Politieberichten van zaterdag 12 mei

Gewonden bij aanrijding

JOURE – De politie heeft vrijdag rond 15.00 uur geassisteerd bij een eenzijdig ongeval. Op de Stationsweg was een 41-jarige inwoonster van Joure tegen een boom en lantaarnpaal gereden. De 41-jarige en haar 6-jarige zoon die ook in de auto zat, raakten gewond en zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk is de bestuurster onwel geworden en heeft hierdoor de macht over het stuur verloren.

Alcoholcontrole

FRYSLAN – De politie heeft in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland van vrijdag 21.00 uur tot en met zaterdag 03.30 uur, alcoholcontroles gehouden in de gemeenten Dongeradeel, Dantumadeel, Kollumerland en Achtkarspelen. 793 bestuurders moesten een blaastest ondergaan. De uitslag was zeer positief want slechts één (beginnend) bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij te veel gedronken had. Op het politiebureau blies hij 165 ug/l.

Autobrand

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een brand in de Margrietstraat. Hier was een bestelauto door nog onbekende oorzaak in brand geraakt. Twee auto’s die aan weerszijden van de bestelauto stonden, werden beschadigd door het vuur. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Bedreiging

ENGWIERUM – De politie heeft vrijdag rond 23.00 uur een 30-jarige inwoner van Engwierum aangehouden voor bedreiging en belediging. De 30-jarige, die onder invloed van alcohol, bedreigde zijn medebewoners waarna de hulp van de politie in werd geroepen. De verdachte werd aangehouden en tijdens de overbrenging naar het politiebureau schold hij de agenten uit. De 30-jarige is voor nader onderzoek ingesloten.

Twee keer fout parkeren

LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdag rond 21.00 uur een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor belediging. De 23-jarige werd in de Minemastraat bekeurd door toezichthouders van de gemeente Leeuwarden. De verdachte schold de toezichthouders uit en reed weg. Even later dook de verdachte weer op en parkeerde zijn auto voor het kantoor van de toezichthouders. Ook nu maakte hij weer een parkeer overtreding en kreeg een bekeuring. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de 23-jarige aan. De Leeuwarder is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling in park

DOKKUM – De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling die in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.00 uur plaats vond in het Tolhuispark. Een 25-jarige inwoner van Dokkum liep met zijn hond door het park naar de uitgang aan de Woudweg. Plotseling werd hij aangevallen door een persoon die de 25-jarige een ‘haal’ over zijn gezicht gaf. Hierdoor raakte het slachtoffer gewond. De hond van de 25-jarige sprong er tussen en beet de aanvaller die er vandoor ging.

[url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan