Woensdag 7 november

Politieberichten van woensdag 7 november

Politie waarschuwt voor skimming

De politie waarschuwt de inwoners van Fryslân, Groningen en Drenthe voor skimming. De laatste maanden is in de drie noordelijke provincies een toename te zien van deze vorm van bankpasfraude. Niet alleen in de noordelijk provincies, maar ook landelijk is een toename van deze vorm van bankpasfraude te zien. Skimming vindt voornamelijk plaats bij onbemande tankstations maar vindt in sommige gevallen ook bij enkele geldautomaten van banken plaats. De afgelopen weken, onder andere in Leeuwarden, IJlst, Gorredijk en Heerenveen, deden soortgelijke gevallen van skimming voor bij geldautomaten. De politie vraagt u om oplettend te zijn bij het invoeren van de bankpas. Blijft deze in de geldautomaat vastzitten, waarschuw de politie en blokkeer dan uw bankpas. In andere gevallen merkt u niets mits u op de geldgleuf let. Deze wordt over de originele geldgleuf geplakt en het geheel ziet er dan “dikker” uit dan normaal. Om uw pincode te achterhalen wordt een camera in de geldgleuf aangebracht die tijdens het invoeren uw pincode registreert. In de pasmond is een apparaatje aangebracht die de magneetstrip van uw bankpas kopieert. Met al deze gegevens wordt door criminelen geld van uw bankrekening gehaald.

Sieraden buit bij woninginbraak

WOLVEGA- De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak die dinsdag tussen 07.15 uur en 18.45 uur plaatsvond in een woning aan de Dahliastraat. De bewoners ontdekten de inbraak en zagen dat een raam aan de achterzijde van de woning was geforceerd. Uit de woning werden sieraden weggenomen. Een 44-jarige inwoner van Wolvega deed aangifte.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en voor gevaarlijk rijgedrag.

Een getuige zag de man met zijn auto in de Monnikemuurstraat tegen een plantenbak en stenenpaal rijden en waarschuwde direct de politie via 1-1-2. De agenten troffen de man bij zijn beschadigd voertuig aan. Toen zij hem aanspraken, bleek hij onder invloed van vermoedelijk drugs te zijn. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een bloedproef moest ondergaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning

HARLINGEN- De politie onderzoekt een inbraak die dinsdagavond tussen 17.15 uur en 19.50 moet zijn gepleegd in een woning aan de Goudplevier. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam te forceren. Uit de woning werden diverse sieraden buitgemaakt. Een 58-jarige inwoner van Harlingen deed aangifte.

Twee gewonden na aanrijding

OUDEHASKE- De politie heeft dinsdagavond rond 17.00 uur op de A7 een aanrijding afgehandeld waarbij vijf auto’s waren betrokken. Twee bestuurders (leeftijd en woonplaats bekend) raakten zodanig gewond dat zij voor medisch onderzoek per ambulance werden overgebracht naar het ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen. Een bestuurder kon ter plaatse aan een hoofdwond worden behandeld. De oorzaak van de aanrijding moet worden gezocht in een combinatie van te hoge snelheid en te weinig onderlinge afstand. Het verkeer ondervond hinder maar kon over een rijstrook doorrijden.

Rijden onder invloed

DONKERBROEK- De politie heeft een 33-jarige inwoner van Donkerbroek aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten zagen de verdachte in zijn auto (erg) langzaam en slingerend over de weg over de N 381 rijden. Toen de agenten naar zijn rijbewijs vroegen, bleek deze zijn geldigheid te hebben verloren. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor een bloedproef. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de bestuurder, die eerder met alcohol op achter het stuur werd aangehouden, werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor heling lood

ZWEINS- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Rijksstraatweg een 52-jarige inwoner van Franeker aangehouden. De man wordt ervan verdacht lood te hebben geheeld of gestolen. De agenten zagen de man op zijn fiets rijden en de fietstassen een volle indruk maakten. Zij besloten hem te controleren en bleek dat de fietstassen vol met lood zaten. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek ingesloten. Het lood werd in beslag genomen. In zijn kleding bleek de man diverse gereedschappen bij zich te hebben. Ook dit werd in beslag genomen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbraak

GYTSJERK- De politie onderzoekt een inbraak in een woning die tussen dinsdagmiddag 14.30 uur en middernacht plaatsvond aan de Simke Kloostermanstraat. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een deur te forceren. Uit de woning werden sieraden en geld weggenomen. Een 56-jarige inwoner van Gytsjerk deed aangifte.

Bron: www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan