Politieberichten van 17 september

Aanhouding op heterdaad na inbraak

LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagochtend, dankzij de oplettendheid van een voorbijganger, twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak. De melder zag een 36-jarige man en een 40-jarige man, beiden uit Leeuwarden, vanaf een sporthal aan de Eekswerd met allerlei spullen vertrekken. Tevens constateerde hij dat de deur van het pand was geforceerd. De melder vertrouwde het niet en alarmeerde direct via 1-1-2 de politie. Vervolgens volgde de melder het duo. Toen de verdachten moesten stoppen voor de openstaande brug op de Slauerhofweg konden agenten hen staande houden. Zij hadden een stuk RVS bij zich en in een rugzak werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Beide mannen werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. Er moet nog aangifte worden gedaan en gekeken worden of en welke spullen er zijn weggenomen.

Te snelle boot

LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagmiddag op de Bonkevaart een 36-jarige schipper uit Grou bekeurd. Surveillerende agenten constateerden vanaf de wal dat de man met zijn plezierjacht te snel voer. Voor dit feit en voor het feit dat de man geen vaarbewijs kon tonen, werd proces-verbaal opgemaakt.

Auto in beslag genomen

LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagmiddag de auto van een 31-jarige Leeuwarder in beslag genomen. De man werd rijdend in zijn auto op de Mockemastate staande gehouden. Omdat de bestuurder niet in het bezit is van een rijbewijs en dit al de derde keer was dat hij daarvoor bekeurd werd, is zijn auto in beslag genomen.

Inbraak woning

DRACHTEN – De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Robijnekamp. Van de woning werd donderdag tussen 08.30 en 19.00 uur een deur geforceerd. Vervolgens werden onder meer een computer en sieraden weggenomen. De 30-jarige bewoner deed aangifte. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen van deze inbraak. Zij kunnen daarvoor via 0900 8844 contact opnemen.

Inbraak woning

WOLVEGA – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Lycklamaweg. Afgelopen week werd van de woning, die momenteel verbouwd wordt, een deur geforceerd, waarna verschillende gereedschappen werden weggenomen. Een 42-jarige inwoner van Wolvega deed aangifte.

Inbraak horecapand

NIJ BEETS – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een horecapand aan de Domela Nieuwenhuisweg. Van het pand werd een deur geforceerd, waarna twee gokkasten werden opengebroken en ondermeer twee computers werden weggenomen. Het schadebedrag is nog niet bekend omdat de gedupeerde eigenaar nog aangifte moet doen.

Doorgereden na aanrijding

ENGWIERUM – De politie is op zoek naar bestuurder van een tractor, die vrijdagmiddag was betrokken bij een aanrijding op de Fjellingsreed. Een 42-jarige inwoner van Engwierum was daar met zijn scootmobiel van de weg gereden door een blauwe of zwarte tractor en vervolgens met zijn voertuig in de sloot beland. De tractor was daarna doorgereden. De bestuurder van de scootmobiel kwam met de schrik vrij.

Aanrijding met letsel

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een aanrijding vrijdagavond op het Hoeksterend, waarbij een fietser gewond raakte. De fietser, een 28-jarige Leeuwarder, was daar in botsing gekomen met een auto, bestuurd door een 23-jarige plaatsgenoot. Volgens de automobilist was de fietser plotseling vanaf het trottoir de weg opgereden, waarna een aanrijding volgde. De fietser werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hem, in verband met mogelijk alcoholgebruik, een bloedproef werd afgenomen.

Aanhoudingen bij vechtpartij

FRANEKER – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen aan gehouden. De aanhoudingen volgden nadat de politie een melding had gekregen over een vechtpartij op de Voorstraat. Agenten die op de melding reageerden, probeerden drie jongens die ze ter plaatse vechtend aantroffen uit elkaar te halen. Eén van de agenten werd daarbij meerder malen op het hoofd geslagen door een 17-jarige inwoner van de gemeente Littenseradiel, waarop deze werd aangehouden. Een aantal omstanders keerde zich daarna tegen de politie. Met behulp van extra eenheden en een aantal beveiligers werd vervolgens de situatie weer tot rust gebracht. Op grond van getuigenverklaringen werd nog een 20-jarige inwoner van Franeker aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vechtpartij. Beide verdachten werden na hun aanhouding ingesloten.

Aanhoudingen

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee inwoners van Drachten van 32 en 36 jaar en een 37-jarige inwoner van Boornbergum aangehouden. De drie werden door een beveiliger in beschonken toestand op het terrein van een bedrijf aan de Tussendiepen aangetroffen. De beveiligingsmedewerker waarschuwde de politie, die de drie fietsend aantrof op de Tussendiepen. De verdachten probeerden nog te vluchten, maar konden korte tijd later alsnog worden aangehouden. Ze werden na hun aanhouding naar het politiebureau overgebracht.

Rijden onder invloed

Fryslân – De politie heeft vrijdagavond en –nacht op diverse locaties bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. De volgende bestuurders werden daar betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden. Alle bestuurders kregen een proces-verbaal en moeten bij het CBR een cursus alcohol en verkeer volgen.

*Vrijdag, 16.00 uur, Trekweg Kollum, 53-jarige automobilist uit Dokkum, verzet zich bij zijn aanhouding en slaat agent, niet in bezit van rijbewijs, ademanalyse geweigerd.
*Vrijdag, 23.00 uur, Troelstrapark Leeuwarden, 44-jarige automobilist uit Molenstede (B), 580 ug/l, rijverbod voor 6 uren
*Zaterdag, 02.30 uur, Harlingerstraat Bolsward, 38-jarige bestuurder van bromscooter uit Sneek, 535 ug/l, rijverbod voor 5 uren

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan