Politieberichten van vrijdag 9 november


Man aangehouden wegens drugsbezit

Leeuwarden – De politie heeft vrijdagochtend een 30-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden voor het bezit van harddrugs.

Kort daarvoor kreeg de politie de melding binnen van een groepje mannen dat voor overlast zorgde op de Weaze. Agenten waren er nog net getuige van dat er in drugs werd gedeald. Hierop is de 30-jarige man aangehouden. Hij had 15 bolletje met harddrugs bij zich. Deze zijn in beslag genomen. De man is ingesloten in afwachting van het onderzoek. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden op verdenking van heling

Sneek/Oudega – De politie heeft vrijdagmiddag een 32-jarige man uit Sneek aangehouden. De man wordt verdacht van heling van een gestolen buitenboordmotor.

De buitenboordmotor bood de man te koop aan en was op 6 november gestolen van een boot in Oudega (Súdwest-Fryslân). De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers kiezen hazenpad

Harlingen – Agenten kwamen vrijdagnacht net te laat om de daders van een inbraak in een woning aan de Oude Trekweg in Harlingen te kunnen oppakken.

De politiemensen hoorden glasgerinkel en zagen na een zoektocht een ladder tegen een zijmuur van een woning staan. Een slaapkamerraam bleek te zijn opengebroken. Van de inbrekers echter geen spoor. Wel werd op de Grensweg een man aangehouden die vermoedelijk op de uitkijk stond en de inbrekers had gewaarschuwd. Deze 19-jarige inwoner van Harlingen is ingesloten.

Rijbewijs ingenomen

Drachten – Een 36-jarige inwoner van de gemeente Heerenveen is voorlopig aangewezen op het openbaar vervoer.

De politie nam vrijdagnacht zijn rijbewijs in nadat de man was betrapt op rijden onder invloed. De persoon in kwestie verscheen enige tijd daarvoor op het politiebureau in Drachten omdat daar een bekende van hem zou zijn ingesloten. Dit bleek niet zo te zijn waarna de 36-jarige weer vertrok. Even later zagen politiemensen hem in de omgeving in een auto rijden. Bij een alcoholcontrole kwam een promillage van ruim 1.5 (665 ugl) tevoorschijn. De automobilist kon zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Cafébezoeker aangehouden

Heerenveen/Oudeschoot – politie arresteerde zaterdagochtend vroeg een 49-jarige man uit de gemeente Heerenveen nadat deze in een café in Oudeschoot een vrouw zou hebben mishandeld en bedreigd.

Het slachtoffer, een 42-jarige plaatsgenote, meldde zich vrijdagnacht overstuur bij het politiebureau. Ze zou in een café met de dood zijn bedreigd en haar arm zou zijn omgedraaid. De verdachte werd in zijn woning aangehouden. Hij is ingesloten.

In ziekenhuis na uitglijer

Surhuisterveen – – Een 61-jarige inwoonster van Surhuisterveen werd vrijdagavond met onder meer schouderletsel naar een ziekenhuis vervoerd nadat ze met haar fiets aan de Van Duinenstraat in een sloot was gereden.

De vrouw was volgens haar verklaring uitgegleden. Ze had naar haar zeggen een uur in het water gelegen voordat ze werd ontdekt. De vrouw werd door politiemensen en ambulancemedewerkers op het droge getild. De politie zet de toedracht van het ongeluk op papier.

Hoofdletsel na mishandeling

Heeg – Een 44-jarige bewoner van een bungalowpark in Heeg werd vrijdagmiddag dusdanig mishandeld dat hij naar een ziekenhuis moest worden vervoerd.

De man werd in zijn onderkomen door vermoedelijk een man met een stok geslagen. Hij liep daarbij hoofdletsel op. De politie weet wie de vermoedelijke dader is en is naar hem op zoek. De aanleiding van de mishandeling is nog onbekend.

112Fryslan