Zaterdag 10 maart

Politieberichten van zaterdag 10 maart

Leeuwarder ontvoerd

LEEUWARDEN – De politie heeft een 23-jarige inwoner van Boksum en vier inwoners van Kootstertille in de leeftijd van 19 jaar, 20 jaar, 26 jaar en 48 jaar aangehouden voor ontvoering, gijzeling en mishandeling. Op woensdag 7 maart werd bij de politie door een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangifte van ontvoering en mishandeling. De Leeuwarden had een zakelijk conflict met de vijf aangehouden personen en woensdag rond 19.30 uur was hij door enkele personen uit deze groep met een auto gevolgd en bij het winkelcentrum in Cammingaburen aangesproken. Er was een ruzie ontstaan en de Leeuwarder was hierbij zwaar mishandeld. De 37-jarige was in de auto van de verdachten getrokken en meegenomen naar de opslagloods van de 37-jarige. Hier lagen goederen die de groep terug wilde hebben. In de loods is het slachtoffer ook weer geslagen. Nadat de groep de goederen uit de loods hadden gehaald is de 37-jarige in vrijheid gesteld en is de politie gewaarschuwd. De vijf verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie en de rechter-commissaris.

Inbraak

SNEEK – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak die in de nacht van donderdag op vrijdag plaats vond bij een bedrijf aan de Koperslagersstraat. Aan de achterzijde van het pand is een rolluik opengebroken. De dieven hebben gereedschap en koptelefoons als buit meegenomen.

Brand

LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdag rond 11.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een woning aan de Friesburg. In de keuken van de woning was brand ontstaan. Het vuur kon door een bewoner en een buurman geblust worden. Beide mannen hadden rook binnengekregen en zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De keuken van de woning raakte zwaar beschadigd. Het is nog duidelijk hoe de brand is ontstaan.

Alcoholcontrole

SKARSTERLÂN – De politie heeft van vrijdag van 22.00 uur tot zaterdag 03.30 uur in Lemmer, Sint Nicolaasga en Joure alcoholcontroles gehouden. 314 bestuurders hebben een blaastest moeten ondergaan en hiervan zijn 7 bestuurders overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een ademanalyse. 5 bestuurders hadden te veel alcohol gedronken en tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een woning aan de Folgeren. Bij de hulpdiensten was een melding binnengekomen dat er brand was in deze woning. De bewoners bleken op vakantie te zijn. De brandweer had het vuur snel onder controle en onderzoek wees uit dat er sprake was van brandstichting. De woning liep grote rook- en roet schade op. De politie stelt een nader onderzoek in naar de dader(s) van de brandstichting.

Belediging

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.00 uur een 18-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden voor belediging. Agenten spraken de 18-jarige op de Tolhuisweg aan omdat hij hier zonder licht op zijn fiets reed. De verdachte was recalcitrant en kreeg een bekeuring. Hier was hij het niet mee eens en schold de agenten uit. Voor de agenten was de maat vol en de 18-jarige werd aangehouden. Hij verzette zich hier tegen en is uiteindelijk geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Ook één van zijn vrienden (leeftijd nog niet bekend) die zich met de aanhouding bemoeide en de 18-jarige probeerde te ontzetten, is aangehouden en overbracht naar het politiebureau.

Bedreiging met ploertendoder

HEERENVEEN – De politie heeft vrijdag rond middernacht een 20-jarige inwoner bekeurd omdat hij een ploertendoder voorhanden had. Bij de politie werd een melding ontvangen dat er een bedreiging plaats had gevonden op de Weinmakker. Een 18-jarige inwoner van Heerenveen was hier bedreigd met een wapen. Agenten troffen de 20-jarige in een auto aan en onder één van de voorstoelen van de auto werd een ploertendoder aangetroffen. Dit wapen is in beslaggnomen en de verdachte is meegegaan naar het politiebureau. Na verhoor heeft hij het politie bureau weer verlaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan het Cambuursterpad. Hier werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De inbreker(s) zijn binnengekomen door een ruit kapot te maken. Uit de woning werd o.a. een televisie en een laptop gestolen.

Politie zoekt getuigen aanrijding

DRACHTEN – De politie wil graag in contact komen met getuigen van een aanrijding op de Nooderhoge weg ter hoogte van de verkeerslichten bij de Macdonald. Donderdag rond 10.30 uur kregen de bestuurder van een rode Volvo C-30 en een bestuurder van en zwarte, vermoedelijk Honda Civic, ruzie over de rijstijl van de bestuurder van de zwarte auto. Deze had op de A-7 en op de Zuiderhogeweg gevaarlijke situaties veroorzaakt. Toen de beide auto’s stil stonden voor de verkeerslichten op de Noorderhoge weg is er een aanrijding ontstaan tussen de beide auto’s. De bestuurder van de zwarte auto is hierna doorgereden. Inmiddels is zijn identiteit wel bekend. De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van deze aanrijding. De politie is te bereiken via 0900 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan