Woningbrand door levensgevaarlijke hennepkwekerij(Update!)

LEEUWARDEN – Zondagmiddag rond 13:06 uur moesten de hulpdiensten massaal uitrukken voor een woningbrand aan de Canadezenlaan.

Bij aankomst van de eerste tankautospuit kwam er al behoorlijk wat rook uit de woning, maar door snel handelen van de brandweer werd erger voorkomen. De brand is ontstaan door een hennepkwekerij.

Ook twee ambulance’s waren snel ter plaatse voor een vermoedelijk slachtoffer die nog in de woning aanwezig zou zijn. Dit bleek gelukkig niet het geval. Ook zou er iemand met rookinhalatieklachten zijn, maar ook dit was niet het geval. De Officier van dienst geneeskundig en de traumahelikopter waren ook gealarmeerd, maar konden snel retour.

Het gevaar van een hennepkwekerij

Op de laatst toegevoegde foto’s is te zien hoe gevaarlijk een hennepkwekerij is. In twee kamers bevond zich een kwekerij in speciale kweektenten. In de rechterkamer is brand ontstaan door de kwekerij, de kamer en de hal zijn daardoor zwaar beschadigd. Doordat de brand tijdig werd geblust kon voorkomen worden dat de hele woning uitbrandde. Op foto 18 is de linker kamer te zien met een intacte kweektent. De foto’s zijn genomen door onze fotograaf op verzoek van de politie om te laten zien dat een hennepkwekerij levensgevaarlijk is!

[zideo]playzideo=6c4961596e563174[/zideo]

Video: Robin Kiestra
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jueptQ_yzqk&feature=youtu.be[/youtube]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan