Zaterdag 15 oktober

Fryslân, 15-10-2011 • Politieberichten van vrijdag 14 oktober 08.00 uur t/m zaterdag 15 oktober 11.00 uur.

Snelheidscontrole op klachtlocaties
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagmiddag en avond op drie locaties binnen de bebouwde kom van Leeuwarden gecontroleerd op snelheid. Regelmatig krijgt de politie klachten over te snelrijdend verkeer op deze locaties. Van14.15 uur tot 15.45 uur passeerden op de Julianalaan 1339 voertuigen de controle. Hierbij was sprake van 65 overtredingen en de snelste bestuurder reed hier 72 kilometer per uur. Tot 18.15 uur stond de radarcontrole op de Planetenlaan. Van de 894 gecontroleerde voertuigen reden 140 te snel. De hoogste meting betrof 76 kilometer per uur. De laatste controle vond plaats op de Stinzenflora. 648 voertuigen passeerden de radarcontrole. 75 bestuurder reden harder dan de toegestane snelheid. De snelste was hier 77 kilometer per uur. Op alle locaties is een maximum snelheid van 50 kilometer per uur toegestaan.

Man ten val
HARLINGEN – De politie heeft vrijdagochtend het ambulancepersoneel geassisteerd bij de afhandeling van een eenzijdig ongeval op de Nieuwe Willemshaven. Een 47-jarige man uit Hilversum nam de voetgangersbrug. Vermoedelijk gleed de 47-jarige uit en viel vanaf 4 meter naar beneden. Bij zijn val raakte hij een betonnen rand. Door gewaarschuwd ambulancepersoneel is de man gestabiliseerd en met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar ziekenhuis in Leeuwarden.

Controle aanhangwagens
LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.15 uur een verkeerscontrole gehouden op de Heliconweg. Deze controle was gericht op voertuigen met aanhangwagens en bedrijfsauto’s en bedoeld om aandacht te vragen voor de regels met betrekking tot het vervoeren van lading en het rijden met aanhangwagens. Regelmatig komt het voor dat bestuurders met een rijbewijs B een voertuigcombinatie besturen waarvoor rijbewijs BE is vereist. Tevens werd gewezen op het belang van het afdekken en vastzetten van lading. Bij deze controle werden 11 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere; losliggende lading op de aanhangwagen, onjuist bevestigde losbreekreminrichting, geen remverlichting en geen kentekenplaat op de aanhangwagen, uitstekende lading, niet-werkende richtingaanwijzers, het rijden met een B rijbewijs terwijl een rijbewijs BE is vereist en voor niet handsfree telefoneren tijdens het besturen.

Woninginbraak
SNEEK – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Fearn die plaatsvond tussen donderdagochtend en vrijdagavond. De dader(s) is (zijn) door het openbreken van een raam binnengekomen. Uit de woning werden een laptop en diverse sieraden weggenomen. De 58-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Aanrijding
A7 – De politie heeft vrijdagmiddag een aanrijding op de A7 afgehandeld. Het was erg druk en bestuurders moesten flink remmen. Drie auto’s kwamen hierdoor met elkaar in botsing doordat men niet meer op tijd kon stoppen. Een van de bestuurders, een 52-jarige vrouw uit Haule, is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Na controle mocht zij naar huis. De overige bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Fietsster ten val
DRACHTEN – De politie heeft vrijdagmiddag een verkeersongeval op de Stationsweg afgehandeld. Twee meisjes, van 12 en 11 jaar uit Drachten, fietsten op de rotonde en kwamen met hun sturen in elkaar. Hierdoor kwam een van de meiden ten val. Met onbekend letsel is zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Aanhouding na mishandeling
DRACHTEN – De politie heeft vrijdagavond een 45-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. Omstreeks 21.40 uur kwam de melding dat twee 13-jarige jongens op De Frisia waren geslagen door een man. De agenten konden op aanwijzing van getuigen naar de woning van de man waar de 45-jarige werd aangehouden. Na verhoor werd hij heengezonden. Een van de jongens moest zich onder doktersbehandeling laten stellen in verband met letsel aan zijn gezicht. Beiden zullen aangifte doen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhoudingen na winkeldiefstal
LEEUWARDEN/SNEEK – De politie heeft vrijdagavond drie mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De eerste twee, een 58-jarige man (woonplaats niet bekend) en een 52-jarige man uit Leeuwarden, werden door winkelpersoneel van een supermarkt aan de Bilgaardpassage rond 19.40 uur betrapt. Zij hadden een boodschappentas gevuld met diverse goederen en zonder te betalen de winkel verlaten.
In Sneek stal een 21-jarige man uit Leeuwarden rond 23.30 uur etenswaren bij een tankstation aan de Oude Oppenhuizerweg. De man liep weg en keerde vervolgens terug omdat hij spijt had van zijn actie. De politie was gebeld waarna hij werd aangehouden. Na verhoor op het politiebureau werden in beide gevallen de verdachten heengezonden. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
SINT NICOLAASGA – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit Langweer. Rond 02.20 uur kreeg de politie de melding dat op de Jhr. F.J.J.V. Eijsingastraat een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse zagen de agenten een voertuig dwars op de weg staan. De beginnend bestuurder was aan de verkeerde kant van de weg terechtgekomen waarbij hij een ander voertuig had geraakt. Er werd een blaastest bij de man afgenomen waarna op het politiebureau een ademanalyse volgde. Deze had 650 ug/l als resultaat, goed voor een rijverbod van 9 uren. Naast de invordering werd proces-verbaal opgemaakt. Beide auto’s zijn afgesleept.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan