Fryslân, 03-06-2009 • Politieberichten dinsdag 2 juni 07:00 uur t/m woensdag 3 juni 07.00 uur

Wolvega: diefstal unieke autoambulance
De politie onderzoekt de diefstal van een unieke autoambulance (aanhangwagen) met het kenteken WN-HH-66. Tussen maandagmiddag en dinsdagmiddag heeft men zich toegang tot een bedrijfsterrein aan de Houtstraat verschaft door het doorknippen van een stuk gaas. Een unieke enkelassige autoambulance van het merk Reko werd weggenomen. Een 38-jarige inwoner van Wolvega heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: verkeersongeval
De politie heeft dinsdagochtend op Zwettestraat een ongeval afgehandeld. Door nog onbekende oorzaak had op de kruising met de James Wattstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen een 25-jarige automobilist uit Harlingen en een 38-jarige bromfietser uit Kootstertille. De bromfietser raakte daarbij gewond. De traumahelikopter kwam ter plaatse en samen met het ambulancepersoneel is het slachtoffer gestabiliseerd en per helikopter, met onbekend letsel, overgebracht naar het UMCG in Groningen. Bureau Verkeersongevalsanalyse stelt een onderzoek in naar de mogelijke oorzaak van het ongeval.

Ballum: helikopter stort neer
De politie heeft een ongeval aan de Strandweg op het vliegveld van Ameland afgehandeld waarbij een helikopter (particulier bezit), door nog onbekende oorzaak, neergestort was. De twee inzittenden van de helikopter, een 70-jarige man uit Koekange en een 42-jarige plaatsgenote, kwamen met enkele blauwe plekken en de schrik vrij. Ter controle heeft het duo nog een bezoek gebracht aan de huisarts. Het Korps Landelijke Politie Diensten heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Leeuwarden: hennepdrogerij ontmanteld.
De politie heeft dinsdagmiddag een hennepdrogerij opgerold aan de Murkstraat. Naar aanleiding van een tip is de politie naar binnen gegaan. In het pand trof met een hennepdrogerij met droogapparatuur aan. Voor 15 kilogram werd aan gedroogde hennepplanten in beslag genomen. In het pand zijn een 48-jarige vrouw, een 23-jarige vrouw en een 35-jarige vrouw aangehouden. Een vierde verdachte, een 34-jarige vrouw, die zich had verstopt in de kast, kon enkele momenten later aangehouden worden. De politie heeft de zaak in onderzoek. De planten zijn vernietigd en droogbenodigdheden in beslag genomen.

Marssum: eenzijdig ongeval, auto in de sloot
De politie heeft dinsdagmiddag een eenzijdig ongeval op de Rypsterdyk afgehandeld. Vermoedelijk doordat de 23-jarige bestuurster uit Menaldum onwel was geworden belandde zij met haar auto in de sloot. Zij kon op eigen kracht uit het voertuig klimmen. Met nog onbekend letsel is zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden voor controle.

Goutum: vermoedelijke inbreker overlopen
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 36-jarige inwoner van Uithuizen aangehouden op verdenking van inbraak. De politie kreeg de melding dat rondom It Giele Field een persoon zich verdacht bij huizen ophield. Ter plaatse zag de agenten dat een persoon over het bruggetje liep en enkele seconden later uit het zicht verdween. Het leek er op dat de persoon zich ergens verstopt had. De man was al snel gevonden en lag in een tuin. De agenten riepen de man te blijven liggen. Hierop sprong de man plotseling op en viel één van de agenten aan. Een korte worsteling volgde waaraan de agent een schaafwond en een pijnlijke schouder en knie overhield. De verdachte kon worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau om voor nader onderzoek te worden ingesloten. Bij de fouillering bleek de verdachte in bezit te zijn van diverse mogelijke inbrekersgereedschappen. Deze zijn in beslag genomen. Ook op de plaats van de aanhouding werden gereedschappen aangetroffen. Tevens is zijn personenauto in beslag genomen.

Beetsterzwaag: dief van vaartuig op heterdaad betrapt
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 39-jarige man uit Sneek aangehouden op verdenking van diefstal van een vaartuig. Op de A7 ter hoogte van Beetsterzwaag zou een trailer met een boot onverlicht geparkeerd staan. Agenten gingen polshoogte nemen. Ter plaatse stond, in de volledige duisternis, een trailer met daarop een sloep en op enkele meters afstand een personenauto. Beide voertuigen voerde geen verlichting. De aanwezige man verklaarde dat hij tijdens zijn rit was gaan slingeren en dat de trailer met boot los was geschoten. Hij wilde dit nu herstellen. De trailer was niet voorzien van een kenteken. Deze kentekenplaat lag in de kofferbak van de auto. Na controle bleek dat de verdachte niet de eigenaar van de trailer en de boot was. De Sneker werd hierop aangehouden op verdenking van diefstal en overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De personenauto, de sloep en de trailer zijn in beslag genomen. Na onderzoek werd contact gelegd met de eigenaar van de sloep en de trailer. De eigenaar verklaarde dat hij deze had gestald bij een bedrijf aan De Werf in Gorredijk. Ter plaatse zagen agenten dat het slot van het hek van het bedrijf geforceerd was en dat er schade was ontstaan aan de gevel. Vermoedelijk heeft de verdachte in grote haast de boot weggenomen en is hierdoor schade aan het pand ontstaan. Zowel de eigenaar van de boot en trailer als de bedrijfseigenaar waar het vaartuig stond gestald moeten nog aangifte doen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan