Zaterdag 21 januari

Politieberichten van zaterdag 21 januari

Grote hoeveelheid parfum in beslag genomen

SINT NICOLAASGA – De politie heeft vrijdag rond 15.30 uur op de Tsjukemarwei twee Roemenen van 26- en 28 jaar en een 22-jarige inwoonster van Zeist aangehouden voor heling. Agenten hielden tijdens een controle een groene Peugeot 206 staande. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en ook kon hij zich niet legitimeren. In de auto achter een stoel vonden de agenten een roze kussensloop vol met verschillende soorten parfum. Aangezien de drie personen geen goede verklaring konden geven hoe zij aan de parfum gekomen waren, zijn ze aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau probeerde de 22-jarige nog een zogenaamde geprepareerde tas die gebruikt worden bij winkeldiefstallen, te verstoppen onder de stoel van een politieauto. De parfum is in beslaggenomen en de politie doet onderzoek naar de herkomst van de parfum.

Overval winkel

NIEUWEHORNE – De politie stelt een onderzoek in naar een overval die plaats vond in een winkel aan de Schoterlandseweg. Rond 15.30 uur kwam een man de winkel binnen en deze had belangstelling voor goederen die de 55-jarige eigenaar van de winkel te koop aan bood. Na enige tijd verliet de man, zonder iets te kopen, de winkel en ging weg. Rond 16.00 kwam hij weer de winkel binnen en greep de winkelier vast. Onder bedreiging van geweld probeerde hij de winkelier geld afhandig te maken. De 56-jarige verzette zich en wist de overvaller de winkel uit te krijgen. Deze vluchtte zonder buit weg in een donkergekleurde, oud model, Mercedes. Volgens getuigen zat er op dat moment nog een man in de Mercedes. Met meerdere politie eenheden is er naar de Mercedes gezocht maar deze werd niet meer aangetroffen.

Signalement dader:

-blanke man

-leeftijd 20 – 22 jaar

-1.80 – 1.85 meter lang

-Donker blond haar

-Droeg een donkere jas en op zijn hoofd een muts

De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de overval of die de dader aan de hand van het signalement en eventueel in combinatie met de donkergekleurde Mercedes denken te (her) kennen. Ook mensen die deze auto op vrijdag 20 januari of in de dagen ervoor in Nieuwehorne of omgeving hebben zien rijden, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Woning brand

BUITENPOST – De politie heeft vrijdag rond 17.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een woning aan de Franklinstraat. Tijdens de afwezigheid van de bewoners was er brand in de woning ontstaan. De brandweer had het vuur snel onder controle en rond 18.00 uur werd het sein brandmeester gegeven. De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand omdat er in de nacht van donderdag 19 januari op vrijdag 20 januari ook al geprobeerd was in te breken in deze woning.

Inbraak woning

GORREDIJK – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Butergers. Vrijdag tussen 16.00 uur en 17.45 uur werd hier ingebroken. De inbreker(s) is/zijn binnengekomen door een raam open te breken. Uit de woning zijn diverse gouden- en zilveren sieraden gestolen.

Fouilleeractie

LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdag van 21.00 uur tot zaterdag 05.00 uur in het veiligheid risicogebied een controle gehouden op het bezit van wapens. Totaal zijn er 217 personen en 11 voertuigen gecontroleerd. Er werden 2 schroevendraaiers, 3 scharen, 6 messen een kubotan (metalenstaaf die gebruikt wordt in een zelfverdedigingsport) en een pocket shark (soort pen die ook gebruikt wordt in een zelfverdedigingsport) in beslag genomen.

Verdachte personen

GORREDIJK/GRONINGEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.30 uur drie mannen van 29, 32 en 34 jaar, allen zonder vaste woon- en of verblijfplaats, aangehouden voor heling. Agenten zagen de drie in een bestelauto door Gorredijk rijden. Tijdens de controle van het voertuig bleek dat er in de auto inbrekers werktuigen lagen. Ook vonden de agenten een aantal katalysoren en drie grote jerrycans met daarbij een trechter en een plastic slang.

De drie verdachten zijn aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Brandstichting

GORREDIJK – De politie stelt een onderzoek naar een brand in een woning aan de R van Zinderen Bakkerstraat. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.00 uur brak hier brand uit. De drie bewoners konden op tijd worden gewekt en niemand liep letsel op. Uit onderzoek van de brandweer bleek dat de brand vermoedelijk opzettelijk was gesticht. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

Wildplasser

SNEEK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 33-jarige inwoner van Kaag aangehouden voor het zich niet willen legitimeren. Agenten zagen de man in het centrum van Sneek tegen een muur plassen. De 33 jarige kreeg hiervoor een bekeuring maar wilde zich niet legitimeren. Ondanks herhaaldelijke verzoeken van de agenten om dit wel te doen bleef de verdachte weigeren en is hij uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier zag hij in dat het beter was om wel mee te werken. Na verhoor en een proces-verbaal mocht hij het bureau verlaten.

Alcoholcontrole

HEERENVEEN – De politie heeft vrijdag vanaf 20.00 uur tot zaterdag 04.30 uur op diverse plaatsen in de gemeente Heerenveen alcoholcontroles gehouden. 343 bestuurders hebben een blaastest moeten ondergaan. Tegen 5 bestuurders is een proces-verbaal opgemaakt omdat zij te veel gedronken hadden.

Rijbewijs ingevorderd

HOMMERTS – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 59-jarige inwoner van Hommerts. Tijdens een controle hielden agenten de 59-jarige staande op de Hettingawei. Aangezien het vermoeden bestond dat de bestuurder alcohol had gebruikt, is hij overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 645 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Aantreffen vuurwapen

BANTEGA – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.00 uur een 24-jarige inwoner van Almere aangehouden voor heling en vuurwapen bezit. De 24-jarige werd op de A-6 staande gehouden voor een controle. Hieruit bleek dat de bestuurder nog een boete moest betalen. Ook zagen de agenten een grote doos op de achterbank staan waarin doosjes met parfum zaten. De verdachte is aangehouden en tijdens zijn fouillering bleek hij in het bezit te zijn van een vuurwapen en een grote hoeveel geld. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De parfum, het vuurwapen en het geld zijn in beslaggenomen.

Belediging

SNEEK – De politie heeft vrijdag rond 23.30 uur een 15-jarige jongen aangehouden voor belediging. Agenten zagen de 15-jarige door de Kleine Kerstraat lopen terwijl hij in het bezit was van meerdere blikken met bier. Ook had hij een geopend blik bier in zijn handen iets wat op grond van de algemene plaatselijke verordening niet toe is gestaan. De 15-jarige was zichtbaar onder invloed van alcohol en kreeg een bekeuring. De 15-jarige schold vervolgens de agenten uit en beledigde hen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook tijdens zijn overbrenging naar het politiebureau bleef hij de agenten beledigen.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan