Politieberichten van woensdag 4 april

Inbraak in woning

MIDLUM – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Harlingerstraatweg. Dinsdagochtend vroeg werd de inbraak ontdekt. Men kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werd een kluis weggenomen. De 51-jarige bewoner deed aangifte.

Inbrekers aangehouden dankzij alerte getuigen

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdag een 14-jarige inwoner van Sint Annaparochie en een 17-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een woninginbraak. Getuigen hadden gezien dat drie jongeren probeerden in te breken in een woning aan de Adriaen Brouwerstraat. Direct werd de politie via 1-1-2 gewaarschuwd en daarbij werden de signalementen van de drie doorgegeven. Meerdere agenten gingen zoeken naar het trio. In de Surinamestraat werd de 14-jarige aangehouden. Hij voldeed aan het signalement en was tevens in het bezit van een breekijzer. Niet veel later kon op aanwijzing van voorbijgangers de 17-jarige worden aangehouden in de Antillenstraat. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De derde persoon, waar de getuigen over spraken, werd niet meer aangetroffen. Het woninginbrakenteam stelt een nader onderzoek in.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding

GOUTUM- De politie heeft dinsdagavond rond 21.40 uur het rijbewijs ingevorderd van een 47-jarige inwoner van Joure. Agenten registreerden op de N32 te hoogte van de Werpsterhoek met de lasergun een snelheid van 127 kilometer per uur daar waar 70 kilometer per uur is toegestaan. Het rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal tegen de automobilist opgemaakt.

Man aangehouden voor vernieling auto’s

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond rond 22.00 uur in de M.H. Trompstraat een 47-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling. De man wordt ervan verdacht van zes auto’s die geparkeerd stonden op de Oostersingel en de M.H. Trompstraat te hebben vernield. Een oplettende agent zag dat de man met een voorwerp de banden lek prikte en hield hem aan. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. Het voorwerp waarmee de banden werden lek gestoken werd niet meer aangetroffen.

Rijbewijs ingevorderd

BREEZANDDIJK- De politie heeft dinsdagavond rond 19.15 uur het rijbewijs van een 52-jarige inwoner van Westhoek ingevorderd. De man reed op de Afsluitdijk 209 kilometer per uur daar waar 130 kilometer per uur is toegestaan. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond

BURGUM- De politie heeft dinsdagavond op de Linebeam een aanrijding met letsel afgehandeld. Rond 18.05 uur fietste een 14-jarige inwoonster van Burgum in de richting van De Boek. In een regenbui zag de fietsster de voor haar rijdende auto, die bestuurd werd door een 61-jarige inwoonster van Moddergat niet en botste achter tegen de achterzijde van de auto aan waarna zij ten val kwam. Zij raakte daarbij gewond en werd per ambulance met onbekende letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Man aangehouden voor belediging

WOMMELS- De politie heeft dinsdagavond rond 20.00 uur een 64-jarige inwoner van Wommels aangehouden. De man stelde zich erg vervelend op naar een meisje die hij bedreigde. Toen deze de politie had gewaarschuwd en deze ter plaatse kwam, keerde hij zich tegen de politie. Op straat meende hij de agenten te moeten beledigen. Hij werd aangehouden. En overgebracht naar het politiebureau war hij voor verhoor werd ingesloten. tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

LEEUWARDEN- De politie heeft naar aanleiding van een 1-1-2 melding van een fietsendiefstal die in de nacht van dinsdag op woensdag rond 04.00 uur op de Schrans plaatsvond, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Getuigen zagen dat de verdachte een afgesloten fiets wegsleepte. Toen de inmiddels gearriveerde agenten de man met de fiets aantroffen wist hij te vertellen dat dit zijn fiets niet was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De fiets werd in beslag genomen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor diefstal scooter

DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag, een 33-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van diefstal van een bromscooter. Een getuigen zag dat de verdachte een bromscooter op de Stationsweg stal en nog in de omgeving liep en belde direct via 1-1-2 de politie. Eenmaal ter plaatse werd de man met de scooter aangetroffen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De bromscooter werd in beslag genomen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Vredeman de Vriesstraat. In de nacht van maandag op dinsdag werden uit het huis onder andere een twee laptops, drie gsm’s, een computer en een digitale spiegelreflexcamera gestolen. Het is nog onduidelijk hoe men binnen is gekomen. De 41-jarige bewoonster deed aangifte.

Man aangehouden

BOLSWARD – De politie heeft dinsdagavond in een woning aan De Him de 57-jarige bewoner aangehouden. De man had eerder die avond de hulpdiensten gewaarschuwd nadat hij, volgens eigen zeggen, zijn woning vol met gas had laten lopen en wilde vervolgens brand gaan stichten. Na een snelle actie werd de bewoner in zijn woning aangehouden. Na een meting bleek er geen gas in de woning in te zijn. De man werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Een arts van de GGZ gaat de man in de loop van de dag beoordelen.

Inbreker aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagavond nabij een woning aan de Spanjaardslaan een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een woninginbraak. Surveillerende agenten kregen een melding dat de bewoner een inbreker had betrapt. Die had daarna de bewoner bedreigd en geslagen. Na een zoekactie werd de verdachte aangetroffen op de Noorderbrug. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Agenten slaagden de man onder controle te krijgen. Vervolgens werd de verdachte overgebracht naar het politiebureau. Tijdesn de rit werd het interieur van de auto door de verdachte vernield. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten. De Leeuwarder maakte een verwarde indruk en een arts van de GGZ gaat de man vandaag beoordelen. Het woninginbrakenteam stelt een nader onderzoek in.

Automobilist aangehouden na gevaarlijk rijgedrag

WORKUM – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 37-jarige automobilist uit Workum aangehouden na gevaarlijk rijgedrag. De bestuurder viel op omdat zijn achterlicht defect was en omdat hij erg langzaam reed. De bestuurder kreeg op de N359 nabij Bolsward een stopteken, maar hij weigerde te stoppen. Agenten probeerden de automobilist in te halen, maar ook dit wist hij te voorkomen. Uiteindelijk stopte de man bij zijn woning en daar werd hij aangehouden .De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werd na verhoor proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Tevens werd vanwege gevaarlijk rijgedrag zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden voor bezit vuur illegaal vuurwerk

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op een afgesloten terrein aan De Centrale een 34-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het bezit van illegaal vuurwerk. Surveillerende agenten troffen de man aan op een afgesloten terrein. Hij was hier met een bootje naar toe gevaren. Op het terrein lagen al allerlei goederen klaar om mee te nemen. De Leeuwarder werd gefouilleerd en daarbij troffen de agenten illegaal vuurwerk aan. De 34-jarige werd daarop aangehouden. De Leeuwarder werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

112Fryslan