Politieberichten van zaterdag 13 oktober

Weer rijden zonder rijbewijs

LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdag rond middernacht een 21-jarige inwoner van Leeuwarden voor de 6e keer bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen een auto met hoge snelheid door de binnenstad rijden. Op de Over de Kelders kon de auto staande worden gehouden. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en onderzoek wees uit dat hij sinds 23 september 2011 6 keer bekeurd was voor het rijden zonder rijbewijs. De auto waar de verdachte in reed is in beslag genomen en tegen de 21-jarige is weer proces-verbaal opgemaakt.

Inbeslagname auto

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 05.00 uur een 26-jarige inwoner uit Leeuwarden bekeurd voor het rijden zonder rij- en kentekenbewijs. Agenten zagen de 26-jarige met een pittige snelheid over de Schrans rijden. Aan de hand van het kenteken werd duidelijk dat het kentekenbewijs van de auto ongeldig was verklaard. De 26-jarige werd op de Voorstreek staande gehouden. Toen bleek dat zijn rijbewijs voor een eerdere overtreding al was ingevorderd. De auto waarin de 26-jarige reed is in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning

SURHUISTERVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die plaats vond in een woning aan de Omloop. Vrijdag rond 22.00 uur hoorde de 78-jarige bewoonster buiten op straat een vreemd geluid en even later stonden er drie mannen bij haar in de slaapkamer. De slaapkamer werd door de inbrekers doorzocht maar toen de 78-jarige om hulp begon te roepen gingen ze er vandoor. Het slachtoffer raakte niet gewond. Onderzoek wees uit dat de inbrekers een deur geforceerd hadden en zo binnen waren gekomen.
De politie wil graag in contact komen met mensen die vrijdagavond, of eerder die dag, de drie mannen al dan niet in een voertuig op de Omloop hebben gezien. De politie is te bereiken via 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

Auto over de kop

De BLESSE – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Steenwijkerweg. Een 21-jarige inwoner van Oldemarkt reed over de Steenwijkerweg van Wolvega naar De Blesse. Bij een vluchtheuvel in de bebouwde kom verloor de 21-jarige de macht over het stuur en schoot over de vluchtheuvel tegen een boom waarna zijn auto over de kop vloog. De auto schoof door en raakte de gevel van een woning en een geparkeerde auto. Deze object liepen schade op. De bestuurder raakte gewond en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

FRYSLÂN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op diverse plaatsen en locaties alcoholcontroles gehouden.
-Beetgumermolen, De Bosk, een 17-jarige bestuurder van een scooter werd rond 01.00 uur staande gehouden omdat hij en zijn passagier geen helm droegen. De 17-jarige bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en had alcohol gedronken. Op het politiebureau blies hij 590 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt

-Drachten, Langewyk, een 24-jarige inwoner van Drachten, beginnend bestuurder, werd zaterdagmorgen rond 05.00 uur staande gehouden. Tijdens de blaastest op straat was de 24-jarige niet meewerkend. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies de verdachte 425 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

-Balk, Sudersewei, een 37-jarige inwoner van Hindelopen werd rond 21.30 uur staande gehouden. De blaastest op straat wees uit dat de 37-jarige teveel gedronken had en hij is overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies de verdachte 730 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan