Woensdag 7 december

Politieberichten van woensdag 7 december

Aanhoudingen na tanken zonder betalen

BURGUM – De politie heeft dinsdagmiddag twee inwoners van Burgum van 22- en 24 jaar aangehouden op verdenking van diefstal. Het duo had eerder die dag bij een tankstation aan de Wâldwei getankt en daarvoor niet betaald. Een medewerker van het tankstation waarschuwde de politie. Op de Damsingel zagen agenten het duo rijden. Na een stopteken werden de twee aangehouden. Ze werden overgebracht naar het politiebureau. De auto van de mannen werd in beslag genomen. Tijdens het verhoor bekenden de twee de diefstal te hebben gepleegd. De 24-jarige had tevens nog een boete openstaan van enkele honderden euro’s. Nadat hij deze had betaald mochten de Burgumers het bureau weer verlaten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt

Man aangehouden voor bedreiging

OOSTERWOLDE- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 24-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had tijdens een ruzie in een woning diverse spullen van een 21-jarige vrouw op straat gegooid. Vervolgens werden diverse bedreigingen via msn geuit. In overleg met een hulpofficier van justitie werd besloten de verdachte in zijn woning aan te houden. Hij verzette zich hier hevig bij. De man werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De 21-jarige vrouw uit Oosterwolde deed aangifte

Auto in beslag genomen

HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de auto van een 30-jarige inwoonster van Heerenveen in beslag genomen. Agenten zagen de auto in de Van Maasdijkstraat rijden. Toen zij besloten om de bestuurster te controleren, ging de auto er met grote snelheid ervandoor. Helaas verloren de agenten de auto uit het oog maar deze werd even later teruggevonden in de C. Gerritsmastraat. De bestuurster bleek spoorloos te zijn. Uit onderzoek bleek dat de eigenaresse een belastingschuld had en dat de auto door de belastingdienst in beslag kon worden genomen.

Man aangehouden voor diefstal GSM

NIJEHASKE- De politie heeft dinsdagavond een 29-jarige inwoner van Haskerdijken aangehouden op verdenking van diefstal van een GSM telefoontoestel. De man, werkzaam bij een bedrijf op het Businesspark Friesland-west, had de telefoon in een kleedruimte uit de kleding van een collega weggenomen. Op dat moment waren 15 medewerkers werkzaam in het bedrijf. Uit onderzoek werd de telefoon in de kleding van de verdachte aangetroffen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar procesverbaal tegen hem werd opgemaakt.

Straat afgezet na brand

BEETSTERZWAAG- De politie heeft dinsdagavond rond 21.00 uur de brandweer geassisteerd bij het blussen van een brand in en schoolgebouw aan de Commissiewei. De brand die, door onbekende oorzaak, in het schoolgebouw uitbrak veroorzaakte veel rook. De Commissiewei moest worden afgezet. Brandweerkorpsen van Beetsterzwaag en Gorredijk zijn enkele uren bezig geweest om de brand te blussen.

Man beroofd van geld

LEEUWARDEN- De politie zoekt getuigen van een beroving die dinsdagavond rond 18.00 uur plaatsvond op het Rengerspad ter hoogte van de kinderboerderij. Toen het slachtoffer op de fiets via de Noorderbrug en de Rengerslaan in de richting van de Dammelaan in Bilgaard wilde fietsen, werd hij door twee mannen van zijn fiets getrokken en op de grond geduwd. Daarbij werd de portemonnee, met daarin een geldbedrag, van het slachtoffer weggenomen. De beide mannen vertrokken vervolgens op hun fietsen in de richting van het centrum.

Signalement verdachten:

*Twee mannen van vermoedelijk Antilliaanse afkomst
*Droegen donkere kleding met capuchon en sportschoenen
De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over de beroving. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dat kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Paniekmelding

LEEUWARDEN- De politie en brandweer hebben dinsdagavond rond 21.00 uur bij een woning aan de Valeriusstraat een groot alarm afgehandeld. Er was melding gedaan van een mogelijke woningbrand waarbij de gaskranen waren opengedraaid. Eenmaal ter plaatse werd de straat door de politie afgezet en bewoners van omliggende woningen uit hun huis geëvacueerd. Vervolgens werd geprobeerd contact te leggen met de bewoonster maar die reageerde niet op het aanbellen. Omdat de deur dicht bleef werd een raam ingeslagen waardoor de brandweer de woning kon betreden. In de woning bleek geen brand en geen gaslucht aanwezig te zijn. De vrouw werd door hulpverleningsinstanties en familie opgevangen.

Fietsster gewond na aanrijding

SNEEK – De politie heeft woensdagochtend een aanrijding afgehandeld, waarbij een 20-jarige fietsster uit Sneek gewond raakte. De vrouw negeerde op de Leeuwarderweg het rode verkeerslicht en stak over. Een 50-jarige automobiliste uit Sneek zag de vrouw te laat en kon ondanks krachtig remmen een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster werd met letsel aan haar been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Bejaarde vrouw van tas bestolen

DRACHTEN – De politie onderzoekt de diefstal van een tas van een 72-jarige inwoonster van Drachten. De vrouw liep omstreeks 12.10 uur over de stoep van De Posten in de richting van De Leijen. Ze zag uit tegenovergestelde richting een jonge vrouw op een fiets naderen. Bij het passeren trok de fietsster hard aan de tas van de bejaarde dame. Het slachtoffer moest loslaten en de jonge vrouw ging er dan ook met haar tas vandoor. Het signalement van de dader is als volgt:

– blanke vrouw van 20 á 23 jaar

– slank postuur

– ze droeg een mutsje en een opvallende zonnebril met ronde, zwarte glazen.

Weet u wie verantwoordelijk is voor deze beroving of heeft u de dader gezien? Neem dan contact met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De bejaarde vrouw deed aangifte en kreeg slachtofferhulp aangeboden.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan