Woensdag 6 oktober

Politieberichten van donderdag 6 oktober.

Politie zoekt eigenaar van boot
LEEUWARDEN – De politie zoekt de eigenaar van een in beslag genomen boot. In de nacht van maandag op dinsdag werd in het water nabij de Waterbies een boot in beslag genomen. Tijdens de actie werd een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking diefstal van deze boot. De man zit nog steeds vast. De politie wil de gestolen boot graag terug geven aan de rechtmatige eigenaar. De boot is van het merk US Coast Guard, type L43J en achter de boot zat een Yamaha 8 pk buitenboordmotor.

[img]http://www.politie.nl/Friesland/Images/boot_tcm7-614685.JPG[/img]

Bent u de eigenaar of weet u wie de eigenaar van deze boot is? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844.

Fietsen en grasmaaier gestolen uit
LEMMER- De politie onderzoekt de diefstal van twee fietsen en een grasmaaier uit een tuin achter een woning aan de Schouw. In de nacht van maandag op dinsdag kon men in de tuin komen omdat de schuttingdeur niet goed was afgesloten. In de tuin stonden de grasmaaier en de twee fietsen, waaronder een elektrische fiets. De maaier en de fietsen werden vervolgens weggenomen. De bewoonster (leeftijd onbekend) deed aangifte.

Koper van dak gestolen
WOLVEGA – De politie onderzoekt de diefstal van zo’n 75 meter koperen bliksemafleider. Het koper werd in de nacht van maandag op dinsdag van het dak van een bedrijf Aan de Schipsloot verwijderd. Vermoedelijk is daarbij gebruik gemaakt van een betonschaar. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 61-jarige inwoner van Wolvega aangifte.

Man gewond bij aanrijding
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt de oorzaak van een rijding die dinsdagmorgen op de Professor mr. P.S. Gerbrandyweg plaatsvond. Daarbij raakte een 82-jarige inwoner, die op zijn fiets reed gewond. Toen de man wilde oversteken werd hij aangereden door een 53-jarige automobiliste uit Berlikum. De man is met rugklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden

Man gewond na aanrijding met tractor
JELSUM- De politie heeft dinsdagmorgen een aanrijding met letsel op de Bredyk afgehandeld. Daarbij raakte een 53-jarige inwoner van Stiens gewond. De man die op zijn fiets reed op de parallelweg toen hij werd ingehaald door een tractor die bestuurd werd door 22-jarige inwoner van Hallum. De man werd geraakt door de aan de tractor gemonteerde hekkelbak. De man kwam vervolgens met zijn fiets ten val en raakte gewond. Hij is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Politie zoekt getuigen van vernieling maïsveld
WIJCKEL- De politie onderzoekt een groot aantal vernielingen aan een maïsveld. De vernielingen vonden plaats tussen 22 september en 4 oktober. In het maïsveld, gelegen achter het Balkster bos tussen de Jachtlustweg en de Suderseewei, werden een groot aantal maïsplanten afgesneden en vervolgens zijn er diverse “paden” in het veld aangebracht. In het midden in het veld werd ongeveer een oppervlakte van 50 m3 maïs afgesneden. De eigenaar, een 59-jarige inwoner van Oudemirdum, deed aangifte. De politie wil graag in contact komen met getuigen of met mensen die anderszins informatie hebben.. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Twee mannen aangehouden voor hennepkweken
ALDEBOARN – De politie heeft dinsdagmorgen in een woning aan de Doelhof een 48-jarige inwoner van Amstelveen en een 59-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs. Na anonieme tips besloten agenten een nader onderzoek in te stellen. De voordeur van de woning werd geforceerd om binnen te komen. In de woning werden beide verdachten aangehouden. Eén van hen had zich verstopt in een kast. Op de bovenverdieping werd een hennepkwekerij aangetroffen. De planten (aantal nog onbekend) werd in beslag genomen en vernietigd. De twee verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Gaslek in Aldlân
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag de brandweer geassisteerd bij het dichten van een gaslek op de Weideflora. Door nog onbekende oorzaak raakte een kraan, die bezig was met grondwerkzaamheden in verband met de plaatsing van een glasvezelkabel, de hogedrukleiding waardoor deze werd vernield. Op dat moment ontsnapte er een grote hoeveelheid gas. De brandweer moest er aan te pas komen om de lek te dichten. De Stinzenflore, Ereprijs, Weideflora werden door de politie afgesloten voor alle verkeer. Ook op het Van Harinxmakanaal werd het scheepvaartverkeer stilgelegd. De bewoners in de wijk werden geadviseerd om de ramen en deuren gesloten te houden. Na een uur werd het lek gedicht en werden de straten en het kanaal weer vrij gegeven.

Snoekbaarzen in beslag genomen
WARTEN – De politie heeft dinsdagmiddag op het Prinses Margrietkanaal nabij Warten 21 gevangen snoekbaarzen in beslag genomen. Twee agenten waren op de wateren rondom Grou bezig met een visserijcontrole. Op het Prinses Margrietkanaal nabij Warten voeren twee vissers in een boot. De agenten besloten het duo te controleren en de politieboot werd dan ook langszij gelegd. Nadat de vispassen en de identiteitskaarten van beide mannen waren gecontroleerd, vroegen de agenten of ze de vangst mochten zien. Dit omdat je in deze periode van het jaar maar een beperkt aantal snoekbaarzen mag meenemen. Na enig aandringen lieten de twee vissers een grote hoeveelheid snoekbaars zien. De agenten telden er maar liefst 21. De vissen werden in beslag genomen. Tegen de 43-jarige inwoner van Sneek en de 51-jarige inwoner van IJlst werd dan ook proces-verbaal opgemaakt. Dit omdat je als visser maar twee snoekbaarzen mee mag nemen.

Man en vrouw aangehouden voor hennepkweken
SCHALSUM – De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Dorpsstraat een 40-jarige vrouw en een 43-jarige man aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs. Na anonieme tips besloten agenten een nader onderzoek in te stellen. In de woning werd een kwekerij met 150 planten aangetroffen. Alle planten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Beide bewoners werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Begin september hadden agenten in een schuur bij de woning ook al een hennepkwekerij ontdekt.

Automobilist aangehouden voor bezit harddrugs
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag op de Emmakade een 44-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. Surveillerende agenten zagen dat de man drugs had gekocht opde Alma Tademastraat. Vervolgens stapte de Leeuwarder in zijn auto. Op de Emmakade kreeg de man een stopteken, waarna controle volgde. De 44-jarige bleek in het bezit te zijn van 26 bolletjes met vermoedelijk harddrugs. De drugs werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Proces-verbaal na brand bij boerderij
NES – De politie heeft dinsdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 58-jarige inwoner van Nes. De man was bij zijn boerderij aan deSoarremoarre afval aan het verbranden. Het vuur sloeg over naar een grote partij autobanden. De aanwezigen agenten schatten dat er zo’n vijf kuub aan autobanden op het terrein lagen. Door de brand ontstond grote rookontwikkeling. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De aanwezige agenten hebben tegen de 58-jarige man proces-verbaal opgemaakt vanwege het verbranden van afval.

Twee mannen aangehouden voor hennepkweken
LEMMER – De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan deFlevostraat een 27-jarige inwoner van Lemmer en een 29-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs. De agenten hadden een anonieme tip gekregen dat in de betreffende woning een hennepkwekerij zou zitten. Na onderzoek vonden ze op de bovenverdieping een hennepkwekerij met 92 planten. Alle apparatuur en de planten werden in beslag genomen en vernietigd. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Scooter in beslag genomen
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagavond op de Wirdumerdijk de scooter van een 23-jarige inwoner van Leeuwarden in beslag genomen. De bestuurder werd voor de derde keer op rij betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Ook deze keer werd wederom proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast werd de scooter van de man in beslag genomen.

Hennepkwekerij ontdekt in schuur
NIJEBERKOOP- De politie heeft dinsdagavond in een schuur achter een woning aan de Bovenweg een hennepkwekerij ontdekt. De agenten kwamen de kwekerij op het spoor dankzij anonieme tips. In de schuur werden 132 hennepplanten aangetroffen. Al deze planten en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen. Uit onderzoek van het elektriciteitsbedrijf kwam vast te staan de stroom voor de kwekerij illegaal werd afgetapt. Het elektriciteitsbedrijf deed dan ook aangifte. De 59-jarige bewoner moet nog als verdachte worden gehoord.

Inbreker aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de bosjes bij een woonvorm aanDe Ruyterweg een 19-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak. Een 32-jarige vrouw uit Leeuwarden werd ’s nachts wakker toen ze gerommel hoorde. Het geluid bleef maar aanhouden en daarom belde ze 1-1-2. Meerdere agenten gingen naar De Ruyterweg. Bij het gebouw konden ze de 19-jarige Leeuwarder aanhouden. Tijdens zijn vluchtpoging was hij vast komen te zitten in de bosjes. Bij de jongen werden inbrekersgereedschap aangetroffen. Twee andere inbrekers zagen kans te ontsnappen. Ondanks een grote zoekactie in de omgeving werden ze niet meer aangetroffen. De 19-jarige Leeuwarder werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Uit de woonvorm werd niet vermist. Wel is inmiddels aangifte gedaan.

Burgernetactie na brandstichting
LEMMER – De politie heeft samen met de deelnemers uitgekeken naar de dader of daders van een brandstichting aan de Kortestreek. Iets voor 04.00 uur werd brand gesticht in een afvalcontainer nabij een kerk. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te blussen. Ondanks de nachtelijke uren besloot de centralist van de Meldkamer Fryslân toch een Burgernetactie te starten. Dit omdat er de laatste periode wel vaker branden in Lemmer zijn. Samen met de deelnemers keken de agenten uit naar de dader of dader(s). Helaas werd niemand aangetroffen. De politie stelt dan ook een nader onderzoek in.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan