Politieberichten van woensdag 4 mei.

Diefstal koper
HEERENVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van koperen leidingen uit vier leegstaande woningen in de Rozenstraat en Geraniumstraat. De woningen stonden leeg omdat ze gerenoveerd zouden worden. De inbreker(s) is/zijn binnengekomen door een deur open te breken. Uit de woningen zijn alle koperen leidingen gestolen.

Politie zoekt getuige
AKKRUM – De politie is op zoek naar de getuige van een rijden onder invloed welke plaatsvond op 28 april rond 18.15 uur op de Kleef. De getuige had de auto met daarin een onder invloed van alcohol verkerende bestuurder zien rijden waarbij deze bijna een paar kinderen omver had gereden. De politie vraagt de getuige zich opnieuw te melden via 0900-8844.

Man aangehouden voor doodslaan hond
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van dierenmishandeling. In januari 2011 sloeg de man tijdens een kwade bui in een woning in Leeuwarden een 11-jarige Jack Russel tegen zijn hoofd waarna het dier overleed. De man werd maandag aangehouden en bekende tijdens het verhoor zijn daad gepleegd te hebben. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor heling fiets
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag op de Nieuwestad een 24-jarige inwoner van Musselkanaal aangehouden op verdenking van heling/diefstal van een damesfiets. Agenten zagen de man bij de fiets staan en merkten op dat het slot onklaar was gemaakt. De verdachte verklaarde dat de fiets zijn eigendom was. Uit onderzoek bleek dat de genoemde fiets op 6 augustus 2010 in de Valeruisstraat was gestolen en dat door de eigenaar aangifte was gedaan. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd in beslag genomen.

Hond bijt kind
VROUWENPAROCHIE – De politie heeft dinsdagmiddag op de Vrouwbuurtstermolen tegen een 77-jarige inwoner van Vrouwenparochie proces-verbaal opgemaakt. De man had zijn hond niet aangelijnd waarna vervolgens een 5-jarig jongetje uit Vrouwenparochie werd gebeten. Het jongetje speelde samen met een vriendje op het trottoir toen de hond naar de kinderen rende en deze omver gooide waarna het kind werd gebeten. Het jongetje heeft zich onder medische behandeling moeten stellen. De eigenaar van de hond kreeg proces-verbaal omdat hij verantwoordelijk is voor zijn huisdier en de hond volgens de Algemene Plaatselijke Verordening aangelijnd had moeten worden.

Verdachten aangehouden voor vernielingen
SNEEK – De politie heeft dinsdagavond twee 16-jarige inwoners van Sneek aangehouden op verdenking van vernielingen. Een getuige zag in de Julianastraat vier jongens fietsen en die daarbij tegen auto’s schopten. De getuige belde via 1-1-2 de politie die direct daarna twee verdachten kon aanhouden. De andere twee knapen wisten te ontkomen. De beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. De twee andere verdachten kunnen binnenkort bezoek van de politie verwachten. Hun namen zijn inmiddels bekend. Het is nog onduidelijk hoeveel auto’s er zijn beschadigd.

Containerbranden
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt acht containerbranden die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvonden op diverse locaties. Tussen 23.40 uur en 00.05 uur kwamen meerdere meldingen binnen van containerbranden. De eerste melding van twee branden kwam vanaf de Harlingerstraatweg. In de Ibisstraat werd een hoopje afval in brand gezet. In de Havikstraat, de Gealanden en de Mondriaanstraat werden containers in brand gestoken. Een oplettende en in vrije tijd zijnde brandweerman kon een in brand gestoken container, die tegen een houten schuur stond op tijd blussen, voordat de schuur vlam vatte. De politie stelde in de omgeving een onderzoek en gaf een Burgernetmelding uit. De dader(s) werd(en) niet aangetroffen.

Vrouw gewond bij eenzijdige aanrijding
HITZUM- De politie heeft woensdagmorgen een eenzijdige aanrijding op de Franekerweg afgehandeld waarbij een vrouw (woonplaats en leeftijd nog onbekend) gewond raakte. De vrouw reed met haar auto door nog onbekende oorzaak een sloot in en kwam bekneld te zitten. Zij moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. De vrouw raakte aan haar gezicht gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Vanwege de afhandeling van het ongeval is de Franekerweg geruime tijd gestremd geweest.

Diefstal bromfiets
DRACHTEN – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een bromfiets. Tussen 29 april en 2 mei werd een gele bromscooter, een Gilera C36 met het kenteken DK-201-Z, gestolen. De 29-jarige eigenaar uit Drachten heeft aangifte gedaan.

112Fryslan