Woensdag 31 oktober

Politieberichten van woensdag 31 oktober


Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

WEST-TERSCHELLING- De politie heeft maandagavond een eenzijdig ongeval op de Badweg onderzocht, waarbij een 53-jarige automobilist van West Terschelling gewond raakte. Door nog onbekende oorzaak kwam de bestuurder met zijn auto in de berm. Vervolgens verloor hij de controle over zijn voertuig en kwam tot stilstand tegen een boom. De brandweer van het eiland haalde het slachtoffer uit de auto. De gewonde automobilist werd gestabiliseerd door het ambulancepersoneel. Een traumahelikopter vloog de Terschellinger over naar het UMCG in Groningen. Tijdens de afhandeling van het ongeval sloot de politie de Badweg af voor al het verkeer.

Rijbewijs ingevorderd van beginnende bestuurder

DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van de dinsdag op woensdag op de Stationsweg het rijbewijs van een 24-jarige inwoner van Marum ingevorderd. Agenten zagen de man in zijn auto op de Stationsweg rijden en besloten hem te controleren. Tijdens het aanspreken, roken de agenten dat de bestuurder alcohol had genuttigd. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 745 ug/l blies. Tegen de beginnende bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en kreeg een rijverbod van 11 uur.

Man beroofd van geld

WOLVEGA- De politie stelt een onderzoek in naar een straatroof die in de nacht van dinsdag op woensdag rond 05.00 uur plaatsvond in de Hoofdstraat-West. Een 32-jarige inwoner van Wolvega liep in de richting van de Grindweg toen hij werd aangesproken door twee mannen met een getinte huidskleur. Een van de mannen pakte het slachtoffer vast waarna de andere man de portemonnee van het slachtoffer afpakte. Daarbij werd het slachtoffer geslagen. Nadat de mannen het geld uit de portemonnee hadden gehaald, gingen zij in de richting van de van Harenstraat ervandoor. Signalement daders:

Dader 1:

·Man.

·Leeftijd 28 jaar.

·Lengte 1.70- 175 m.

·Een snor.

·Negroïde uiterlijk.

·Sprak Nederlands met accent.

Dader 2:

Man.
Leeftijd ongeveer 28 jaar.
Snor en baardje.
Negroïde uiterlijk.
Sprak Nederlands met een accent.
Blauwe jas met capuchon, net over de heupen.
De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de Borniastraat het rijbewijs van een 34-jarige inwoner van Sneek ingevorderd. Agenten zagen de man in zijn auto rijden en besloten hem een stopteken te geven. Toen zij de bestuurder aanspraken, bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 825 ug/l blies. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en kreeg een rijverbod van 10 uur. De man was in 1999, 2002, 2004, 2007 eerder gepakt met alcohol op achter het stuur.

Rijbewijs ingevorderd van beginnende bestuurder

DOKKUM- De politie heeft dinsdagavond rond 18.15 uur op de Fortuinstraat het rijbewijs van een 37-jarige beginnende bestuurder van Holwerd ingevorderd. Agenten zagen de man in zijn auto rijden en besloten hem te controleren. Tijdens het aanspreken, roken de agenten dat de bestuurder alcohol had genuttigd. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 530 ug/l blies. Tegen de beginnende bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en kreeg hij een rijverbod van 7 uur.

Bromfietser gewond na aanrijding

KOLLUMERZWAAG – De politie heeft dinsdagavond een aanrijding onderzocht, waarbij een 18-jarige bromfietser uit Westergeest gewond raakte. De bromfietser zag een stilstaande auto over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Het 18-jarige slachtoffer kwam ten val en werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Bernard Zweerstraat. Dinsdagmiddag ontdekte de 26-jarige bewoonster dat in haar woning was ingebroken. Men kwam binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werd een laptop weggenomen. De vrouw deed aangifte.

Auto rijdt door na ongeval

OOSTHEM – De politie heeft dinsdag rond 16.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval waarbij twee fietssters gewond zijn geraakt. Een 12-jarige inwoonster van Sneek en een 13-jarige inwoonster van Gaastmeer reden op de Nyesyl in de richting van Heeg. Op een gegeven moment werden zij ingehaald door een witte VW bus met hierachter een aanhangwagen gekoppeld waarop een minikraan stond. Tijdens de inhaalmanoeuvre werd de13-jarige door de aanhangwagen geraakt en kwam ten val. De 12-jarige kon haar niet meer ontwijken en kwam ook ten val. Beide meisjes raakten gewond en zijn voor behandeling overgebracht naar een huisarts. De bestuurder van de VW remde even af maar reed vervolgens door. De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit ongeval of met mensen die weten van wie de witte VW-bus en minikraan zijn. U kunt daarvoor contact opnemen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Twee fietssters gewond na botsing

HEERENVEEN -De politie heeft dinsdagmiddag op de Abe Lenstra Boulevard een aanrijding tussen twee fietssters afgehandeld. De twee, een vrouw van 58 jaar uit Tjalleberd en een vrouw van 62 jaar uit Gorredijk, kwamen met de sturen in elkaar en vielen. Beide vrouwen raakten gewond en moesten dan ook naar het ziekenhuis in Heerenveen. De ene werd per ambulance overgebracht en de ander met de rapid respond.

Drie gewonden na aanrijding

HICHTUM – De politie heeft een aanrijding op de Westergoawei N359 afgehandeld, waarbij drie personen gewond raakten. Twee van hen werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.Een 62-jarige taxichauffeur uit Sondel die drie inzittenden vervoerde, kwam vanuit de richting Leeuwarden en wilde afslaan in de richting van Witmarsum. Hierbij zag hij een 51-jarige bestuurder van een bestelbus uit Bolsward over het hoofd wat een aanrijding tot gevolg had, waarbij het taxibusje in de flank werd geraakt. De taxibus kantelde en kwam op zijn zij te liggen. De chauffeur van taxi kwam met de schrik vrij. De drie inzittenden van de taxi werden ter plaatse gecontroleerd door het personeel van de ambulance. Twee van hen werden uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan