Zaterdag 14 juli

Politieberichten van zaterdag 14 juli

Bestuurder meerdere keren op de bon

LEEUWARDEN – De politie bekeurde vrijdagavond een 41-jarige inwoner van Leeuwarden. De man reed in zijn auto op de Hendrik Algraweg ‘door het rode licht’ Goutum in. Toen de politie hem inhaalde om hem daarna een stopteken te geven, bleek de bestuurder niet-handsfree te bellen. Tijdens de controle van de man werd een alcohollucht geconstateerd en blies hij uiteindelijk 435 ug/l (1,00 promille).

Politie vordert rijbewijzen hardrijders in

MIDLUM – Een 57-jarige inwoner van Vlieland moest vrijdagavond zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met een snelheid van 179 km/u over de A31. Een overschrijding van maar liefst 59 km/u.


BREEZANDDIJK – De politie vorderde vrijdagmiddag het rijbewijs van een 32-jarige autobestuurder uit Oudorp in. De man reed met een snelheid van 181 km/u over de A7 komende uit de richting van Den Oever. Hij kon bij Kornwerderzand staande gehouden worden en werd bekeurd.

Politie vordert kenteken auto’s in

SNEEK – De politie nam vrijdagmiddag het kenteken van een personenauto van een 26-jarige inwoonster van Sneek in. De vrouw reed hiermee over de Lemmerweg toen ze gecontroleerd werd. Omdat de auto (uitlaat) ‘lawaaierig’ was werd een geluidmeting uitgevoerd. Hierbij werd een overschrijding van 12 db(A) gemeten.
Hetzelfde overkwam een 25-jarige inwoner van Sneek. Zijn auto produceerde 7 dB(A) te veel aan geluid. De politie maakt proces-verbaal op.

Aangehouden voor overtreding centrumverbod

LEEUWARDEN – De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige inwoner uit Leeuwarden aan. Hij bevond zich in het centrum van de stad, de Wirdumerdijk, ondanks een 24-uursverbod. Tijdens zijn aanhouding werd hij agressief, probeerde hij zich hieraan te ontrekken en wilde op zijn fiets er vandoor gaan. Nadat hij hierna in de kraag werd gevat begon hij te slaan en te schoppen waarna hij met passend geweld werd aangehouden en ingesloten.

Alcomobilist

LEMMER – Een 36-jarige inwoner van Lemmer liep in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen de lamp. De man reed in zijn auto over de Polderdijk toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 775 ug/l (1,78 promille) waarna zijn rijbewijs ingevorderd werd. De politie maakt tevens proces-verbaal op.

Man aangehouden voor overtreding Opiumwet

SNEEK – De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een 47-jarige inwoner van Grou aan. Hij bevond zich met drie vrienden op het brugwachtergebouw aan de Partuurstraat. In verband met een overlast melding werd het kwartet gecontroleerd en bleek de man uit Grou in het bezit te zijn van 4 gram wit poeder. Hij verklaarde dat het om speed ging. Een 37-jarige man, woonplaats onbekend, kreeg een bon voor het drinken van alcohol op de openbare weg.

Aangehouden voor belediging politie

LEEUWARDEN – De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aan. De man kreeg op het Ruiterskwartier een woordenwisseling met een andere man. Toen de surveillerende wilde bemiddelen werd de onder invloed van alcohol verkerende man boos op de politie en schold ze tijdens het wegrijden op zijn fiets uit voor “homo’s” en “teringlijders”. Hij werd hierop aangehouden.

Straatroof

LEEUWARDEN – Een 40-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Leeuwarden werden in de nacht van vrijdag op zaterdag slachtoffer van een straatroof. Het duo fietste vanuit het centrum over de Oldegalileen richting de Goudenregenstraat. Ter hoogte van het wijkgebouw sprongen onverwachts twee jongens op de man en trekken hem van de fiets. Tijdens de ontstane worsteling wordt hij geslagen en willen de overvallers geld van hem. Nadat ze de man onder controle hadden werd de vrouw door 1 van de daders met een mes bedreigd en eist deze geld en haar mobiele telefoon. Uiteindelijk gaan de twee overvallers er met een klein bedrag aan geld vandoor. De daders zijn twee jonge jongens van ongeveer 1.65 lang met een donkere huidskleur. Beide droegen donkere kleding, hadden een capuchon op en een sjaal voor neus en mond. Ze spraken Nederlands met een Antilliaans accent. De politie stelt een onderzoek in.

Man mishandelt schoonzoon

LEEUWARDEN – De politie hield vrijdagavond een 47-jarige man uit Leeuwarden aan. Hij wordt ervan verdacht tijdens een zakelijk geschil zijn 29-jarige schoonzoon in en café met een honkbalknuppel te hebben geslagen. Het slachtoffer moest in verband met hoofdletsel gehecht worden.

Bootdieven op heterdaad betrapt

LEEUWARDEN – De politie hield vrijdagavond drie jongens uit Leeuwarden, 15, 16 en 20 jaar oud, aan. Het trio had kort daarvoor een roeiboot gestolen bij het Butlan. Een getuige wist te melden dat de bewuste boot op de Bonckevaart voer. Onderweg trof de politie de druipnatte 20-jarige aan waarbij al snel duidelijk werd dat dit 1 van de drie bootdieven moest zijn. Hij verklaarde afgesproken te hebben met zijn maten bij de brug bij de Bonckevaart. Daar werden de andere twee door de politie in de kraag gevat. Het trio wordt nader aan de tand gevoeld.

Huiselijk geweld

NES – De politie hield vrijdagavond een 35-jarige inwoner van ’t Harde aan. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin tijdens een vakantie op Ameland in een vakantiewoning te hebben mishandeld. Na aanhouding werd hij overgebracht naar het bureau in Leeuwarden. Hij bekende de mishandeling.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan