Woensdag 4 januari

Fryslân, 04-02-2009 • Politieberichten dinsdag 3 februari 07.00 uur t/m woensdag 4 februari 07.00 uur

Gorredijk: verkeerscontrole na klachten
De politie heeft dinsdagochtend een verkeerscontrole gehouden op de Nijewei. Op deze locatie steken kinderen en ouders regelmatig over om naar school of richting de sportvelden te gaan. Terwijl voetgangers klaar stonden om via het zebrapad over te steken, reden bestuurders gewoon door. De politie heeft vier autobestuurder bekeurd omdat zij niet stopten voor overstekende voetgangers. De controles zullen vaker worden uitgevoerd, dit vanwege de klachten die bij de politie zijn binnengekomen over het rijgedrag van bestuurders.

Oosterwolde: man gewond na ongeval
De politie heeft dinsdagochtend het ambulancepersoneel geassisteerd bij een ongeval op een boerderij aan de Buttinga. Een 37-jarige man uit Oosterwolde raakte gewond tijdens het lossen van een kieper. De koppeling van de kieper raakte door nog onbekende oorzaak los en daardoor schoot de tractor plotseling omhoog Het slachtoffer werd gelanceerd uit zijn stoel en liep daardoor letsel op aan zijn nek en rug. Het ambulancepersoneel heeft de man uit de tractor gehaald, waarna hij per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Sexbierum: groep fietsers rijden door na ongeval, getuigenoproep
De politie heeft dinsdagochtend een eenzijdig ongeval op de Hearewei onderzocht waarbij een 24-jarige bromfietser uit Sexbierum de macht over het stuur verloor en ten val kwam. Tussen 08.15 uur en 08.30 uur reed de man op zijn bromscooter over het fietspad naast de Hearewei tussen Sexbierum en de afslag Wijnaldum. Voor hem reden vier/vijf fietsers over de gehele breedte van het fietspad. Op lichtsignalen en claxonneren werd niet gereageerd. De fietsers bleven de gehele weg gebruiken als fietspad. Net voor het bruggetje besloot de man de groep links in te halen. De fietsers gingen nog steeds niet aan de kant. Hierdoor verloor de man de macht over zijn bromscooter en viel om. De bromscooter heeft flinke schade opgelopen door de val. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De politie is op zoek naar de personen die tot de groep fietsers behoorden of andere getuigen van dit ongeval. Zij kunnen daarvoor contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Wolvega: diefstal van beurs uit woning
De politie stelt een onderzoek in naar een brutale diefstal van een portemonnee uit een woning aan de Sickengastraat. Een nog onbekende man belde dinsdagavond aan en vertelde aan de bewoonster dat hij was mishandeld. Hij wilde graag naar huis bellen. Hier stemde de bewoonster mee in en liet de man binnen. Na het telefoongesprek heeft de man de woning verlaten. Op dat moment kwam de vrouw er achter dat haar beurs met inhoudt was verdwenen. Een 83-jarige inwoonster van Wolvega deed aangifte.

Jubbega: plaats verlaten aanrijding, verdachte aangehouden
De politie heeft dinsdagavond een 29-jarige automobilist uit Jubbega in zijn woning aangehouden. De man had op de Ericalaan een aanrijding veroorzaakt en was vervolgens door gereden. Getuigen die dit zagen gebeuren noteerden het kenteken en belden direct 1-1-2. Naar aanleiding van het doorgegeven kenteken kon de politie de man even later aanhouden. De bestuurder is overgebracht naar het politiebureau waar hij proces-verbaal kreeg.

Drachten: rijden zonder rijbewijs
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 26-jarige man, zonder vaste woon of verblijf plaats, proces-verbaal gegeven voor het rijden zonder rijbewijs. Surveillerende agenten zagen een auto rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Toen de agenten de man naar zijn naam en rijbewijs vroegen, gaf de man een valse naam op. Uit onderzoek bleek dat de man niet meer in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man kreeg proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam en voor het rijden zonder rijbewijs.

Leeuwarden: rijden onder invloed, auto te water, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft dinsdagavond op de Kei een eenzijdig ongeval afgehandeld. Een 58-jarige automobilist uit Leeuwarden was met zijn auto te water was geraakt. De bestuurder kon met moeite zijn zinkende voertuig verlaten. Toen de man eenmaal uit het water was, roken de agenten dat de man alcohol had gedronken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies hier 700 ug/l. De man kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van acht uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan