Politieberichten van zaterdag 2 oktober.

Drugsactie Weaze
LEEUWARDEN – De politie heeft op vrijdagmorgen tussen 07.00 en 09.30 uur een gerichte drugsactie gevoerd op de Weaze. Een aantal gebruikers is hierbij aangehouden, nadat de drugs inbeslag was genomen en de verdachten zijn gehoord mochten ze het politiebureau weer verlaten. Bij een 49-jarige vrouw uit Franeker werd één bolletje, vermoedelijk, cocaïne aangetroffen, bij een 21-jarige Leeuwarder werden 8 bolletjes, vermoedelijk, heroïne aangetroffen en bij een 36-jarige inwoonster van Noordwolde werd 1 bolletje, vermoedelijk, cocaïne aangetroffen. Voor de 36-jarige inwoonster van Noordwolde stond nog een aanhouding buiten heterdaad open voor een gepleegde straatroof waarvoor zij verdacht werd.

Openlijk geweld
OOSTERWOLDE – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op het stationsplein een 22-jarige man van Oosterwolde en een 16-jarige jongen van Oosterwolde aangehouden op verdenking van het plegen van openlijke geweldpleging. Rond 01.00 werd er bij de politie een melding ontvangen dat er een aantal jongeren vernielingen pleegden op het Stationsplein. Surveillerende agenten die ter plaatse kwam zagen dat er een kapot getrapte fiets op straat lag. In een in de buurt aanwezige fietsenstalling werden twee personen aangetroffen. Zij bekenden dat zij de fiets, die de 22-jarige gestolen had, kapot hadden gemaakt. De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politie bureau.

Rook in zorgcentrum
SINT ANNAPAROCHIE – De politie heeft vrijdag geassisteerd bij de afhandeling van een evacuatie van enkele kamers in een zorgcentrum aan de Wassenaarstraat. In het zorgcentrum was rond 22.00 uur een koelmotor kapot gegaan en hierdoor was er een behoorlijke rookontwikkeling ontstaan. De terplaatse gekomen brandweer constateerde dat de motor oververhit was geraakt. Na ventilatie van de kamers konden de bewoners weer naar hun woning.

Vrouw in arm gestoken
KOUDUM – De politie stelt onderzoek in naar de identiteit van twee mannen die vrijdag rond 22.00 uur een 22-jarige inwoonster van Koudum in haar arm hebben gestoken. Het slachtoffer hoorde lawaai in haar tuin en ging daar buiten. Ze zag dat een hoge weedplant die in een bloemperk stond gerooid was en op de grond lag. Op het moment dat ze weer haar woning binnen wilde gaan, werd ze vastgepakt door twee donkergeklede mannen en ze voelde pijn aan haar arm. De mannen lieten haar los en vluchtten weg. Terug in de woning zag het slachtoffer dat ze een snee in haar arm had. De verwonding viel mee en zij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen.

Automobilist geslagen
HURDEGARYP – De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 18-jarige inwoner van Dokkum. De Dokkumer reed vrijdag rond 23.00 uur op de N355 van Leeuwarden naar Hurdegaryp. Tussen de Groene Ster en Tytsjerk reed een Mitsubishi Galant erg dicht achter zijn voertuig en ook werd hij rechts ingehaald. Toen Mitsubishi in Hurdegaryp een parkeerterrein opreed ging de 18-jarige naar de auto toe. Nadat hij de bestuurder aan had gesproken op zijn rij gedrag kwam een inzittende uit de auto en deze sloeg en schopte het slachtoffer. Door diverse politie eenheden is gezocht naar de Mitsubishi maar deze werd niet meer aangetroffen.

Woninginbraak
SURHUISTERVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Groningerstraat. Tussen vrijdag 1 oktober rond 19.30 uur en zaterdag 2 oktober rond 01.00 uur werd met een stoeptegel een raam ingegooid en is/zijn inbreker(s) is door het kapotte raam naar binnen gegaan. Uit de woning zijn een televisie en computer apparatuur weggenomen. Een 47-jarige bewoonster deed aangifte.

Auto met caravan geschaard
UITWELLINGERGA – De politie heeft vrijdag rond 16.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de A-7 in het Prinses Margriet aquaduct. Een 71-jarige bestuurder van Sneek was de controle over het stuur van de auto verloren en was met auto en caravan geschaard. Hierdoor werd één rijstrook geblokkeerd. Rijkswaterstaat heeft de rijstrook afgezet en de auto met caravan zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Fietser gewond
LIPPENHUIZEN – De politie heeft vrijdag rond 19.00 uur geassisteerd bij een ongeval waarbij een fietser gewond was geraakt. Tijdens het moutainbiken op de Butewei was het zadel van de fiets afgeknapt. Hierdoor raakte de fietser, een 24-jarige inwoner van Terwispel, gewond aan zijn onderrug. Met een ambulance is het slachtoffer afgevoerd naar het ziekenhuis Nij Smellinge in Drachten.

Inbraak vakantie woningen
MAKKUM – De politie stelt een onderzoek naar de inbraak in vijf vakantie woningen aan het Langezand. De inbraak werd ontdekt door personeel van de technische dienst van het resort. De inbreker(s) zijn de woningen binnengekomen door een deur open te breken. De eigenaren zijn in kennis gesteld.

112Fryslan