Politieberichten van woensdag 3 oktober

Aangifte woninginbraak

HEERENVEEN – Een 38-jarige man uit Heerenveen heeft dinsdagavond aangifte gedaan van woninginbraak. Toen de man dinsdagavond thuis kwam ontdekte hij dat er was ingebroken. Uit de woning aan de Surinamesingel waren een spelcomputer, twee camera’s en twee telefoons weggenomen. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en heeft de zaak in behandeling.

Vrouw van tas beroofd

LEEUWARDEN – Dinsdagavond is een 75-jarige vrouw uit Leeuwarden op de Ruiterskwartier slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw liep ter hoogte van de ingang van het filmhuis toen een onbekende man haar tas van haar schouder los rukte. De vrouw kwam daardoor ten val. De man ging er met de tas vandoor. Een getuige fietste nog achter de dader aan, maar raakte hem bij de Prinsetuin kwijt. De tas werd later zonder portemonnee op de Nieuwstad teruggevonden. De politie heeft aangifte opgenomen en heeft de zaak in behandeling.

Man aangehouden voor diefstal

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag bij de Stationstunnel een 34-jarige man uit Heerenveen aangehouden op verdenking van diefstal. Agenten reden onder de Stationstunnel door in de richting van de Trambaan en zagen de man en achter hem rolde een wieldop door het gras. In het gras lagen nog drie wieldoppen en de man had zwarte vingers. De man verklaarde dat hij de wieldoppen had gevonden. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in behandeling.

Alcomobilist betrapt

MAKKUM – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Petrus Groeniastraat een 54-jarige automobilist uit Makkum betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist was ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. De man bleek teveel alcohol te hebben gedronken en hij ging vrijwillig mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man scoorde 345 Ugl. De man kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beroofd bij pinautomaat

LEEUWARDEN – Een 19-jarige vrouw uit Leeuwarden is dinsdagavond op het Waagplein beroofd nadat zij geld had gepind bij een geldautomaat. De vrouw stond met een vriendin bij de geldautomaat en pinde een klein geldbedrag. Een onbekende man pakte het geld toen het bedrag uit de automaat kwam en ging er vandoor in de richting van de Bagijnestraat. De politie heeft de zaak in behandeling.

Ingebroken in bedrijfspand

TERHERNE – In de nacht van maandag op dinsdag is in een bedrijfspand aan de Buorren ingebroken. Uit het pand was een handvol sigaren en een fles drank weggenomen. Via een achteringang is toegang verschaft tot het pand. Een deur was opengebroken. De politie heeft aangifte opgenomen en een buurtonderzoek gehouden. Van de dader en/of daders ontbreekt ieder spoor. De politie heeft de zaak in behandeling.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan