Woensdag 9 mei

Politieberichten van woensdag 9 mei

Mishandeling

HARLINGEN – De politie heeft dinsdag rond 13.30 uur een 63-jarige inwoner van Achlum aangehouden voor mishandeling. De ruzie ontstond op de Koningsweg toen een 43-jarige inwoner van Eeklo met zijn vrachtauto het bedrijfsterrein van de 63-jarige op reed. De 63-jarige schopte tegen de vrachtauto en tijdens een woordenwisseling sloeg hij de chauffeur. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Brand in bedrijf

HARLINGEN – De politie heeft dinsdag geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een bedrijfspand aan de Lange Lijnbaan. Rond 08.30 uur ontstond hier brand vermoedelijk veroorzaakt door (las)werkzaamheden. De brandweer heeft het pand ‘gecontroleerd’ uit laten branden. Wel ontstond er een grote rookontwikkeling omdat in het pand rubberen transportbanden opgeslagen lagen.

Man aangehouden voor mishandeling

JIRNSUM – De politie heeft maandagavond in een woning aan de Dekamastrjitte een 35-jarige man (onbekende woonplaats) aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Agenten waren in de woning voor een controle in verband met het welzijn van de in de woning aanwezige honden en katten. Na de controle wilden de agenten de in de woning aanwezige verdachte horen, maar de man weigerde mee te werken. Hij gooide vanaf de bovenverdieping een blik bier naar een van de agenten. Toen de agent riep dat hij was aangehouden, wilde de man een stuk hout naar de agent gooien. Dit kon de agent voorkomen door pepperspray te gebruiken. Hierna kon de man worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. De agent deed aangifte tegen de man.

Getuigen autodiefstal gezocht

FRANEKER – De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal van een zwarte Nissan Patrol met het kenteken 4-VHD-66. Maandag zag een agent tijdens een surveillance rond 9.00 uur een dieselspoor op het wegdek dat doorliep tot op de Michiel Miedemastraat. Het spoor eindigde bij Nissan Patrol die daar geparkeerd stond. De auto bleek gestolen te zijn in Raalte en volgens buurtbewoners stond de auto al enkele dagen in de Michiel Miedemastraat. De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen wat mogelijk verband houdt met de diefstal van de auto. U kunt hiervoor contact met de politie opnemen via 0900-8844 of, als u anoniem wilt blijven, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland/nieuws[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan