Politieberichten van woensdag 4 juli

Onderzoek drugsdealer afgerond

LEMMER- De politie heeft het onderzoek naar een op 17 maart aangehouden drugsdealer afgerond. In de nacht van 16 op 17 maart zagen agenten op de Brekkenweg een grijze personenauto rijden en besloten deze te controleren. Toen de bestuurder de agenten zag, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Even later troffen de agenten de auto zonder inzittenden in de Slotermeerstraat aan. In de auto vonden zij inbrekersgereedschap, een tas met daar 42 gram vermoedelijk amfetamine en een geldbedrag. Een onderzoek in de omgeving leverde niets op. Uit het onderzoek dat daarop volgde, kon de volgende dag een verdachte, een 23-jarige inwoner van Sloten, worden aangehouden. Daarnaast werden nog diverse getuigen gehoord. De auto, de drugs en geld werden in beslag genomen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak schuur

HURDEGARYP – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak in een schuur van een woning aan de Rijksstraatweg. Dinsdag rond 15.30 uur kwam de bewoonster thuis en zag een oude blauwe stationwagen bij haar woning staan met een man achter het stuur. Toen zij de man aansprak, vertelde hij een onsamenhangend verhaal en reed vervolgens weg. De bewoonster zag daarna dat de garagedeur van haar woning was geforceerd. Ze rende achter de auto aan en kon nog net een gedeelte de lettercombinatie ‘LV’ in het kenteken zien.

Signalement man:

*Blanke man
*Leeftijd tussen de 35 en 40 jaar
*Kort grijs/blond haar
*Litteken in de bovenlip
De politie is op zoek naar getuigen of andere mensen die informatie hebben over deze poging inbraak. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Fietser gewond

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.30 uur op de Schrans een aanrijding afgehandeld waarbij een 51-jarige inwoonster van Leeuwarden aan knie gewond raakte. Zij werd al fietsend door een achteruit rijdende auto aangereden met een 24-jarige inwoonster van Ried achter het stuur. Het slachtoffer werd voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Aangehouden voor huiselijk geweld

HARKEMA- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 34-jarige inwoner van Harkema aangehouden op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht zijn 34-jarige vrouw meerdere malen te hebben mishandeld. De agenten troffen na een 1-1-2 melding het echtpaar in hun woning aan. Het slachtoffer vertelde dat zij meerdere malen door haar man was geslagen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het slachtoffer werd door het ambulancepersoneel aan haar verwondingen behandeld.

Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles op klachtlocaties

JISTRUM / SUMAR- De politie heeft dinsdag tussen 08.00 uur en 16.00 uur radarsnelheidscontroles gehouden op twee klachtlocaties. Op de J. Wiersmawei in Jistrum werden 78 voertuigen gecontroleerd, waarbij 32 overtredingen werden geconstateerd. De hoogste snelheid die hier gemeten werd was 78 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur toegestaan is. Op de Sumarderwei in Sumar werden 482 automobilisten gecontroleerd. Hier werden 83 overtredingen geconstateerd. De snelste automobilist reed 127 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur is toegestaan.

Vrouw beroofd van tas

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een beroving die dinsdagavond rond 21.25 uur op het Ruiterskwartier plaatsvond. Een 29-jarige inwoonster van Leeuwarden werd bij een geldautomaat aangesproken door een man die haar tas eiste. Toen het slachtoffer niet mee wilde werken, pakte de man een mes waarmee hij haar bedreigde. Hierna besloot de vrouw haar tas alsnog aan de man te geven. De verdachte vertrok samen met een andere man in de richting van de Willemskade/Nieuweweg. Een onderzoek in de omgeving leverde helaas niets op.

Signalement verdachten

Verdachte 1:

*Blanke man
*Leeftijd tussen de 30 en 40 jaar
*Erg mager postuur
*Mager gezicht
*Donkerblond onverzorgd kort haar
*Donkerblauw bomberjack
*Geen gezichtshaar
*Man sprak accentloos Nederlands

Verdachte 2:

*Man met licht getinte huidskleur
*Leeftijd 35-40 jaar
*Donkere ogen
*Donker haar, golvend en verzorgd kapsel
*Normaal postuur (forser postuur dan verdachte 1)
*Wit overhemd met korte mouwen
*Geen gezichtshaar
*Lichtblauwe spijkerbroek
De politie is op zoek naar getuigen of andere mensen die informatie hebben over deze diefstal. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Aangehouden voor bedreiging

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond op de Gealanden een 45-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. Tijdens een ruzie zou de man een 41-jarige inwoner van Leeuwarden in een woning aan de Oldegalileen met een samoeraizwaard hebben bedreigd. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. Het zwaard werd door de agenten in beslag genomen.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

BREEZANDDIJK- De politie heeft dinsdagavond rond 19.45 uur op de A7 het rijbewijs van een 31-jarige inwoner van Amsterdam ingevorderd. Agenten zagen de automobilist met hoge snelheid over de Afsluitdijk rijden en besloten zijn snelheid te meten. Zij registreerden een snelheid van 187 kilometer per uur waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd

GORREDIJK – De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 57-jarige inwoonster van de gemeente Heerenveen. De vrouw was in de Hoofdstraat tegen het openstaande portier van een geparkeerde auto gereden. Bij een ademanalyse blies de vrouw 685 ug/l. Naast de invordering van het rijbewijs goed voor een rijverbod van acht uren.

Inbreker aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmorgen rond 7.00 uur een 24-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van inbraak. Een 56-jarige man uit Sint Nicolaasga trof de man aan op zijn boot die in de Prinsentuin afgemeerd lag. Toen hij de verdachte van zijn boot af probeerde te krijgen onstond een worsteling waarbij de verdachte in het water viel. De eigenaar heeft hem uit het water geholpen en daarna de politie gealarmeerd. Die hield hem aan en bracht hem over naar het bureau waar hij voor nader onderzoek ingesloten werd.

Inbraak in garage

OENTSJERK- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een garage bij een woning aan de Andringasingel. Toen de 37-jarige bewoonster dinsdagmiddag rond 15.00 uur thuiskwam, ontdekte zij dat haar oranje damesfiets van het merk ‘Black & Decker’, type Union Sphinx, een schuurmachine en een boormachine waren weggenomen. Het slachtoffer deed aangifte.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan