Zaterdag 1 september

Politieberichten van zaterdag 1 september

Veel te snel, rijbewijs ingevorderd

TRIEMEN – De politie heeft donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige automobilist uit Peize. De man reed bij een snelheidscontrole op de Trekwei 124 kilometer per uur, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid geldt van 60 kilometer per uur.

Verkeersproblemen door hevige regenval

FRYSLÂN – De politie heeft vrijdagmorgen diverse ongevallen afgehandeld, waarbij de hevige regenval een rol had gespeeld. Op sommige wegdelen bleef dermate veel regenwater staan, dat automobilisten de macht over het stuur verloren en in een slip terechtkwamen. Met uitzondering van het hieronder vermelde dodelijk ongeval, liep daarbij niemand ernstig letsel op. De meeste problemen deden zich voor in het noordwesten van de provincie.

Dodelijk ongeval

HARLINGEN – Bij een ongeval op de Lange Lijnbaan is vrijdagmorgen een 44-jarige Harlinger om het leven gekomen. Het slachtoffer stak met zijn fiets de weg over, juist op het moment dat een personenauto passeerde. De bestuurder van die auto, een 42-jarige inwoner van Sneek, kon de fietser niet meer ontwijken. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Bureau Verkeersongevalsanalyse is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen.

Verkeerscontrole bij werkzaamheden

DEARSUM – De politie heeft vrijdagmiddag een verkeerscontrole gehouden tijdens wegwerkzaamheden op de N354 (Snitserdyk). Tijdens deze controle werden zes automobilisten bekeurd. Drie bekeuringen waren vanwege een snelheidsoverschrijding. Een voor het niet handsfree bellen en de laatste twee bekeuringen voor bestuurders die het inhaalverbod negeerden.

Rijden onder invloed

MIDLUM – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige man uit Wijnaldum. De automobilist werd omstreeks 02.00 uur op de Harlingerstraatweg gecontroleerd op het rijden onder invloed. Na een blaastest volgde op het politiebureau een ademanalyse. Deze had 565 ug/l als resultaat, goed voor een rijverbod van 6 uren. Naast de invordering werd proces-verbaal opgemaakt.

Stapper beledigt agenten

SNEEK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige man uit Sneek aangehouden voor belediging. Surveillerende agenten fietsten langs een eetgelegenheid aan de Marktstraat en werden door de verdachte uitgescholden. De agenten hielden de man staande om hem naar zijn identiteit te vragen. Een identiteitsbewijs had hij niet op zak waarna hij werd aangehouden. Met de verdachte werd naar de politieauto gelopen waarbij hij agressiever werd en zich verzette. Hierbij beledigde hij de agenten opnieuw. Ook tijdens het vervoer naar het politiebureau beledigde de 19-jarige de dienders. Na verhoor werd de man vervolgens heengezonden. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

HARLINGEN – De politie heeft zaterdagochtend een 33-jarige man uit Medemblik aangehouden op verdenking van mishandeling. Een verkeersbegeleider (gegevens niet bekend), betrokken bij de organisatie van de Visserijdagen, was omstreeks 09.00 uur op de Sint Jacobstraat geslagen door de 33-jarige. De verdachte kon ter plaatse worden aangehouden en werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De aanleiding van de mishandeling wordt onderzocht. Er werd aangifte gedaan.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan