Zaterdag 13 juni

Fryslân, 13-06-2009 • Politieberichten van vrijdag 12 juni 07:00 tot zaterdag 13 juni 11.00 uur

Surhuisterveen: politie zoekt getuigen ongeval
De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval dat vrijdagmiddag rond 13:20 uur op de Blauwhuisterweg plaatsgevonden heeft. Hierbij raakte een 17-jarige bromfietsbestuurder uit Jistrum gewond. De jongen kwam vanuit de richting van de Betonwei in Harkema en was op weg naar Surhuisterveen. Ter hoogte van de kruising met de Boelenswei kwam een fietser van tegengestelde richting. De fietser reed echter op de linkerzijde van het fietspad. De bromfietser probeerde de fietser te ontwijken, maar op dat moment stuurde de fietser naar rechts. De bromfietser boste met zijn stuur tegen de fietser en kwam ten val. Hierbij raakte hij met zijn lichaam een lantaarnpaal. De jongen werd met letsel aan zijn pols en been per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd. De fietser heeft de plaats van de aanrijding verlaten zonder zijn identiteit bekend te maken. Wij roepen de jongen op zich te melden bij het politiebureau. Ook getuigen van het ongeval worden verzocht contact met ons op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Leeuwarden: fietser aangereden na negeren rood licht
De politie heeft vrijdagmiddag een onderzoek ingesteld naar een aanrijding op het Drachtsterplein, waarbij een 71-jarige fietser uit Leeuwarden gewond raakte. De man negeerde op het plein het rode verkeerslicht. Een 69-jarige automobilist uit Lemmer, die vanuit de richting Goutum en in de richting van het industrieterrein de Hemmen ging, kon de fietser niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De fietser is met letsel aan zijn heup per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd.

Winschoten:meisje vermist
Sinds vrijdag 4 juni 2009 wordt de 14-jarige Nathalie Kuiper vermist. Zij is die dag vanuit een zorginstelling te Winschoten vertrokken naar haar school in Smilde. Zij is daar niet aangekomen. Men vermoedt dat zij is weggelopen. Er bestaat zorg over de psychische toestand van het meisje. Zo heeft zij zelfmoordneigingen en ook heeft zij de neiging zichzelf te bekrassen. Bovendien is ze licht verstandelijk gehandicapt. Het vermoeden bestaat dat ze zich ophoudt in de omgeving van Oosterwolde, Assen of Emmen. Het signalement van Nathalie is als volgt:

[ul][li]tenger postuur[/li]
[li]lengte ongeveer 1.80 meter[/li]
[li]donkerblond haar tot op de schouders.[/li]
[li]bruin vlekje op haar rechteroog.[/li]
[li]littekens van krassen op haar armen.[/li][/ul]
Mocht u weten waar zij zich nu ophoudt, neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 0900-8844.

Burgum: zakkenroller aangehouden
De politie heeft vrijdagavond op de Markt een 34-jarige man uit Appelscha aangehouden op verdenking van zakkenrollerij. De verdachte had in een supermarkt aan de Markt bij een 18-jarige man uit Noardburgum de portemonnee uit zijn achterzak gehaald. De man merkte dit echter en pakte zijn portemonnee meteen terug. Het signalement van de dief gaf hij aan de politie door, die dit weer doorgaven aan surveillerende agenten. Deze konden de verdachte niet veel later aanhouden. Hij werd voor nader onderzoek op het bureau ingesloten. De man uit Noardburgum deed aangifte.

Drachten: motor gestolen
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een motor vanaf de Noordkade op vrijdagavond rond 22.00 uur. De 45-jarige eigenaar uit Beetsterzwaag had de motor aan een man met een groene colbert meegegeven voor een testrit, maar de man is nooit teruggekomen. Het gaat om een Honda Vf 1100 sabre met het kenteken MJ-18-DD. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Stiens: jongen aangehouden voor vernielingen
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 15-jarige jongen uit Leeuwarden ingesloten, nadat deze door een getuige was aangehouden. De getuige had gezien dat de jongen met een baksteen naar een lantaarnpaal gooide. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek een andere getuige ook drie jongens bij zich te hebben, die bij de verdachte hoorden. De jongens gaven toe met bakstenen te hebben gegooid, waarbij de 15-jarige naar een lantaarnpaal gegooid had. Hierop werd de jongen overgebracht naar het bureau. De drie andere jongens kregen een bekeuring voor baldadigheid. De 15-jarige werd, na gehoord te zijn, door agenten thuis afgeleverd.

Iedere burger heeft in geval van heterdaad het recht om de verdachte aan te houden en desnoods met dwang onder controle te houden. Wel moet hij direct de politie waarschuwen en de verdachte overdragen. Zie voor meer informatie hierover ook [url=http://www.112heterdaad.nl]www.112heterdaad.nl[/url]

Burgum: man aangehouden na overlast
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Zomerweg een 19-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van verstoring van de openbare orde. De man was, volgens beveiligers van het Waldrock festival, onder invloed van drugs en drank al een paar keer de sloot ingesprongen. Ook sloeg en trapte hij wild om zich heen. Agenten hielden de man aan, waarna hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Bakkeveen: drank gestolen bij inbraak
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak in een horecagelegenheid aan de Mjumsterwei. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd hier een raam vernield, waarna tientallen flessen sterke drank werden weggenomen. Er moet nog aangifte worden gedaan.

Ureterp: inbraak
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een bedrijf aan het Lijteplein. In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam een melding binnen dat ergens in het gebouw een deur openging. Ter plaatse bleek een deur te zijn opengebroken en de kassa opengemaakt te zijn. Het is nog onduidelijk of en hoeveel hierbij weggenomen werd. Een 53-jarige vrouw uit Ravenswoud deed aangifte.

Fryslân: alcohol in het verkeer
De politie heeft vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag op diverse plekken in de provincie bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In een aantal gevallen was zoveel gedronken, dat het rijbewijs werd ingevorderd. Dat betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte, uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):

[ul][li]Vrijdag 22:48, Bolswarderweg in Sneek, 22-jarige beginnend bestuurder uit Heeg, 675 ug/l.[/li]
[li]Vrijdag 23:45, N381 ter hoogte van Oosterwolde, 19-jarige beginnend bestuurder uit Oosterwolde, 515 ug/l, de man was betrokken bij een ongeval op de Venekoter kruising. Hij reed hier achterop de auto van een 47-jarige man uit Langedijke, die hierdoor de macht over het stuur verloor en tegen een boom tot stilstand kwam. Geen van de betrokkenen raakten hierbij gewond.[/li]
[li]Zaterdag 01:00, Raai in Drachten, 32-jarige automobilist uit Opeinde, 625 ug/l.[/li][/ul]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan