Fryslân, 07-01-2009 • Politieberichten van dinsdag 6 januari 07.00 uur tot woensdag 7 januari 07.00 uur

Goingarijp en Schiermonnikoog: schaatsers door het ijs gezakt en valpartij
De politie heeft dinsdagmiddag assistentie verleend op de Ballingbuer, waar een 66-jarige man en een 71-jarige vrouw beide uit Goingarijp, tijdens het schaatsen door het ijs waren gezakt. Beide konden door de hulp van omwonenden uit het ijskoude water worden gehaald. De man werd met onderkoelingsverschijnselen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Op Schiermonnikoog kwam een 12-jarig meisje van Schiermonnikoog tijdens het schaatsen op een ondergelopen weiland nabij Scheepstrapad, lelijk ten val. De ambulance kwam ter plaatse. Na onderzoek bleek het meisje een beenbreuk te hebben en is per traumahelikopter overgebracht naar de vaste wal. Daarna is zij vervoerd naar het ziekenhuis van Leeuwarden.

Leeuwarden: fietsster overleden na aanrijding
Dinsdagmiddag is bij een ongeval op de Hondecoeterstraat een 67-jarige vrouw uit Leeuwarden om het leven gekomen. Door nog onbekende oorzaak is de vrouw, rijdend op de fiets, betrokken geraakt bij een aanrijding met een personenauto bestuurd door 35-jarige man uit Leeuwarden. Medisch personeel van de ambulance hebben de vrouw gereanimeerd. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse. Uiteindelijk is het niet gelukt het leven van de vrouw te redden en is zij op de plaats van het ongeval overleden. Door Bureau Verkeers Ongevallen Analyse wordt een onderzoek ingesteld naar de volledige toedracht. Daarvoor roept zij getuigen op zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer: 0900-8844.

Leeuwarden: inbraak in horecagelegenheid
De politie onderzoekt een inbraak, die in de nacht van maandag en dinsdag heeft plaatsgevonden, in een horecagelegenheid aan de Pier Panderstraat. Een getuige zag een persoon van het dak van het pand afspringen en waarschuwde direct via 1-1-2 de politie. In de omgeving werd naar de dader gezocht maar niet meer aangetroffen. Uit het pand is een geld bedrag weggenomen. De 47-jarige man uit Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Tjalleberd: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het rijbewijs van een 40-jarige man uit Terband ingevorderd. De bestuurder kreeg op de Aengwirderweg een stopteken omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol reed. Na de blaastest werd de man overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 580 ug/l blies. De man kreeg een rijverbod van 6 uur.

Naast invordering van het rijbewijs wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: verkeerscontrole
De politie heeft dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de stadsrondweg-zuid. Hierbij zijn in totaal veertig proces-verbalen uitgeschreven. In dertien gevallen betrof dit de overschrijding van de maximum snelheid, waarbij 130km/u de hoogst gemeten snelheid was. Daarnaast zestien bekeuringen voor het niet dragen van de gordel en enkele bekeuringen voor besmeurde kentekenplaten en het rijden door rood licht.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan