Woningen ontruimd na openen verdacht pakketje [update]

SINT ANNAPAROCHIE – Verschillende woningen aan de Grietmansstraat zijn vrijdag ontruimd geweest na een bommelding. De EOD kwam ter plaatse om het verdachte pakketje te onderzoeken en onschadelijk te maken.

Vrijdagochtend kreeg een bewoner van de Grietmansstraat een pakketje aangeboden van de postbode. De man maakte het pakketje open en kreeg argwaan dat er iets niet klopte. Hij maakte melding bij de politie die een bomverkenner richting Sint Annaparochie stuurde.

De verkenner van de politie vertrouwde de inhoud van het pakketje niet en riep de hulp in van de EOD (Explosieven Opruimingsdienst). De EOD kwam ter plaatse om het postpakket onderzoeken. Uit voorzorg kwam ook de brandweer en de ambulancedienst naar de Grietmansstraat. De politie heeft verschillende woningen aan de Grietmansstraat ontruimd.

Update
De EOD heeft röntgenfoto’s van het pakketje gemaakt om te kijken wat de exacte inhoud was. Vervolgens hebben medewerkers van de EOD in bompakken het pakketje onschadelijk gemaakt. Hierna was het gevaar geweken en mochten alle 21 bewoners van het appartementencomplex weer naar huis.

De politie doet nog onderzoek naar de exacte inhoud van het pakketje.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan