Politieberichten van woensdag 30 juni.

Getuigen gezocht brandstichting
SNEEK – De politie stelt een onderzoek in naar een brandstichting in een coniferenhaag van een woning aan de Lisdodde. Zondagochtend 27 juni, rond 05.00 uur werd via 1-1-2 een melding bij de politie ontvangen dat de haag in brand stond. Aangezien het vuur zich snel verspreidde en er gevaar ontstond dat woningen vlam zouden vatten, werden uit voorzorg de omwonenden gewekt. De ter plaatse gekomen brandweer had het vuur snel onder controle waardoor de schade beperkt bleef. Uit het politieonderzoek bleek dat de coniferenhaag in brand was gestoken. De politie wil graag in contact komen met getuigen die de brand(stichting) hebben zien gebeuren of misschien iets hebben gezien wat in relatie met de brand kan worden gebracht. U kunt de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Verkeersongeval door eend
HEERENVEEN – De politie heeft dinsdagmorgen omstreeks 11.00 uur een verkeersongeval met letsel afgehandeld aan de Bornego. Een 17-jarig meisje uit Winsum reed op de Bornego toen zij een eend op de weg zag lopen en daarvoor uitweek. Het meisje verloor de macht over het stuur en viel van haar bromscooter. Ze gleed enkele meters over het wegdek en kwam tot stilstand tegen een boom. Zij raakte hierbij licht gewond. Het meisje werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen voor onderzoek.

Inbraak in woning
LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Albadastins. In de nacht van maandag op dinsdag kwamen inbrekers binnen na het forceren van een raam aan de voorzijde van de woning. Uit de woning werden diverse elektronica producten weggenomen. Een 29-jarige bewoner deed aangifte.

414 overtredingen bij snelheidscontroles
DRACHTEN – De politie heeft dinsdag op verschillende plaatsen in Drachten een radar snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen 12.45 en 17.45 uur werden op de Lauwers 1775 voertuigen gecontroleerd. Hierbij werden 259 overtredingen geconstateerd. De snelste automobilist reed met een snelheid van 95 kilometer per uur. Tussen 18.00 en 20.00 werden op de Postlaan 578 passanten gecontroleerd. Hier werden 111 overtredingen geconstateerd, waarvan de snelste 93 kilometer per uur reed. Tenslotte werd tussen 20.15 en 21.30 uur op de Gauke Boelenslaan gecontroleerd. Van de 517 passanten, reden 44 te snel. De snelste kwam voorbij met een snelheid van 81 kilometer per uur. Op alle drie de wegen geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Man aangehouden na inbraak
SNAKKENBUREN – De politie heeft dinsdagmiddag een 27-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van inbraak. Rond 15.00 uur kwam een melding binnen dat een man twee laptops uit een woning aan de Oan e Dijk weggenomen had. De aangever gaf door dat de verdachte in de richting van de Vrijheidswijk weggefietst was. Ook gaf hij een zeer duidelijk signalement van de verdachte door. Op basis van dit signalement konden agenten na een zoekslag in de omgeving de man al snel aanhouden. De man werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. De fiets werd in beslag genomen en bleek als gestolen geregistreerd te staan. De verdachte had een van de laptops onderweg laten vallen. De andere laptop is nog niet gevonden. Een 46-jarige man deed aangifte.

Rijbewijzen ingevorderd na race op snelweg
HEERENVEEN – De politie heeft dinsdagavond op de A32 de rijbewijzen ingevorderd van een 27-jarige motorrijder uit Oudorp (NH) en een 26-jarige automobilist uit Leeuwarden. Een surveillerende agent zag ter hoogte van Oldeholtwolde dat de motorrijder en de automobilist met zeer hoge snelheid naast elkaar op de snelweg reden. Hij kreeg de indruk dat de mannen tegen elkaar aan het racen waren en zette de achtervolging in richting Heerenveen. Hierbij liep de snelheid op tot 204 kilometer per uur (gecorrigeerd 197 kilometer per uur). Ter hoogte van het Abe Lenstrastadion in Heerenveen moesten de mannen inhouden in verband met het overige verkeer. De agent kon de mannen toen het stopteken geven, waarna ze overgebracht werden naar het bureau. Hier werden de rijbewijzen ingevorderd. De mannen mochten na verhoor met proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Rubberboot gestolen
LANGWEER – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een rubberboot met buitenboordmotor. De boot werd tussen maandag 16.00 uur en dinsdag 19.30 uur weggenomen uit een sloot bij een camping aan de Hendrik Dijkstraleane. Een 62-jarige man uit Muntendam deed aangifte.

Inbraak in woning
LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak op dinsdagmiddag in een woning aan De Gealanden waarbij sieraden weggenomen werden. De deur was niet afgesloten en waarschijnlijk is men binnengekomen door flipperen. De 82-jarige inwoonster deed aangifte.

Kind gewond na aanrijding
WOLVEGA – De politie heeft dinsdagavond op de Heerenveenseweg een aanrijding afgehandeld waarbij een 3-jarig meisje uit Wolvega gewond raakte. De moeder stond met haar kind in een buggy langs de kant van de weg te wachten om over te steken toen het kind onverwacht uit de buggy stapte en zelf de weg overstak. Een naderende 21-jarige automobilist uit Wolvega kon het meisje niet meer ontwijken. Het meisje werd ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd.

Vrouw gewond na aanrijding
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagavond op de Oldegalileën met de kruising Woudstraat een ongeval afgehandeld waarbij een 25-jarige vrouw uit Leeuwarden gewond raakte. De vrouw was tegen de wagen van een 23-jarige man uit Leeuwarden aangereden die met zijn auto achteruit vanuit de Woudstraat richting de Oldegalileeën gereden was. De vrouw werd met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis in de stad overgebracht.

Man met mes aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagavond op de Weaze een 47-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van belediging. Nadat een melding binnen gekomen was dat op de Weaze een man met een mes aan het zwaaien was, troffen agenten de verdachte in een café aan. Op het verzoek om mee naar buiten te komen, reageerde de man door de agenten uit te schelden. Na enig aandringen ging de man toch mee naar buiten, waar hij gefouilleerd werd en een mes gevonden werd. Het mes werd in beslag genomen en de man overgebracht naar het bureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt voor het dragen van een mes in een aangewezen veiligheidsgebied.

Man en vrouw aangehouden na diefstal boodschappen
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag in de Gysbert Japikxstraat een 36-jarige vrouw uit Noordwolde en een 45-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal. Een 49-jarige vrouw uit Leeuwarden meldde op de Emmakade aan surveillerende agenten dat de man en vrouw haar fietstassen leeggeroofd hadden. Een getuige had dit gezien en gaf een goed signalement door. Op basis hiervan konden de agenten na een zoekslag de verdachten aanhouden. Het stel werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Inbraak in woning
STIENS – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Ophirstrjitte. Tussen zondagmiddag en dinsdagavond kwamen inbrekers binnen na het forceren van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning werden een televisie, een dvd-speler en een computer weggenomen. Een 29-jarige bewoner deed aangifte.

Man neergestoken op de Weaze
LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een steekpartij op de Weaze in de nacht van dinsdag op woensdag. Hierbij raakte een 31-jarige man uit Goutum gewond. Getuigen meldden dat de man fietsen in de gracht aan het gooien was, waarna ruzie ontstond met een groepje mannen. Hierbij zou de man neergestoken zijn. Het slachtoffer werd met meerder verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis in de stad vervoerd.

Man aangehouden na inslaan raam
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Kei een 47-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van vernieling. Een 42-jarige vrouw uit Leeuwarden had gemeld dat de man een raam ingeslagen had, agressief was en zich nog in haar woning zou bevinden. Ter plaatste bleek de man inmiddels weggegaan te zijn. De vrouw was die nacht thuisgekomen en had de man, een bekende van haar, bij de voordeur getroffen. Zij wilde hem niet naar binnen laten, waarna hij een raam insloeg en de woning alsnog binnen ging. Hierop belde de vrouw de politie. Samen met een ondertussen ter plaatse gekomen hondengeleider, werd de verdachte na een zoekslag in de bosjes achter de flat gevonden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor nader onderzoek ingesloten werd. De vrouw deed aangifte.

Man aangehouden na geluidsoverlast
SNEEK – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Wassenberghstraat een 44-jarige man uit Sneek aangehouden op verdenking van bedreiging. Na een melding van geluidsoverlast gingen agenten ter plaatste polshoogte nemen. In de betreffende woning troffen zij de verdachte aan die op het punt stond in een taxi te vertrekken. Bij zijn vertrek sloeg hij echter nog al scheldend op het raam van de buren. Toen de agenten dit probeerden te voorkomen, richtte hij zijn agressie op hen. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor nader onderzoek ingesloten werd.

Getuigenoproep mishandeling Night of the Koemarkt
HEERENVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling op de Achter de Kerk die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsgevonden heeft. Omstreeks 2:00 uur wilde een 49-jarige vrouw uit Rottum gebruik maken van de aldaar geplaatste dixies. Voor de dixies stond een groep jongens van rond de 20 jaar. Eenmaal in de dixie hoorde de vrouw gestommel en werd de dixie omgeduwd. Hierbij liep de vrouw ernstig letsel op. Zij is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht. De politie wil graag in contact komen met getuigen die de mishandeling hebben zien gebeuren of misschien iets hebben gezien wat in relatie met de mishandeling kan worden gebracht. U kunt de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

112Fryslan

})