Woensdag 31 december

Fryslân, 31-12-2008 • Politieberichten dinsdag 30 december 07.00 uur t/m woensdag 31 december 07.00 uur

Stiens: door laagstaande zon aanrijding
De politie heeft dinsdagochtend een aanrijding afgehandeld op de Pieter Jellessingel. Door de laagstaande zon had een 50-jarige bestuurder van een personenauto uit Stiens, een 52-jarige dorpsgenoot en fietser over het hoofd gezien. Dit met een aanrijding tot gevolg. De fietser is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: fietsster gewond na aanrijding
De politie heeft dinsdagmiddag op de Brandemeer een aanrijding afgehandeld, waarbij een 26-jarige fietsster uit Leeuwarden gewond raakte. Een 23-jarige automobiliste uit Leeuwarden reed met haar auto over de Keidam en wilde vervolgens de kruising met de Rengerslaan oversteken. Ze zag hierbij echter de fietsster over het hoofd, mogelijk omdat ze geen verlichting voerde, en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Heerenveen: twee jonge winkeldievegges aangehouden
De politie heeft in samenwerking met het personeel van een winkel aan de Dracht twee jonge winkeldievegges uit de gemeente Weststellingwerf aangehouden. De twee meisjes van 14 en 15 jaar wilden met een paar schoenen de winkel verlaten, zonder daarvoor te betalen. Het duo werd betrapt en vervolgens door het winkelpersoneel aangehouden. De twee werden overgedragen aan de politie. Beide meisjes werden vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek bleek dat de twee ook bij diverse andere winkels in het centrum van Heerenveen kleding hadden weggenomen. Na verhoor en een proces-verbaal werd het 14-jarige meisje door de agenten naar huis gebracht. Het 15-jarige meisje werd voor nader onderzoek ingesloten.

Kollum: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft dinsdagmiddag op de Kwelderweg een 61-jarige automobilist uit Kollum aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder viel surveillerende agenten op omdat hij geen gordel droeg en nogal slingerde. Na een stopteken volgde er een controle. Omdat het vermoeden bestond dat de Kollumer onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De bestuurder blies hier 790 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Osingastate. Dinsdagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. De gehele woning werd doorzocht, waarbij een dvd-recorder en een digitale camera werden weggenomen. De 38-jarige bewoner deed aangifte.

Menaldum: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Sanwei. Tussen dinsdagavond en woensdagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden twee bronzen beelden van hazewindhonden weggenomen. De 67-jarige bewoner deed aangifte.

Drachten: politie onderzoekt gewapende overval
De politie onderzoekt een gewapende overval op een snackbar aan De Hage. Dinsdagavond omstreeks 21:00 uur drongen drie nog onbekende mannen de snackbar binnen. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp moest een medewerker de kassa open. Eén van de overvallers pakte vervolgens het geld uit de kassa. De drie gemaskerde mannen verlieten vervolgens de snackbar. De medewerker waarschuwde direct via 1-1-2 de politie. Meerdere eenheden van de politie hebben de omgeving afgezocht, maar de overvallers werden niet meer aangetroffen.

Surhuizum: brand in woning
De politie heeft dinsdagavond laat de brandweer geassisteerd bij een brand in een leegstaande woning aan de Suderheawei. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand in de woning. Een voorbijganger zag brand in de woning en waarschuwde direct via 1-1-2 de hulpdiensten. De brandweer heeft het vuur geblust. Door de brand ontstond er grote schade aan de woning. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Drachten: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Hagewyk. Dinsdagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden sieraden, geld en audioapparatuur weggenomen. De 42-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Oosterwolde: politie houdt vijf verdachten aan voor diefstal
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie inwoners van Donkerbroek van 18, 19 en 20 jaar, een 19-jarige inwoner van Haule en een 21-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van diefstal. Een getuige had gezien dat de vijf bij een bedrijf aan ’t Oost borden met daarop de naam van het bedrijf hadden gestolen. De getuige waarschuwde direct via 1-1-2 de politie. Omdat de politie beschikte over een goed signalement van zowel de verdachten als de auto waar in ze reden, werd direct begonnen met een zoektocht. Ter hoogte van de Pegge in Donkerbroek zagen de agenten de betreffende auto met aanhanger rijden. Na een stopteken werden de vijf mannen aangehouden. In de aanhangwagen lag het bord met daarop de naam van het bedrijf. Na verhoor en een proces-verbaal mochten de vijf het bureau weer verlaten.

Drachten: brand in woning
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de brandweer van Drachten geassisteerd bij een brand in een woning aan De Friso. In één van de slaapkamers vloog een elektrische deken in brand. De hulpdiensten werden vervolgens door de bewoners gewaarschuwd. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de bovenverdieping forse schade opliep. De twee bewoners hadden veel rook binnen gekregen en werden daarom onderzocht door het ambulancepersoneel. Na de controle werden de twee bewoners elders in Drachten opgevangen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan