Zaterdag 11 juni

Politieberichten van zaterdag 11 juni.

Motorrijdster gewond
DOKKUM – De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 15.15 uur op de Keppelstraat een aanrijding afgehandeld waarbij een 22-jarige inwoonster van Dokkum gewond raakte. De vrouw zat achterop een motor die bestuurd werd door een 53-jarige man uit Dokkum. De man reed in de richting van de Woudbrug en zag te laat dat de slagbomen naar beneden gingen. Hij wist de slagboom nog te ontwijken, maar de bijrijdster werd er door geraakt. Zij kwam ten val en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. Zij bleek uiteindelijk geen verwondingen aan het ongeval over te hebben gehouden. De motor liep lichte schade op.

Snelheidscontrole op klachtlocatie
WESTSTELLINGWERF – De politie heeft vrijdag in de gemeente Weststellingwerf op drie locaties waar omwonenden regelmatig klagen over te snel rijdend verkeer gecontroleerd op snelheid. Van 08.30 uur tot 11.45 uur werd met de radar gecontroleerd op de N351 onder Spanga. Het aantal passanten was hier 517, het aantal overtredingen 66 en de snelste bestuurder reed 113 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Van 12.00 uur tot 14.00 uur werd gecontroleerd op de N351 onder Nijetrijne. Het aantal passanten was hier 768, het aantal overtredingen 48 en de snelste bestuurder reed hier 137 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Tenslotte werd van 14.15 uur tot 17.30 uur op de N351 onder Oldetrijne gecontroleerd. Het aantal passanten was hier 1565, het aantal overtredingen 100 en de snelste bestuurder reed 123 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Op de drie klachtlocaties zal binnenkort weer gecontroleerd worden.

Drie gewonden bij ongeval met feestkar
OOSTRUM – De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 14.10 uur op de Tichelwei een ongeval afgehandeld waarbij drie jongens van 14, 15 en 16-jarige uit Ternaard gewond raakten. In Ternaard was een dorpsfeest geweest waar tractoren met feestkarren werden ingezet. Hiervoor was een vergunning verleend. Na het feest besloot een groep jongeren met vier tractoren met kar naar Dokkum te rijden. Volgens getuigen gedroegen de jongeren zich in Dokkum zeer vervelend. Zij gooiden bierdoppen en bierflesjes op straat. Daarna vertrokken de wagens richting de Tichelwei. De tractoren reden onder het viaduct van de Lauwersseewei door. Bij de eerste drie tractoren ging dit goed, bij de laatste ging het mis. De drie jongens stonden op de kar van de tractor en raakten met hun hoofd het viaduct. Alle drie zijn met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum en zijn inmiddels weer ontslagen uit het ziekenhuis. De tractor werd in beslag genomen. Ter plaatse ontstond nog een vervelende situatie doordat een aantal jongeren die onder invloed van alcohol waren de agenten belemmerden hun werk te doen. Uiteindelijk werden er geen aanhoudingen verricht.

Verkeerscontrole
A7 – De politie heeft vrijdag op de A7 ter hoogte van Terwispel een verkeerscontrole uitgevoerd. In totaal werden 100 voertuigen gecontroleerd en 39 bekeuringen uitgeschreven. Er werd onder andere bekeurd voor loszittende lading, getinte ramen, overbelading en rijden zonder rijbewijs.

Man en twee vrouwen aangehouden voor mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur op de Gebroeders Wierdastraat een 15-jarig meisje, een 36-jarige vrouw en een 37-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Agenten kregen de melding dat een man op straat zou liggen die was mishandeld. Daarnaast werd door getuigen het signalement gegeven van één van de daders. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen zij een man bewusteloos met hoofdwonden op straat liggen. Naast hem stond een man die voldeed aan het signalement van de dader. Deze werd dan ook onmiddellijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek ter plaatse bleek dat het meisje en de vrouw mogelijk ook met de mishandeling te maken hadden waarna ook zij werden aangehouden. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en heeft door de mishandeling waarschijnlijk een zware hersenschudding opgelopen. De drie verdachten werden voor verhoor ingesloten. De aanleiding van de mishandeling is nog niet bekend.

Automobiliste gewond na aanrijding
OUDESCHOOT – De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 17.45 uur op de Schoterlandseweg een aanrijding afgehandeld waarbij een 31-jarige automobiliste uit Heerenveen gewond raakte. Een 86-jarige automobilist uit Nieuwehorne reed op de A32 en nam de afrit bij Heerenveen-Zuid. Hier werd de bestuurder onwel en raakte een auto voor hem die werd bestuurd door een 54-jarige inwoonster van Nieuwehorne. Daarna raakte hij de auto van de 31-jarige automobiliste die daardoor nekletsel opliep. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen evenals de 86-jarige man vanwege zijn onwelwording.

Invordering rijbewijs na snelheidsovertreding
HEERENVEEN – De politie heeft vrijdagavond op de A7 het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige automobilist uit Kantens. De man passeerde een controle met de lasergun met 181 kilometer per uur waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor vernieling
OOSTERWOLDE – De politie heeft vrijdagavond omstreeks 18.15 uur op de Houtwal een 53-jarige inwoner van Dokkum aangehouden op verdenking van vernieling. Agenten kregen de melding dat de man zwaar onder invloed van alcohol op de grond lag op het Stipeplein. De man had een sleutel bij zich van een hotelkamer en de agenten besloten de man over te brengen naar dit hotel. Terwijl zij met de receptioniste in gesprek waren, zagen zij dat de man, die nog in de politieauto zat, met kracht tegen de ramen van de auto trapte. Hierop werd de Dokkumer aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Invordering rijbewijs na rijden onder invloed
SINT ANNAPAROCHIE – Het Verkeershandhavingsteam van de politie Fryslân heeft vrijdagavond op de Hemmemaweg het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige bromfietser uit Stiens. Surveillerende agenten zagen de man rijden en stelden een onderzoek in. Vanwege het vermoeden dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 510 ug/l en omdat het een beginnend bestuurder betrof werd zijn rijbewijs ingevorderd. Daarnaast werd proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen aangehouden voor bedreiging, vernieling en belediging
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Stationsweg een 41-jarige inwoner van Stavoren en een 30-jarige inwoner van Schoonoord aangehouden op verdenking van bedreiging, vernieling en belediging. Agenten kregen de melding dat de 41-jarige in een horecagelegenheid asbakken en glazen had vernield en een medewerker had bedreigd. Hierop werd hij aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich hevig en bemoeide de 30-jarige zich ermee. Deze laatste beledigde vervolgens de agenten waarop ook hij werd aangehouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten.

Inbraak in tankstation
FERWERT – De politie onderzoekt een inbraak op de Ljouwerterdyk die in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.40 uur werd gepleegd. Agenten kregen de melding dat een inbraak werd gepleegd in een tankstation en waren snel ter plaatse. Tijdens het aanrijden kwam hen een personenauto met hoge snelheid tegemoet die in de richting van Burdaard reed. Hierop zetten zij de achtervolging in maar raakten het voertuig in Broeksterwoude kwijt. Kort daarna werd de auto aangetroffen op de Meekmastrjitte in Broeksterwoude zonder inzittenden maar met de buit die bestond uit sigaretten en shag. Het voertuig bleek voorzien van valse kentekenplaten. Uit onderzoek bleek dat men het tankstation was binnen gekomen na het forceren van een deur. De auto werd veiliggesteld en zal door de technische recherche onderzocht worden. Een 51-jarige man uit Ferwert deed aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan