geweer met munitie aangetroffen en de man bekende de buizerd neergeschoten te hebben. Het wapen en de munitie werden in beslag genomen. De man werd voor verhoor overgebracht naar het bureau. Na verhoor mocht hij met proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Man aangehouden na mishandeling

DRACHTEN – De politie heeft vrijdagmorgen een 50-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou wegens een zakelijk geschil een 56-jarige plaatsgenoot in zijn woning met de dood hebben bedreigd. Ook zou hij zijn plaatsgenoot met een stroomstootwapen hebben bewerkt. Het slachtoffer wist te vluchten en belde bij kennissen de politie. De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding

ELSOO – De politie heeft vrijdagmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 61-jarige man uit Noordwolde. De man was op de Kloosterweg met zijn auto tegen een vrachtauto aan gereden. Hierbij verloor hij het voorportier van zijn auto. Omdat het vermoeden bestond dat de man gedronken had, werd hij naar het bureau overgebracht voor een ademanalyse. Hier blies hij 590 ug/l, naast de invordering van het rijbewijs was dit goed voor een rijverbod van zes uur.

Kluis weg bij inbraak

LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak die plaatsvond bij een bedrijf aan de James Wattstraat. Tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 06.30 uur werd hier een raam opengebroken waarna een kluis met geld weggenomen werd. Een 44-jarige man deed namens het bedrijf aangifte.

Mannen met harddrugs op zak aangehouden

LEEUWARDEN – Een 55-jarige en een 41-jarige man zijn vrijdagnacht aangehouden voor het bezit van harddrugs. De mannen uit Leeuwarden gedroegen zich op de Eewal verdacht. Ze werden gecontroleerd en in totaal hadden ze vier bolletjes harddrugs op zak. De 41-jarige had nog eens ruim 1200 euro op zak. Ze werden aangehouden, de drugs en het geld werden in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Motorrijder te snel voor verdachte

LEEUWARDEN – Een 19-jarige man uit Leeuwaren is vrijdagnacht betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Hij reed samen met een vriend een motoragent tegemoet op de Bleeklaan in Leeuwarden. Hij reed vrij hard en toen de motoragent er achteraan ging, werd de auto gauw geparkeerd aan de Goudenregenstraat. Beide inzittenden sprongen uit de auto en de bestuurder negeerde de motoragent volledig. De bestuurder werd verzocht om te stoppen, maar hij bleef doorlopen. Eenmaal bij de man, ging de verdachte er als een speer vandoor. De agent had zijn helm nog op en ging er in vol ornaat achteraan. Na een paar straten legde de verdachte het toch af tegen de agent. Hij werd in de kraag gevat. De agent had inmiddels om versterking gevraagd, zodat hij even op adem kon komen. De verdachte bleek geen rijbewijs te hebben. Bovendien had hij dit al drie keer eerder gedaan. De auto waarin hij reed, stond op naam van iemand anders. De douane had interesse in de auto, omdat de eigenaar als fiscale wanbetaler te boek staat. De auto werd dan ook in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken.

Aanhouding mishandeling

FRANEKER – De politie heeft vrijdagmiddag op de Burgemeester J. Dijkstraweg in Franeker een 30-jarige inwoner uit dezelfde plaats aangehouden op verdenking van mishandeling eerder die dag. De man zou op de Ockingahiem een medewerker van een supermarkt hebben mishandeld. Hij kon op aanwijzingen van getuigen even later aangehouden worden. De politie doet nader onderzoek.

Ruzie leidt tot aanhouding

JUBBEGA – Vrijdagavond heeft de politie een 18-jarige inwoner uit Jubbega aangehouden op de Ekke Dijkstraweg in Jubbega op verdenking van mishandeling. De jongeman zou eerder op de avond op de P.W. Jansenweg ruzie hebben gehad met een 25-jarige plaatsgenoot. De 25-jarige zou hierbij zijn mishandeld en letsel hebben opgelopen aan het hoofd en schouder. De exacte toedracht is nog niet bekend. De politie doet nader onderzoek

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan