Politieberichten van woensdag 7 september

Vrouw licht gewond na aanrijding

BOELENSLAAN- De politie heeft dinsdagmiddag een aanrijding op de Pieter Jellesstrjitte afgehandeld waarbij een 67-jarige inwoonster van Boelenslaan licht gewond raakte. De vrouw die op haar fiets reed, werd ingehaald door een personenauto die bestuurd werd een 59-jarige inwoonster van Boelenslaan. Tijdens het passeren raakte de auto de fiets waarna de vrouw ten val kwam. De vrouw raakte licht gewond. Na medisch onderzoek werd per ambulance overgebracht naar huis.

Man aangehouden voor inbraak

TERHERNE – De politie heeft dinsdagmiddag op het Syl een 33-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak in een loods. De eigenaar van een loods aan Syl kwam dinsdagmiddag bij zijn pand toen hij een voor hem onbekende man zag staan. Die kwam net uit de loods. De eigenaar sprak hem aan. Omdat de Leeuwarder geen goede verklaring kon geven, wat hij daar moest werd de politie gebeld. De Leeuwarder werd vervolgens aangehouden door de agenten. Dit omdat het sterke vermoeden bestond dat hij in de loods had ingebroken. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Geld weg bij inbraak

DOKKUM- De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Iepenlaan die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond. De bewoonster werd wakker van lawaai en ging naar beneden en trof twee mannen in de woning aan. Bij het zien van de bewoonster gingen de beide mannen ervandoor. Toen de beide mannen weg waren belde zij de politie. Uit de woning wordt geld en een pinpas vermist. De politie heeft Burgernet [url]www.burgernet.nl[/url] ingeschakeld om uit de kijken naar de mannen. Hierbij werden 68 burgernet deelnemers bereikt en kwamen vier tips binnen. Ook de politie surveillancehond werd ingezet op naar de verdachten te zoeken. Helaas werden de inbrekers niet meer aangetroffen. De 77-jarige inwoonster van Dokkum deed aangifte.

Vrouw mishandeld

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een mishandeling die dinsdagavond rond 18.00 uur plaatsvond op de Tuinen. Daar kreeg een 38-jarige inwoonster van Leeuwarden ruzie met de bestuurder van een paars gekleurde personenauto van het merk Volkswagen, type kever bij een voorrangssituatie. Daarbij werd de onbekende automobilist zo kwaad dat hij uit zijn stapte en de 38-jarige vrouw sloeg. Na zijn daad stapte de man in zijn auto en reed weg in de richting van Oostergrachtswal. De vrouw belde direct via 1-1-2 de politie. De politie heeft Burgernet [url]www.burgernet.nl[/url] ingeschakeld waarbij 2133 deelnemers uitkeken naar auto en de verdachte. Er kwamen diverse bruikbare tips binnen maar helaas werd de verdachte niet meer aan getroffen. Het slachtoffer deed aangifte.

Man gewond bij aanrijding

DE HOEVE- De politie heeftdinsdagmiddag een aanrijding met letsel op de Vinkegavaartweg/Hoeveweg afgehandeld. Daarbij raakte een automobilist, een 73-jarige inwoner van Noordwolde gewond. Hij werd door nog onbekende oorzaak aangereden door een 22-jarige automobilist uit Boijl. De 73-jarige man werd met hoofd en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De 22-jarige man kwam met de schrik vrij. De politie onderzoekt nog de juiste toedracht van de aanrijding.

Politie en brandweer druk met storm

FRYSLAN- De politie en brandweer hebben in de nacht van dinsdag op woensdag in de hele provincies diverse meldingen gehad van stormoverlast. Uit de hele provincie kwamen meldingen van omgewaaide bomen of van afgeknapte grote takken op de weg waren gevallen. Op het Kleinzand in Sneek werd de reclameverlichting van een winkel door de storm vernield. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan