ROTSTERHAULE – Door een schoorsteenbrand is zaterdagavond een woonboerderij met twee woningen verwoest. De brandweer schaalde op naar grote brand.

Rond twintig voor negen werden de eerste brandweer eenheden gealarmeerd voor een dakbrand van een woning aan de Polle. Al snel werd er opgeschaald naar middel brand omdat het ging om een woonboerderij met rieten kap. Niet veel later werd er opgeschaald naar grote brand.

Rond negen uur werd de brand ondanks, de inzet van de brandweer, toch uitslaand. De brand was zodanig hevig dat de woonboerderij, bestaande uit twee woongedeeltes, niet meer te redden was. Drie tankautospuiten, een hoogwerker, een waterbak en het groot watertransport uit Heerenveen, Echten en Joure zijn ingezet om de brand te bestrijden.

Stichting Salvage is ingeschakeld om twee gezinnen te helpen met het vinden van tijdelijke woonruimte en het afhandelen van de schade. De brandweer zal naar verwachting nog tot in de late uurtje bezig zijn met het blussen en nablussen van de brand.

Update Foto’s, enkele foto’s van Brandweer Echten toegevoegd

Lammert Homma

})