HEERENVEEN – Door een rookmelder en een alerte voorbijganger werd vrijdagmiddag een forse brand ontdekt aan de Stationsstraat.

Een voorbijganger hoorde het brandalarm of rookmelder afgaan in het pand en waarschuwde via 112 de brandweer. Korps Heerenveen rukte direct met twee tankautospuiten en een hoogwerker uit. De binnenaanval werd ingezet en de waterwinning werd aangelegd. De brand breide zich zo snel uit dat de vlammen al snel uit het dak kwamen. Tijdens het uitbreken van de brand was er niemand in de woningen aanwezig.

Er werd opgeschaald naar grote brand om voldoende blusvoertuigen ter plaatse te krijgen en een groot water transport. Ook werd er een tweede hoogwerker opgeroepen van korps Sneek. Voor de coördinatie werd opgeschaald naar Grip 1. Voor eventuele gewonden en uit voorzorg voor de hulpverleners stond er een ambulance paraat. Er is niemand gewond geraakt.

Rond 16:00 gaf de brandweer het sein brand meester. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen. De bovenverdiepingen van twee woningen zijn door de brand verwoest, de rest van het gebouw is beschadigd geraakt door rook en water.

Hiernaast een selectie foto’s van onze collega Feannet. Meer foto’s bij hun op [url=http://www.feannet.nl/]Feannet.nl[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan