LEEUWARDEN – Dinsdagochtend omstreeks 06.15 uur heeft een korte maar felle binnenbrand een appartementwoning verwoest aan de Oldegalileen in Leeuwarden.

De bewoners van het appartement op de eerste verdieping ontdekten zelf de brand in hun woonkamer en waarschuwden de brandweer. De brandweer is het pand dat vol rook stond binnengegaan en heeft het vuur geblust. De rook trok door de portiek naar vier andere appartementen. De bewoners van deze appartementen konden dan ook niet hun woning veilig verlaten. De brandweer heeft ze uit hun woningen gehaald toen het veilig was.

Een van de bewoners was zijn woning ontvlucht via het dak en was even verderop op een balkon geklommen. Na enige tijd werd de man binnengelaten in de woning en opgevangen door de politie. Hij kon later met enkele andere bewoners terecht in het om de hoek gelegen verzorgingstehuis.

Een aantal personen zijn door ambulancepersoneel onderzocht in verband met het inademen van rook. De woning is zwaar beschadigd geraakt en onbewoonbaar. Ook een naastgelegen woning heeft veel rook en waterschade opgelopen.

112Fryslan