LEEUWARDEN – Op de Groningerstraatweg is in de nacht van donderdag op vrijdag rond twee uur brand ontstaan in een supermarkt naast een Chinees restaurant. Mogelijk is er sprake van brandstichting.

Bij aankomst van de brandweer was er al sprake van een uitslaande brand in de schuur van de Ali supermarkt. De brandweer schaalde op naar middelbrand om een tweede tankautospuit ter plaatse te laten komen. In het pand zat tot een aantal jaren terug een autogarage.

Omliggende studentenwoningen werden door de politie ontruimd vanwege de rookontwikkeling. Aan de achterzijde op het Koeplein werd de tweede tankautospuit ingezet. De rook trok door diverse panden heen, onder andere van het restaurant en de supermarkt.

De Groningerstraatweg werd door de politie afgesloten. De brandweer is op moment van schrijven bezig met nablussen.

Omdat er mogelijk sprake is van brandstichting doet de politie een getuigenoproep aan passanten welke iets verdachts hebben gezien bij de supermarkt, kort voor de brand. Door getuigen werd verklaard dat een tweetal personen vanuit de richting van de supermarkt wegrenden in de richting van de Veestraat, wij komen dan ook graag met deze twee personen in contact.

Voor vijf personen is via de stichting Salvage onderdak welke niet meer in hun woning konden na de brand.