Voorpagina > Woning verwoest door felle brand
Brandweer Hoofd Nieuws Noord-Oost Politie

Woning verwoest door felle brand

Ytzen Korf

HALLUM – Op de Juffer Frederikestrjitte is woensdag aan het eind van de middag de binnenkant van een rijtjeshuis volledig door brand verloren gegaan.

Rond de klok van half vier werden de brandweerkorpsen van Hallum en Stiens gealarmeerd. Bij aankomst was er al geen redden meer aan en kwamen de rookwolken uit de woning vandaan. De brandweer startte direct met een aanval om de blussing in te zetten. Tijdens het binnentreden van de woning, werd de bewoner op tijd uit zijn woning gehaald. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de hele inboedel van het huis verloren ging.

Om er zeker van te zijn dat er geen vuurhaarden meer in het dak of achter het plafond zaten, heeft men de hoogwerker van Dokkum ter assistentie erbij geroepen. Van bovenaf heeft men vervolgens enkele sloopwerkzaamheden verricht en met behulp van een overdrukventilator de laatste rook uit de woning verdreven. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor de afhandeling van de schade aan het huis.

Over de fotograaf

Ate Atema