Politieberichten van zaterdag 18 juni

Politie zoekt getuige(n) van poging doodslag

LEEUWARDEN- De politie is op zoek naar getuigen van een poging doodslag c.q zware mishandeling die op Hemelvaartsdag tussen 21.30 uur en 22.00 uur ’s avond plaatsvond bij een BP tankstation aan de Drachtsterweg. Tussen bovengenoemde tijdstippen werd het slachtoffer, een 18-jarige inwoonster van Leeuwarden, door twee meisjes met een getinte huidskleur en een meisje met een blanke huidskleur zo zwaar mishandeld dat zij zich onder doktersbehandeling heeft moeten stellen. Het slachtoffer had die bewuste avond in het tankstation sigaretten gekocht. Toen ze na het afrekenen naar buiten liep werd zij door de drie verdachten aangesproken. Vervolgens ontstond een woordenwisseling waarbij het slachtoffer met haar fiets omver werd geduwd waarna zij ten val kwam en zodanig werd geschopt en geslagen waardoor zij haar bewustzijn verloor. Een onbekende vrouwelijke getuige heeft zich over het slachtoffer ontfermd en heeft haar in de richting van haar huis gebracht. Daar werd de politie en ambulance gebeld. Het slachtoffer liep tijdens de mishandeling een gekneusde schouder, diverse gekneusde ribben en een hersenschudding op en raakte ernstig getraumatiseerd. De politie wil graag in contact komen met de vrouwelijke getuige die het meisje thuis heeft gebracht. Daarnaast wil de politie ook met bijvoorbeeld automobilisten of andere passanten in contact komen die iets van de mishandeling hebben zien gebeuren. Zij kunnen met de politie contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Auto gestolen

OOSTERWOLDE- De politie onderzoekt de diefstal van een witte Volkswagen Transporter T4. Deze auto voorzien van het kenteken 90-JX-TS werd in de nacht van donderdag op vrijdag weggenomen van een terrein aan de Buurstede. De eigenaar, een 59-jarige inwoner van Frieschepalen, deed aangifte.

Verdachte van misdrijf in België aangehouden

SNEEK/BELGIE- De politie heeft vrijdagavond om 20.00 uur in België een 42-jarige inwoner van Denekamp op verdenking van betrokkenheid bij het misdrijf in Sneek aangehouden. Vrijdagmorgen werd om 06.00 uur het levenloze lichaam van een 27-jarige vrouw aangetroffen in een woning aan de Partuurstraat. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek de vrouw door geweld om het leven te zijn gebracht. Door intensief speurwerk en onderzoek kwam de Friese politie de verdachte in België op het spoor. Daar werd de man door de Belgische politie aangehouden. Hij werd ingesloten.

De man zal zo spoedig mogelijk aan de Nederlandse autoriteiten worden overgedragen.

33 nieuwe fietsen gestolen

DRACHTEN- De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Jade waarbij 33 nieuwe fietsten werden gestolen. De inbraak vond plaats tijdens het pinksterweekend. De daders kwamen het bedrijf binnen door een deur te forceren. Uit het bedrijf werden onder andere fietsen van het merk Gazelle- Exallana, Gazelle-Extan, elektrafietsen, Gazelle-Eclipse, Gazelle-Miss Grace en Gazelle-Blooms weggenomen. De schade loopt in de duizenden euro’s. De eigenaar deed aangifte.

Man aangehouden voor koper diefstal

HEERENVEEN- De politie heeft vrijdagavond rond 23.20 uur een 34-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van koperdiefstal. De politie kwam de verdachte op het spoor door een nuttige tip van een buurtbewoner. Deze zag dat de verdachte bij een schooltje aan de Wulpstraat bezig was koperen kabels van een rol te stelen. Toen de getuige een politie auto aan zag komen rijden, waarschuwde hij direct de agenten. Toen deze naar de aangewezen plaats reden ging de verdachte er vandoor. De man kon even later op het Kattebos worden aangehouden. De man werd voor verhoor ingesloten in het politiebureau. De auto van de man die bij de plaats van het misdrijf stond, werd door de politie in beslaggenomen. Tijdens het onderzoek troffen de agenten bij de woning van de verdachte nog meer van diefstal afkomstig koper aan. Ook dit koper werd in beslag genomen.

Aangehouden voor plaats verlaten ongeval

OUDEGA(S)- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige inwoner van Oudega aangehouden op verdenking van plaats verlaten van een ongeval en voor het rijden onder invloed. Rond 03.30 uur hoorde een buurtbewoner aan It West een harde klap en zag dat het hekwerk over een lengte van 20 meter door een auto kapot was gereden en belde via 1-1-2 de politie. Toen de agenten arriveerden troffen zij een bumper met daarop nog de kentekenplaat van de betrokken auto aan. Tijdens het onderzoek kwam de betrokken auto terug rijden. Bij het zien van de agenten reed de auto een erf op. Eenmaal op het erf bleek dit inderdaad de betrokken auto te zijn. De verdachte zat niet meer in de auto maar werd even later in een schuurtje aangetroffen en werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 630 ug/l blies. Tegen de beginnende bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en moest hij zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 9 uur. De eigenaar van het hek deed aangifte.

Aangehouden voor belediging

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.00 uur in de Prinsentuin een 22-jarige inwoner van Goutum aangehouden op verdenking van belediging. De man zat bier te drinken op een plaats waar dit niet is toegestaan. Toen de agenten de man bekeurden, werd hij kwaad en meende de agenten te moeten beledigen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor huisvredebreuk

LEMMER- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 28-jarige inwoner van Lemmer aangehouden op verdenking van huisvredebreuk en bedreiging. De man drong rond 02.00 uur een woning aan de Schokker binnen. De bewoners belden direct via 1-1-2 de politie. Agenten konden de man even later aanhouden. De Lemster is voor verhoor in het politiebureau ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor vernieling

DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17 en 16-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van vernieling. Agenten, die toevallig in de Schuyitmakerswal reden, kwamen beide verdachten tegen. Bij het zien van de politieauto ging het tweetal er vandoor. De mannen konden door de argwanende agenten in de kraag worden gevat en vroegen naar de reden van hun wegrennen. Toen verklaarden zij een kunstwerk te hebben vernield en wc-rollen uit een kliko te hebben gehaald en in de bomen gegooid. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen werd opgemaakt. Daarnaast zullen zij de schade aan het kunstwerk moeten betalen.

Vervelende beledigende man aangehouden

UITWELLINGERGA- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 16-jarige inwoner van Oppenhuizen aangehouden. De man gedroeg zich in een feesttent erg vervelend en werd door beveiligers verwijderd. Toen de man niet wenste mee te werken ontstond een worsteling. De inmiddels gearriveerde agenten hebben de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werden de agenten nog door de verdachte beledigd en bedreigd. De man werd ingesloten.

Aangehouden voor overtreding huisverbod

HEERENVEEN- De politie heeft vrijdagavond in Heerenveen een 22-jarige inwoner van Norg aangehouden op verdenking van overtreding van het huisverbod. De man belde bij zijn ex-vriendin aan. Dit terwijl hij een contact- en huisverbod had. Een medewerker van de hulpverlenende instantie FIER-Fryslân was op dat moment bij het slachtoffer. Tijdens een opgelegd huisverbod is het verboden om contact, op wat voor van wijze dan ook, met het slachtoffer te zoeken. Daarnaast is het verboden om in de nabijheid van de woning/straat van het slachtoffer te komen. De man had een huisverbod opgelegd gekregen omdat hij zijn vriendin had mishandeld. De verdachte werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten en inverzekeringwerd gesteld.

Twee gewonden bij aanrijding

ROTSTERHAULE- De politie heeft vrijdagavond een aanrijding op de Kampweg afgehandeld waarbij een 51-jarige inwoner van Bolsward en een 32-jarige inwoner van Heerenveen gewond raakten. Door nog onbekende oorzaak is waarschijnlijk één van de beide voertuigen op de verkeerde weghelft gekomen. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing, waarna de auto van de Bolwarder tegen een paar bomen botste. De 51-jarige Bolswarder raakte door de aanrijding gewond en is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De Heerenvener bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij op de ademanalyse 305-ug/l blies. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en moest hij zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij een rijverbod van twee uur.

Man aangehouden voor mishandeling

LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagavond in de Oldegalileen een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor mishandeling. De man kreeg door nog onbekende reden ruzie met een 32-jarige Leeuwarder. Vervolgens vernielde de verdachte een raam van een toegangsdeur van de centrale hal. Ook gaf hij het slachtoffer een kopstoot. Deze raakte aan zijn hoofd gewond. De Leeuwarder belde via 1-1-2 de politie waarna de verdachte kon worden aangehouden. Eenmaal op het politiebureau bleek de man nog een boete open te hebben staan. De verdachte werd voor verhoor ingesloten en het slachtoffer deed aangifte.

Man aangehouden voor gebiedsverbod

LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagavond in de Sint-Jacobstraat een 24-jarige inwoner Leeuwarden aangehouden. Agenten zagen de man lopen in de binnenstad en wisten dat de man een gebiedsverbod had omdat hij zich in het verleden vervelend had gedragen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor verduistering

LEEUWARDEN- De politie heeft opnieuw de 22-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van verduistering. In de nacht van vrijdag op zaterdag vroeg de vrouw op het Reigerplein aan een 22-jarige inwoner van Leeuwarden of zij zijn mobiele telefoon mocht gebruiken. Toen de man hiermee instemde en de vrouw zijn telefoon gaf, ging deze ervandoor. De vrouw werd even later aangehouden en de telefoon werd bij haar aangetroffen en in beslag genomen. De vrouw maakte zich twee dagen geleden ook al schuldig aan een misdrijf toen zij geld stal van een man uit de gemeente Menaldumadeel. De vrouw werd voor verhoor ingesloten in het politiebureau. De 22-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Brandstichting container

DRACHTEN- De politie is bezig met het onderzoek naar een containerbrand die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvond in de Dwarswijk. Rond. 05.40 uur werd hier een afvalcontainer tegen een woning gezet en in brand gestoken. De container brandde in zijn geheel uit en er ontstond brandschade aan de woning.Een onderzoek in de omgeving leverde helaas niets op.De eigenaar , een 70-jarige inwoner van Drachten, deed aangifte.

Fryslân: alcohol in het verkeer

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag weer op diverse plaatsen in de provincie weggebruikers gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hierbij werd in drie gevallen zoveel gedronken, dat naast het proces-verbaal en rijverbod, ook het rijbewijs ingevorderd moest worden. Dat betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte en uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):

•Vrijdag 20.00 uur, Pieterselie in Leeuwarden, een 22-jarige beginnende automobilist uit Leeuwarden, 480ug/l en een rijverbod van 7 uur.

•Zaterdag 03.50 uur, Gedempte vaart in Surhuisterveen, een 41-jarige inwoner van Staroste (Polen) In verband met recidive werd zijn rijbewijs ingevorderd.

•Zaterdag 03.29 uur, Lycklemaweg in Wolvega, een 29-jarige inwoner van Assen,705 ugl en een rijverbod van 9 uur.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan