Politieberichten van woensdag 8 februari

Inbraak woning

NOORDWOLDE- De politie onderzoekt een woninginbraak die dinsdagavond plaatsvond in een woning aan de Nieuweweg. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam te forceren. Nadat men de gehele woning had doorzocht werden sieraden weggenomen. De 62-jarige bewoonster deed aangifte.

Automobilist hindert ambulance

LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een geval van asociaal rijgedrag die dinsdagavond plaatsvond op de Heliconweg. De bestuurder van een rode Opel Astra sneed een ambulance en vervolgens een aantal andere personenauto’s af. Daarna verdween de automobilist in de richting van Sneek. Daar kregen agenten de auto in het vizier maar de automobilist ging er met hoge snelheid vandoor. Op de Lorentzkade in de richting van Oppenhuizen verloren de agenten de snelle auto uit het oog. Even later werd deze op de Afkelânsdyk zonder bestuurder aangetroffen.

Vrouw gewond bij woningbrand

OOSTERWOLDE- De politie heeft dinsdagavond rond 18.00 uur de brandweer geassisteerd bij een woningbrand aan de Menninge. Tijdens het frituren ontstond brand in de frituurpan waarna de vlammen oversloegen naar de keuken en bijkeuken. Buurtbewoners die rook uit de woning zagen komen hielpen de 23-jarige bewoonster en haar 2-jarig dochtertje en hond uit de woning te komen. De bewoonster liep brandwonden op aan haar hand. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De naastgelegen woningen moesten worden ontruimd. Een poes kwam helaas in de vlammen om.

Man gewond bij aanrijding

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag op de Slauerhoffweg een aanrijding afgehandeld waarbij een 63-jarige inwoner van Leeuwarden aan zijn hoofd gewond raakte. De man die op zijn fiets reed, kreeg geen voorrang van een 43-jarige automobiliste uit Menaldum toen die van een bedrijfsterrein de weg opreed. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Rijbewijzen kwijt na snelheidscontrole

CORNJUM- De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs van een 43-jarige inwoner van Leeuwarden en het rijbewijs van een 46-jarige inwoner van Wommels ingevorderd. Agenten zagen de automobilisten op de Skredyk rijden. De Leeuwarder reed 118 kilometer per uur waar 60 kilometer per uur is toegestaan. Rond 17.30 uur moest de 46-jarige automobilist ook zijn rijbewijs inleveren omdat hij in de dezelfde straat 126 kilometer per uur reed. Tegen beide bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal lood

HARLINGEN- De politie onderzoekt de diefstal van 5 meter lood van een dakgoot van een woning aan de Groen van Prinsterenstraat. De diefstal werd gepleegd tussen 26 januari tussen 7 februari. De 43-jarige eigenaar deed aangifte.

Auto vernield

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt de vernieling van een auto die geparkeerd stond aan de Kei. De vernieling vond plaats tussen 28 januari en 7 februari. De auto werd rondom bekrast. De eigenaar een 39-jarige inwoner uit Leeuwarden deed aangifte.

112Fryslan