Politieberichten van dinsdag 6 april 07.00 uur tot woensdag 7 april 07.00 uur

Aanhoudingen na zware mishandeling
KOUDUM -De politie heeft twee inwoners van Koudum van 17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van zware mishandeling.In de nacht van zaterdag 3 april op zondag 4 april werd er bij de politie een melding ontvangen dat er een vrouw in Koudum in elkaar was geslagen. Ze had daarbij ernstig letsel aan haar hoofd opgelopen. De politie stelde een onderzoek in, waaruit bleek dat het slachtoffer, een 19-jarige vrouw uit Workum, die avond samen met vrienden uit was geweest in Hindelopen. Rond 04.30 uur was zij samen met een vriend naar huis gefietst. Op de Lange Leane passeerden zij enkele jongens die zich bij de spoorwegovergang baldadig gedroegen en aan de slagbomen hingen. Het slachtoffer is samen met haar kennis, een 18-jarige inwoner uit Workum, over het fietspad doorgefietst maar even later werden ze ingehaald door het groepje jongens. Zij fietsten op de rijbaan van de N359 die parallel loopt met het fietspad. Toen haar kennis aan het einde van het fietspad ook de rijbaan opreed, kwam hij in botsing met een van de jongens uit het groepje. In de ruzie die hierdoor ontstond probeerde de Workumse beide partijen uit elkaar te halen. Ze werd daarbij door de twee jongens meerdere malen in het gezicht geslagen. De 18-jarige verdachte sloeg haar zo hard dat hij daarbij zijn hand brak. Het slachtoffer liep letsel aan haar gezicht op en raakte drie tanden kwijt. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond bij eenzijdige aanrijding
TWIJZEL- De politie heeft dinsdagavond rond 18.30 uur op de Mounewei een eenzijdige aanrijding afgehandeld waarbij een 49-jarige inwoner van Kollumerzwaag gewond was geraakt. De man die op zijn motor reed, moest afremmen voor een auto die een erf opreed. De motorrijder zag deze auto te laat en door het krachtige afremmen verloor hij de controle over zijn voertuig en kwam ten val. De man brak daarbij zijn sleutelbeen en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Bromscooter kwijt na rijden zonder rijbewijs
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag de bromscooter van een 26-jarige inwoner van Leeuwarden in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen de man op het Vrijheidsplein op een bromscooter rijden. Aangezien bekend was dat hij geen rijbewijs bezit probeerden de agenten de man tot stoppen te dwingen, maar de bestuurder gaf daar geen gevolg aan. Uiteindelijk werd de man even later aangetroffen bij zijn woning toen hij de scooter in de berging wilde rijden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken en rijden over het trottoir.

Politie onderzoekt inbraak in horecagelegenheid
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een horecagelegenheid in de Hondecoeterstraat die in de nacht van dinsdag op woensdag rond 04.20 uur plaatsvond. Naar aanleiding van een inbraak alarmmelding gingen de agenten ter plaatse waar zij zagen dat een deur van het bedrijf was opgebroken. Uit het bedrijf werden sigaretten weggenomen. Een 42-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Man aangehouden voor negeren voor horecaverbod
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 23-jarige inwoner van Leeuwarden in een horecagelegenheid in de Oude Doelesteeg aangehouden op verdenking van overtreding van een horecaverbod. Agenten kregen en melding dat de man in het bedrijf zat terwijl hij daar niet mocht komen. Toen de agenten de man aanspraken ging hij er vandoor. Op het Ruiterskwartier kregen zij de man te pakken waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Politie zoekt getuigen diefstal Koikarpers
WASKEMEER- De politie onderzoekt de diefstal van Koikarpers uit een vijver bij een woning aan De Kromten. In de nacht van zondag op maandag, rond middernacht werden de dure vissen uit de vijver van de eigenaar, een 45-jarige inwoner van Waskemeer, gehaald. Toen deze ’s ochtends zijn vissen wilde voeren, bleken er 28 vissen te zijn verdwenen. De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets gezien hebben. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan